Zanimljivo

10 šokantnih i zapanjujućih tajni industrije brze hrane

10 šokantnih i zapanjujućih tajni industrije brze hrane

Svi znamo da to nije najzdravije izbora hrane, ali malo nas može odoljeti povremene cheeseburger ili kantu piletinu. Ali, to nije samo nedostatak nutritivnih vrijednosti u prosjeku fast food obroka to bi želite da ponovo mislim, da je to neka od metoda manje slanih pripreme i dodao sastojaka. Priče o štakora, žohara i drugih stvorenja koja se nalaze u brzoj hrani obiluje, a neki od njih su istinite! Evo deset šokantne činjenice o fast food industrije koja može da želite kuhati kod kuće:

1. Sparkling čist ne znači uvek zdrav

Većih lanaca brze hrane imaju tendenciju da imaju više higijenske standarde od malih, nezavisnih one, ali to ima svoju cijenu. Za čišćenje nagomilanih masti i prljavštinu iz roštilja i pića mlaznice, oni koriste neke prilično teške proizvode dužnost čišćenja, ostaci od kojih su često ostavljeni. Drugim riječima, ne biti prvi u redu za brzu hrana za doručak!

2. Odakle izvukao piletina dolazi?

To sočno, vlažno, povukao piletina roštilj umaku možda ne izgledaju tako privlačno nakon što ste ovo pročitali. Piletina se koriste u ovom receptu je stara, suha piletina, od dana ranije. Oni samo potopite ga neko vreme u roštilj umak da ga dati neke vlage.

load...

3. Koliko piletina ima u svojim nuggets?

Oni ukusna malo piletine poslastice zapravo sadrže vrlo malo piletine na sve. Uzorci uzeti od dva velika brze hrane otkrili da njihova na piletinu sadrži više masti i žila, nego što je to pilećeg mesa. Da ne spominjemo, puno kemikalija zadržati Nuggets 'svježe'.

4. Ne uznemiriti osoblje!

Ako vaš tri komada originalni recept piletine uzimaju previše vremena da stigne; samo živjeti s tim! Prije nekoliko godina, brze zaposlenik food restoran priznao da je dodavanje vlasi na hranu kupca, jer ju je kupac uvredio. Postoji čak i najgore priče brze hrane osvete zaposlenih, ali oni uključuju tjelesne tekućine i ne shvatimo možda jesti svoj doručak, dok ovo čitate!

5. Zdrava opcija nije uvijek zdrava

Običnom piletina na žaru grudi se često navodi kao zdrava, opciju niskim sadržajem masti. Ali, to je bilo prije nego što je kuvar je pokriven u maslac da se zaustavi ga drži na roštilj.

load...

6. Hash Browns sadrže više masti nego hamburger

Funta za funtu, hash smeđa sadrži više masti i ima veći broj kalorija, nego cheeseburger. A, onda morate dodati malo soli da ga dati ukus!

7. Jagoda mlijeko šejk sadrži više kemikalija nego đubrivo

Tipičan fast food jagoda podrhtavanje nikada nije ni video pravi jagoda. Određeni proizvođači koriste više od pedeset različitih hemikalija da ponovo ukus jagoda, a neke od tih kemikalija je više obično nalazi u parfem.

8. Sir, šta sir?

Samo nešto više od polovine sira koristi u sir hamburger je pravi sir. Ostatak je napravljen od mliječnih proizvoda, u boji sa sirom boji kemikalija. Ako je označen kao "imitacija sira" onda ne mora sadržavati bilo kakve sira.

9. Recycled hot-dog

Koliko je stara mislite svoj hotdog je? prodao hot-dog na sportskim događajima, a oni se prodaju na ulici, u žaru a zatim pohranjeni u vodi. Ako se ne koristi taj dan, oni su stavili u frižideru i koristiti sutradan, a sljedeći, i sljedeći, i sljedeći...

10. Ne koristite gazirano

Zar ne voliš na punjenje soda fontana u nekom fast zglobovima hranu? Možda ne, ako znate da je nedavna studija sode fontana otkrili da skoro 50% njih je imalo tragove ljudske fekalije na njih!

Da li često jedu brzu hranu?

load...