Zanimljivo

10 stvari koje treba uraditi kad je dosadno

10 stvari koje treba uraditi kad je dosadno

Svi smo dosadi. Ali, dok neki od nas dobro reagiraju na dosadu i pronaći nešto produktivno ili zabavne učiniti, drugi pribjegavaju čupali kosu i čineći očajni Facebook statuse koje govore svijet u kojem je dosadno !!

Problem je u tome da nam je internet izazvao je zaboraviti da imamo mozak. Dakle, ono što se događa svaki dan da mi prođe vrijeme pomicanjem prema gore i dolje našu Facebook feed, provjeravanje da svakih pet minuta da vidim da li je neko još imao novu bebu.

I mi postati dosadno iz naših umova.

Ako ste u potrazi za nešto da se ukine dosade u ovom postu-mozak doba interneta, hajde da pogledamo 10 strašan aktivnosti kada dosadno.

Očistite svoju kuću

Čišćenje kuće vjerojatno zvuči dosadno od same dosade (ako je to uopće moguće), ali to zapravo nije. Čišćenje kuće ne samo da daje nešto produktivno da radim, ali to će vam pomoći dok su van one sate da ćeš provesti sat-gleda.

load...

Čišćenje i sređivanje mogu čak biti zabavno ako se držite na svoju omiljenu glazbu ili podcast, a vi ćete biti ugodno iznenađeni da se otkrije kako pozitivni i sretni se osjećate nakon toga. Ćete organizovali svoj dom, a vi ćete sada biti tako gladni da ručak zvuči zaista vrlo privlačan.

Promijeni Karijera

Wow. Sada mi uzimamo zaista drastična, zar ne?

Možda ne mislite da dosada bi trebalo da bude katalizator za ukupno u karijeri revamp, ali treba stvarno pitam se zašto si tako dosadno kod kuće. Da li je to zbog toga što tvoji prijatelji su zauzeti, ili je to zbog toga što tvoja karijera završila je u ćorsokak?

load...

Da ubije nekog vremena, mogli hop na računar i tražiti novi posao koji će pružiti platformu za još bogatiji karijeru koja će učiniti da se osećate bolje o vama.

Čitati

Još jedan od korisnih aktivnosti kada dosadno je čitati. Poznati američki komičar Groucho Marx je jednom rekao da je "izvan psa, knjiga je najbolji prijatelj muškarca."

Pratio ga sa pošalicu, "Unutra psa, to je previše mračno za čitanje."

Ho-ho.

Ali ozbiljno, niko ko ima glavu zaglavio u knjizi je ikada dosadno. Knjige možete ili vam pomoći da pobjegne od stvarnosti na nekoliko sati, ili oni mogu stimulirati vaš um. Šta god oni rade, oni vam uštedu od dosadno.

Ako knjiga nije za tebe, možeš uvijek pokupiti časopis.

Ili ste mogli samo gledati Groucho Marx film.

Cook!

Kuhanje je još jedan od učiniti kada dosadno velike stvari. Zar je zaista dosadno i kada je dan doslovno proveo pokušavajući da nekako popuni praznine između obroka?

Kao što ravnodušno gledati dnevnoj televiziji, sve što pada na pamet je: "Želim večeru vremenu bi se požuri!"

Umjesto da sjedi skrštenih ruku, čekajući večeru-vremenu koje dolazi, zašto ne pripremiti obrok unaprijed kuvanjem to? I umjesto kuhanja nešto sivilo koje ste naučili kako napraviti kada ste bili 12, zašto ne probati nešto novo što zahtijeva više vremena, brige i vještine?

Prosetaj

Kad kažem ljudima da hodanje je jedna od najviše ugodan potrage možemo baviti, kažu mi da ne postoji nigdje hodati u njihovoj blizini. Oni žive u oronulom susjedstvu, ili žive u gradu.

Nije bitno gdje živite, uvijek postoji neko novo istraživanje. Čak i ako hodate kroz vaše susjedstvo koje ste mislili da znate, da će biti nekih kutak koji je još uvijek neistraženo.

Samo um, nemoj odlutati u lošem susjedstvu, u redu?

Gledajte Nešto koja se bavi Vaš mozak

To je vrijeme da se pozdravi sa starim prijateljem - vaš mozak - gledajući nešto pronicljiv, kao što je TED govor.

TED talks širenje znanja i ideja putem niza kratkih, snimili razgovore dali neki od naših svjetskih najvećih motivatora, poduzetnici, intelektualci, i savjetnika. Iako su razgovori imaju tendenciju da bude kratak - oko 20 minuta - oni su prepuni bisere mudrosti koji se mogu primijeniti na svoj život.

Hajde, to mora biti bolje nego opet i opet gledanje snimaka mačaka.

Vježba

Ostvarivanje je još jedan od učiniti kada dosadno prekrasnih stvari. Ima li boljeg vremena nego kad je dosadno da nešto vaše fizičko zdravlje?

Razrada je nešto mnogi od nas odložiti radi. Jer radimo 8 - 9 sati dnevno, jedini puta možemo razumno uklopiti u neke vježbe su u sitne ranim jutarnjim satima, ili nakon posla. I mi ili ne žele da raste tako rano, ili smo previše iscrpljena kada se rad za taj dan.

Talk To Old Friends

Ti je dosadno, a možda i jedan od razloga što si tako dosadno je zbog toga što vaši prijatelji ne igraju se. Oni ni rad, druženje s obitelji, ili samo "zauzet". Dosadan!

Dakle, jedan od učiniti kada dosadno najveće stvari je da razgovara sa starim prijateljima. To je vrijeme da traže stari prijatelji niste razgovarali sa godinama. Oživi žar prijateljstvo koje je venula. Pitate nekoga niste razgovarali godinama kakvi su. Tražiti da se nađemo na piću. Budite spontani!

Možete čak i mogao gledati do stare škole prijateljima na Facebooku da nisi vidio od škole. Čak i ako ne zapravo im poruku, jednostavno pregledavati kroz njihove slike je zabavno. Pogledajte samo koliko su oni promijenjen!

Kupujte online

Još jedan od učiniti kada dosadno korisnih stvari je da se kupuje online. Jao! To je nešto što treba pristupiti s puno opreza. U suprotnom, pribjegavanja online shopping kada ti je dosadno moglo dovesti do masovnog potrošnje pohod da se probudite usred noći pregorela.

Dok je online shopping je zabavan i čini se osjećate dobro, ti si samo mora biti super oprezni kada to učini. Možda samo kupuju stvari koje trebaš i postaviti realan budžet.

Odmotajte DVD

Imajte na umu da DVD ste kupili iz mjeseca supermarketa (možda čak i prije godina) koji još nisu odmota? Sada je vrijeme da se skine plastični pečat i da ga gledao.

Alternativno, možeš samo držati na jednom od svojih omiljenih filmova, ili ste mogli čak ni film ili Box Set maraton. Još bolje, mogao bi čak i na put u kino!

Koji su raditi kad dosadno vaše omiljene stvari?

load...