Zanimljivo

10 super inspirativnih filmova koje bi definitivno trebalo da gledate

10 super inspirativnih filmova koje bi definitivno trebalo da gledate

Ja sam veliki ljubitelj filma, ali ne znam puno ljudi. Dok je za neke od nas su filmovi opsesija, drugi može uzeti ili ih ostaviti.

Nedavno, moj prijatelj me je pitao šta je to toliko volim o filmovima. Zašto gledam toliko?

Shvatio sam da sam imao nekoliko razloga, ali i da su ovi razlozi su bili moji prijatelji razloga. Oni su sve svoje razloge. Svi idemo u kino iz istog razloga:

Gledamo filmove, jer želimo da kritikuju stvari.

Gledamo filmove, jer volimo da zapanjeni.

Gledamo filmove, jer želimo da se dovodi u pitanje.

Gledamo filmove, jer želimo da se preselio.

Gledamo filmove, jer želimo da se smeje.

Gledamo filmove, jer želimo da pobjegne.

Gledamo filmove jer želimo da naučimo lekcije.

Ali, možda više od svega, gledamo filmove, jer želimo da se inspiraciju.

Sasvim sigurno, film ima moć da podigne raspoloženje i traži od vas da preduzmu akciju sa svojim životom. Da li kroz relatable znakova ili krpe za bogatstvo priča, film možete li popuniti s više inspiracije nego praktično ništa. Ako se može dogoditi u filmu koji smo se može odnositi na, može se desiti da nam se. I to je moćna stvar, jer ako film može učiniti za nas, to mora biti dobro.

load...

Ako ste malo filma početnika i nisu sigurni gdje početi, ovdje su 10 super inspirativno filmove definitivno treba gledati!

Forrest Gump

Forrest Gump je pušten kada sam bio dijete, i moji prijatelji i ja nikad dosta citiraju se u školskom dvorištu.

"Run, Forrest, trči!"

"Moja mama je uvek govorila da je život kao kutija čokolade!"

Pored ovih kultni citati, Forrest Gump je neverovatan film koji centri oko dječaka koji se bavio loše strane u životu - ne može da koristi svoje noge kao i svi ostali mogu, zahvaljujući bolesti. Ali umesto da vide prepreku kao razlog za samo odustati, Forrest to vidi kao nešto što treba prevladati.

load...

Film je zaista o prevazilaženju prepreka i preuzimanje rizika. Radi se o trijumf nad nedaćama i samo živjeti život do krajnjih granica. Radi se o testiranju sebe svaki dan, pokušavajući nove stvari i raste kao osoba.

The Pursuit Of Happyness

Ona glumi Will Smith.

To je film o prevazilaženju sve šanse da bude ono što ste znali da možete biti u životu.

Radi se o sreći i čini prokleto sigurni da vam punjenje od toga.

Go sat. Ti me ne treba imati yacking.

Mary and Max

Mary i Max je claymation film o dva daljinu usamljenici koji je pogodio off kao Dopisivali. To je super sladak, super neobične i da će istopiti srce.

Ako ne misliš da je moguće da se ikad claw svoj put iz usamljenosti, gledati ovaj film. Bez obzira koliko loše se stvari u životu, oni mogu uvijek bolje.

Groundhog Day

U svim većim američkih filmova, glavni lik mora ići prođu neku vrstu promjene. U Groundhog Day, Bill Murray mijenja iz srednje duha, nemilosrdan meteorolog koga briga samo o svojoj karijeri, do renesanse, čovjek koji je shvatio da je ljubav i znanje važnija od bilo čega drugog. To je film o tome da svoje prioritete.

Set tokom oštre zime, Groundhog Day je film koji će učiniti da se osećate neverovatno fazi. Koristeći prilično uobičajene strukturu pripovijedanja koja je naizgled nelinearna, ali nije baš, to je smiješno, topao i neuobičajene.

Pored toga, glumi Bill Murray. Idi vidim!

Punch Drunk Love

Adam Sanders je na korak od manične, bruto-out komedija je postao poznat kada je glumila u Punch Drunk Love, kao i obično ljubavna priča.

Adam - čiji je karakter se zove Barry - je ekscentrični usamljenik koji ima više od jednog ili dva pitanja. Ima čitav džak od njih. Ipak, misteriozni gal zove Lena je očaran njega, i polako dva udario ga.

Ovo nije tvoja obično ljigav romantiku film. To je tamnija, ali mnogo više zapanjujuće.

U divljinu

Into The Wild je Sean Penn je prvi igrani film. Ekspanzivna, filmski, očaravajući i pumpanje adrenalina, to je film koji prati stvarni život priču završio koledž koji napušta sve ide i živjeti s prirodom.

To je film o slobodi i ne plašeći se na sebe Unchain od okova da se vezuju za stvari koje ti se ne sviđa. Radi se o važnosti postojanja sebe, preuzimanja rizika i žive kako god žele živjeti.

A ako priča ne inspirišu, način na koji film se snima i uređuje volje.

The Shawshank Redemption

Nedavno sam pročitao na istinitoj priči o boksera iz šezdesetih čiji je nadimak bio uragan. The Hurricane uvijek tvrdio da je nepravedno optužen za ubojstvo, ali je ipak u zatvoru. Ali umesto raspasti po šavovima kao i mnogi od nas bi, stoički The Hurricane tamničari rekao da je on i dalje bio slobodan. Jer, iako oni bi ograničiti njegov lični prostor, oni nisu odveli svoj um. I on će zadržati ga koristite.

To je bila izuzetno inspirativna priča o preostalim mirno bez obzira na sve kvote i prevazilaženje prepreka. The Shawshank Redemption je tad Smiler. Tim Robbins 'karakter je osuđen za život za nešto što nije učinio, ali, umjesto da sisati sve gore i ruke moć nad njegovim otmičarima, on priziva snage i hrabrosti potrebno da prežive u lice tako velikih nedaća. Inspirativno stvari!

The Truman Show

Ikada osetio kao da žive u iluzorno balon i da je istina "tamo"? Pogledajte ovaj film o mladiću koji zna da se laže, i koji će učiniti sve da to dokaže.

Život je lijep

Rat je krajnje užasna stvar sama po sebi, ali izborom za postavljanje pola svog filma u sredini holokausta, direktor i komičar Roberto Benigni je uzimao veliki rizik da bi to mogao biti jedan od najmračnijih italijanskih filmova da se pojavljuju od Suspiria.

Međutim, bez obzira na svoju sumornu predmet, Life Is Beautiful je film koji će prikupiti više od povremenog osmeh. To je mrak u rat, to će vas odvesti na emocionalnom toboganu, ali u svom srcu ovo je film o tata pokušava da sve od sebe da zaštiti svog sina od užasa Holokausta. Kao takav, on koristi svoje divlje mašte da ubedi dete da oni nisu zapravo na benzinskoj kamp - oni su u kvizu.

Pozitivan spin na stvari? Više kao potrebu za maštu u svijetu u kojem su realnost ponekad i previše strašne da shvate.

Kameni

Da li je ikada bio bolji Krpe za bogatstvo priča? Ne zanima me da li si dečko, djevojka, teen ili srednjih godina mama, Rocky je za svakoga.

Ovo je film koji sažima ono što svako može učiniti ako oni to žele dovoljno. Ako imate želju i uvjerenje, možete biti sve što želite biti - baš kao Rocky.

"Ali to je fikcija!" Možda protestuju

Stvarno? Pa, ovo. Sylvester Stallone, koji glumi u filmu, bio samo niko bit-dijela glumac prije filma pojavio. Ali on je napisao scenarij i, uprkos niko želeći da se kocka na njega, on je darns siguran da sam napravljena. On je sažet u stvarnom životu duh Rocky.

load...