Zanimljivo

10 zanimljivih činjenica koje niste znali o Božiću

10 zanimljivih činjenica koje niste znali o Božiću

Božić je prošao, ali ne brinite, neće biti dugo dok se sljedeći! U međuvremenu, ako ste se ikada zapitali gdje su neki od božićnih tradicija dolaze, a zatim pročitajte na i saznajte deset zanimljivih činjenica o Božiću verovatno niste znali:

1. Isus nije rođen na Božić

Iako je Božić dan je proslava rođenja Isusa, nema dokaza da je on zapravo je rođen 25. Decembra. Datum je izabran od strane katoličke crkve u 4. Stoljeću i svi dokazi zapravo ukazuje na Isusa nakon što je rođen u proljeće.

2. Rudolph je bio reklamni trik

Žao mi je djecu, ali Rudolph, crvena nosa sob, nastao je kao reklamni trik. Njegov tvorac je bio Robert L. Maja koji je stvorio vesela sob 1939. Privući kupce u robnu kuću.

load...

3. Jingle bells nije napisan kao Christmas Song

Još jedna od zanimljivih činjenica o Božiću je da Zvončići, sada je gotovo obavezan pozadini pjesmu za Božić, nikada nije trebalo da bude Božić pjesmu na sve. Prvobitno je pod nazivom "jedan konj Open saonice i pisalo je za školu proslavu Dana zahvalnosti.

4. Zašto se ljubimo pod imela?

Evo je još jedna od zanimljivih činjenica o Božiću: romantična i lijepa tradicija ljubljenja ispod imele prvi put postao popularan u viktorijansko doba, a razlog da imela je toliko važno je da se vjerovalo da od zlih duhova i povećanje plodnosti u celtic tradicije.

5. Dan da je rat prestao za Božić

U ranim danima Prvog svjetskog rata, borbe na Zapadnom frontu prestao za Božić. Pauze u neprijateljstva počela sa njemačkom i engleskom jeziku trupe pjevanje božićnih pjesama jedni drugima preko rovova i završio sa dvije strane igra igra nogomet ni-Mans-zemljišta. Na žalost, to je bio jedan od posljednjih ikad primjera ratnog viteštva.

load...

6. 295 dana da raste, 30 minuta za jelo

Prosječna Božić puretina večeru, sa povrćem i svim dodacima, potrebno je oko deset mjeseci da raste. Zatim uzima prosečna porodica, na Božić, samo 30 minuta da jede. Čudno što istraživači će smetati za istraživanje!

7. Svjetova prvi 'živi' nativity

Sveta svedoci prva horoskop, uključujući žive životinje, u 1224. Na rekreaciju priču o rođenju Isusa inscenirala Svetog Franje Asiškog, kako bi mogao bolje objasniti priču svojim sljedbenicima.

8. Miješanja na Božić puding

Dugo prije pojave mikrovalna pećnica, ljudi su koristili da naprave svoj Božić puding. Puding je dobro napravljen uoči proslave i, to je tradicija, na prve nedjelje prije pojave sezone za različite članove porodice da ga naizmenično na miješanje puding, dok čineći želju.

9. Zašto Santa nosi crveni?

Ako ste se ikada zapitali zašto je boje Božića su zelene, crvene i zlata, to je zato što crvena je boja ljubavi i energije, zelena simbolizira život i ponovno rođenje i zlato predstavlja bogatstvo, lojalnost i svjetla.

10. Želimo vam Sretan Božić i sretna Nova godina

Bez obzira na svoj osobni vjerovanja, vjerske ili na drugi način, Božić je vrijeme za dijeljenje i brige. Nadamo se da je stvorio Božić i želimo vam sve najbolje za Novu godinu! Vrati se uskoro!

Da li znate neke zanimljive činjenice o Božiću?

load...