Zanimljivo

10 zanimljivih činjenica o lepoti

10 zanimljivih činjenica o lepoti

Tu je uvijek nešto novo da se upoznaju ljepote i povijesti mode i šminke, a to je uvijek korisno imati nekoliko slučajnih činjenice o ljepoti u rukavu da razgovor ide ili da impresionirati svoje prijatelje. Tako da smo našli deset potpuno slučajne činjenice o ljepoti za vas. Oblik radioaktivnog šminku Žena se zove Mable koji je inspirisao brand šminke, pročitajte na, a vi ćete pronaći deset fascinantne činjenice o ljepoti da ćemo Kladim se da ne zna.

1. Ruž za usne je od izuzetnog značaja u Drugom svjetskom ratu

Iako je bilo koji tip od šminke je bilo prilično oskudna u to vrijeme, medicinskih sestara u Drugom svjetskom ratu uvijek nosila crveni ruž. To je učinjeno da podsjeti medicinske sestre koje su još uvijek dame, i to je i vjeruje da ima umirujuće na povređenih vojnika.

2. Lijevoj strani lica je ljepše nego pravo

Možda mislite da znate šta u svom najboljem, ali psiholog će vam reći da je to vaše lijeve strane. U studiji koja je objavljena u Psychology Today, studenti na koledžu su zamoljeni ocijeniti atraktivnost 10 žena lica i 10 muških lica. Rezultat je bio da su studenti većinom glasali za slike koje su pokazali na lijevoj strani lica ljudi.

load...

3. Kuhinja kozmetičke tretmane počela je u srednjem vijeku

Majoneza kosu maske i aparat za kavu tlo piling može biti relativno nova, ali žene su koristili sastojke iz svojih kuhinje u kozmetičke tretmane stotinama godina. Dame u srednjem vijeku koristi kiselo mlijeko za liječenje akni, kuvana kopriva kao toner i krastavac sok da bledi pjege.

4. Maybelline je dobio ime po djevojci zove Mable

Na Maybelline brend šminke je osnovana kada 19 godina Tom Lyle Williams primećen njegova sestra, Mable, primjenom mješavinu vazelina i ugljene prašine joj trepavice, što ih čini izgledaju duže i deblje. Tom je izašao njegov kemije set, rafinirani formulu, i on je počeo prodavati ga na lokalne djevojke. Kasnije je imenovan njegov izum Maybelline u čast svoje sestre.

5. Radioaktivni šminka nekoga?

Vjerovali ili ne, još u 1930-ih godina, radioaktivni kozmetički proizvodi bili su prilično popularan. Bilo je potpuno pod nazivom Tho-Radia koja je prodavala niz proizvoda, uključujući i ruž za usne, puder za lice i parfem koji sadrži radioaktivni radijum i torijum klorida. Bilo je i nekoliko brendova paste za zube koje ponosno reklamiraju na činjenicu da su sadržane radioaktivne materije.

load...

6. Šminke možete dobiti mjestima

Studija 1991 dokazano da je ženski političari koji zaposlen usluge profesionalnog šminkera i fotografa bili su 30% veće šanse da dobije glasove ljudi. Utvrđeno je da Njegovan obrve, pobjednički osmijeh i određene boje bluze mogla napraviti razliku na rezultate izbora.

7. Max Factor je krenuo na pozornici

Max Factor započeo svoje kozmetike poslovanje kada je proizvodnja šminka za scenski glumaca i glumica. Kada su filmovi došao, morao je da poboljša svoj proizvod i učiniti ga tanji i lakši za novi medij. Njegov šminka je ubrzo koriste zvijezde tog vremena, kao što su Gloria Swanson, Jean Harlow i Bette Davis, ali je Max Factor sinova koji uvjeren Max da kozmetike za mase. Takođe je Max Factor, uzgred, koji je skovao frazu šminke. Do tada, ona je uvijek bio jednostavno naziva kozmetike.

8. Biti previše atraktivan da držite leđa

Čini se da jednostavno ne mogu pobijediti! Iako je studija koje smo ranije spomenuli predložio da dobar grooming vam može pomoći da pobedi na izborima, ako pogledate previše lijepo, to može povrijediti vaše izglede za dobivanje posla. Jedna studija psiholog Marija Agthe je utvrdio da je vrlo atraktivna aplikanti potrazi za diplomske stipendije dobili manje povoljan komentare od anketara.

9. Egipćani su koristili da piju parfem.

Mi ne ukazuju na to da ti ovo probati kod kuće, ali drevni Egipćani su dvostruku dužnost za svoj parfem u krajnost. A vrlo popularan parfem vremena zove Kyphi, koji je napravljen od meda, cvijeće, bobice i vino, bio je i pijan kao lijek za bolesti kao što su problemi crijevnih i pluća.

10. Žene kao malo konkurencije

Dokazano je da su žene više privlače muškarci koji privlače pažnju drugih žena. Britanski psiholog Benedict Jones otkrila da žene naći čovjeka privlačniji kad se nasmešio prema drugim ženama. Rezultati pokazuju da šta prijatelji misle o vašem čovjek ima veliki utjecaj na ono što vi mislite o njemu previše.

load...