Zanimljivo

10 zanimljivih stvari koje niste znali za smeh

10 zanimljivih stvari koje niste znali za smeh

Svako tamo koji ne uživaju dobar smijeh s prijateljima? Nismo mislili tako. Smijeh može biti vrlo korisno, to je dobro za svoje zdravlje, to pokvari inhibicija, i čini se osjećate divno, plus, to je bolje u društvu. Evo deset zabavne činjenice o smijeha koji će učiniti da... Pa, u najmanju ruku, smile:

1. To je lijek

Laughing povećava nivo kortizola u organizmu. Kortizol je hormon koji aktivno učestvuje u borbi protiv off osvajača, kao što su virusi i bakterije, stimulišu imuni sistem. Dakle, kada se smeješ, vi bukvalno budi jači.

load...

2. Beats stres

To teško da bi vijesti bilo kome ali je znanstveno dokazano da se smeje uklanja stres. Jedan dio je to kortizol ponovo raditi, ali još je, prosto i jednostavno, to je ugodna stvar smeje.

3. To je zarazno

Svi smo bili tamo: kad ste među prijateljima i na raspoloženje, dolazi trenutak kad bi svi smejati prolaznu leti. To je prilično kao zeva. Studije su pokazale da smo zijevnula kada neko zeva kao znak empatije. Ovo praktično znači da je to socijalne interakcije. Isto važi i za smeh.

load...

4. To je oblik vježbanja

Ne, to vam neće pomoći da idem dole dve veličine više od mjesec dana, ali to ne spali kalorija i povećava otkucaje srca, što je, ako ste zaglavili iza stola za veći dio dana, je nešto, zar ne? Osim toga, bolje je zabavno da znojenje na tom sobni bicikl.

5. To je grupa stvar, većinu vremena

Mi smo više šansi da se smejem na komediji ili šala ako smo s nekim drugim, pogotovo neko koga znamo i slično, nego da smo sami sebi. To podržava teoriju da smeh je društvena stvar. Ali koga briga? Stvarnom životu priče pokazuju da smo ponekad dobiti kikotanje na vlastite previše. Ne brinite o svom zdrav razum, smijeh je dobar za vas!

6. Jača imunološki sistem

Idemo ponovo se odnose na naučnike. Istraživanja su pokazala da smijeh aktivira svoj ratnik ćelije koje se bore protiv malignih formacije. Drugim riječima, smeje vam može pomoći da se smanji rizik od razvoja raka. Među mnogim drugim stvarima, naravno, tako da ne bude nemarna samo zato što vole da se smeju.

7. To je žena stvar

Da. Žene smijati više od muškaraca. Naravno, ovo može biti (tako kaže istraživanje smeh), jer žene imaju tendenciju da se smejem na svoje muške šale samo da pokaže svoju ljubav, ali ostaje činjenica. Mi smijte, bez obzira na razlog. I ne, to ne znači da žene nisu tako smiješno kao i muškarci, ima više nego dovoljno comediennes da to dokaže.

8. Ne radi se o šale

Razmislite o tome kada ste poslednji put tako smejao zapravo plakao. Mi smo spremni da se kladim da nije samo gledanje najnovijih "Big Bang Theory" ili neki drugi sitcom. Ili možda su gledali seriji, ali u posebnim kompanije. Stvar je u tome, šale nisu neophodne uzrok smijeha, ponekad samo raspravljamo o tvojim napornog dana uz blizak prijatelj vam može dati više kikotanje nego čak i najbolji seriji.

9. To čini obveznica jači

To je jednako vrijedi za ljubavne veze i za kancelariju. Samo razmisli o tome - ne bi se osjećate sretniji rade zajedno sa ljudima koje možete smijati sa? Što se tiče romantične aspekt smijeha, ovdje je još jedno pitanje: može li biti sretni sa muškarcem koji ne smijati? Naravno da ne, zbog čega parovi koji smijte imaju veće šanse da ostanu zajedno. To je ono što nauka kaže.

10. Čini te još ljepši

U redu, možda čvrsto vjerujemo da pouting je atraktivan, ali to je jedini pravi za neko vrijeme, i kratko. Gledaj to ovako: da li ići na а sulky komad čije usne nikada ne učestvuje u osmeh ili bi radije da ga se smeje sa tobom na najgluplja moguća stvar?

A evo i veliki bonus: smijeh je doslovno bez nuspojava. Sve je dobro!

load...