Zanimljivo

10 zapanjujućih tajni Disneylanda

10 zapanjujućih tajni Disneylanda

Planirate putovanje u Disneyland? Otkako je otvorena 1955. Godine, Disneyland je mjesto magije za djecu svih uzrasta. Od slatka mala princeza iz bajke vozi na strašnije tobogane, najsretniji mjesto na Zemlji privlači milijune obitelji za više od pedeset godina. Ali čarobnog kraljevstva još uvijek drži neke tajne i ovdje su deset od tajni Disneyland koje možda niste znali:

1. Dlake lica nije dozvoljeno

Do 2000. Godine, svi zaposleni u Disneyland morao biti obrijan. Ovo je bilo zato što Walt Disney želio njegovo osoblje da izgleda kao daleko od stereotipne, bradati lik karnevala radnika, kao što je to moguće. Park opušteni pravilo u marta 2000. Godine i sada zaposleni imaju pravo da sportu brkove. Još uvijek nema brade dozvoljeno ipak.

2. Disneyland skoro nije uspio

Na dan otvaranja Diznilenda 1955. Godine je bila katastrofa. Fontane vode nisu radili, na asfaltu je i dalje bio mekan, tako da dame štikle potonuo u njega, a do kraja dana pola vožnje je prestao raditi.

load...

3. Odlazi zeleni

Vi ne treba da vidi ništa ne-magične u Magic Kingdom i rade sve što mogu kako bi bili sigurni da ne znate. Ako pogledate oko parka, sve što nije posebno atraktivan, kao što su ograde i kante za smeće, svi obojeni u specijalnu nijansu zelene, poznat kao 'go-dalje-zelene' koji je dizajniran da se uklope u pozadinu.

4. Veliki brat vas gleda u Diznilendu

Vi ste pod stalnim nadzorom u Diznilendu, od kamere svuda oko parka, a neke posebno imenovani zadatak snaga. Pored toga što je za uobičajene sigurnosnih razloga, nadzor u Disney je dizajniran za održavanje parkova belji od bijele slike. Oni su u potrazi za uzimanje droga, treperenje i druge vrste sličnih, 'nemoralno ponašanje.

5. Postoji samo jedno mjesto gdje možete kupiti alkohol

Disneyland je alkohol slobodan, osim ako znate lokaciju tajnu bar u samom mjestu, a morate imati gomilu novca da se u nju. Postoji tajni VIP članovi blagovaonom kluba, pod nazivom Club 33, koji je skriven iza zelenih vrata u Disneyland New Orleans Square, gdje možete popiti piće. Postoji, međutim deset godina lista čekanja da postane član i godišnju članarinu $ 10 000.

load...

6. Memories of Walt Disney

Postoje tragovi Walt Disney, svuda oko parka. Telegrafa na stanici New Orleans klikom se govor Disney je od dana otvaranja parka i svjetlost je uvijek ostavio na u Walt Disney stanu, iznad vatre kuća na Main Street, kao stalni podsjetnik prisustva Walt Disney-a u park.

7. Postoje divlje mačke u Disneyland

Disneyland ima uspješan stanovnika divljih mačaka. Daleko od toga odvraća mačke, park zapravo ih ohrabruje, jer drže populacije glodara dole. Nećete vidjeti mačke u dan, iako, jer oni imaju svoje privatne prostorije za opuštanje u i bijeg od dnevne gužve.

8. Možete sjediti u sjedištu Walt Disney

Walt Disney je došao sa svojom idejom o tematski zabavni park, dok je sjedio na klupi u parku, gledanje svojih kćeri igrati. Stvarni klupu koja je sjedio u to vreme je sada na Main Street u Disneyland.

9. Moglo bi biti pravi duhovi u Haunted Mansion

Više od jedne osobe je rasut pepeo voljenih u Haunted Mansion. Toliko da Disney ima poseban hazmat tim u pripravnosti da ugasi u vožnji i očisti kad se to dogodi.

10. Tu je i košarkaško igralište unutar Matterhorn

Matterhorn Mountain u Disneyland je izgrađen do kuće bob roller coaster koji prolazi oko izvan nje. Unutra, međutim, došlo je do velikog otvorenog prostora lijevo i, nakon glasanja od strane zaposlenih, prostor je bio ispunjen s potpuno opremljenom košarkaško igralište za osoblje koristiti.

Da li znate neke zanimljive činjenice o Disneyland? Koje druge tajne Disneyland želite dodati na ovu listu?

load...