Zanimljivo

12 slučajnih smešnih činjenica o lepoti: kako se lepota promenila tokom vremena?

12 slučajnih smešnih činjenica o lepoti: kako se lepota promenila tokom vremena?

Od davnina su žene dijele ljepotu savjete, ali kako je to savjet promijenio tokom godina! Ne radi se samo proizvodi koji su se promijenile neprepoznatljivosti; to je stav, tako da se vratimo na vrijeme, kada je to bilo sasvim prihvatljivo i razumno reći: 'Ne postoje ružne žene. Postoje samo žene koje ne znaju kako da izgledaju prilično "u kozmetičkom vrh knjigu 1926. Godine, a ovdje vam dajemo 12 Beauty Tips iz prošlosti i slučajni smiješno činjenice o ljepoti koje mogu podići vaše obrve...

1. Stvarno prirodni lica

Nazad u drevni Japan, gejša djevojke, koje su poznat po svojoj ljepoti, imao je roman način da se raščiste svoje ten: masku za lice od ptica izmet, i to ne bilo ptica izmet, slavuj kaka je bio omiljeni brend.

2. Savjet Sound o izboru kozmetike

Danas, kozmetika morati proći kroz rigorozne klinička ispitivanja, prije nego što su na policama naših prodavnica, ali još u 1920-im je daleko jednostavniji pristup testiranje proizvoda, kao što je opisano u kozmetičkom publikaciji vremena: "Ne koriste svaku novu kozmetičku vidite oglašavane ili čuli preporučeno. Neka druge djevojke imaju priliku da upropasti svoju kožu. "

load...

3. Uklanjanje fleka i ožiljaka

Nažalost, drevni Egipćani su imali tek treba da otkrije ljekovita svojstva vitamina A i E, pa je preporučena metoda za uklanjanje problematičnih ožiljke kao piling je brusnim papirom!

4. Postizanje pravi ton kože

Prije dana kada je preplanuo postao moderan i potom postao loše za vas, žene su sve što eventualno ne mogu da imaju bilo kakav znak ten na njih. Kako je vrijeme prošlo, to je bilo samo one smrdljive seljaka koji su radili u poljima koji su dobili ten i pravilnom dame koriste losione koji sadrže živu i arsen da izbeljivati ​​svojoj koži, kako bi se izbjeglo bilo preispitivanje njihove visoke ugled i bogatstvo.

5. Wartime hair straighteners

Vremena su bila teška u Drugom svjetskom ratu, ali Žena je ipak htio da izgleda najbolje kad je izašla, tako da se pojavljuju više kao holivudska zvijezda, žele da ispravi svoju kosu. Ne popping u lokalni dućan kupiti ravnanje kose tada, međutim, tako da su samo pozajmili mame odjeća željeza umjesto.

load...

6. 'Good' saveti o ishrani

Danas imamo toliko različitih planova ishrane da možemo probati i savjete o prehrani nego što je iko mogao poželeti, ali još u dvadesetim godinama, savjete o tome kako smanjiti kalorija je bio vrlo jednostavan: "Ne jedi puno slatkiša. A kilograma slatkiša trebalo bi da traje dvadeset četiri sata najmanje. "

7. Dijeta savjet od 1960

Dok smo učiniti sve što možemo da ukloni šećera iz ishrane, kao nedavno kao 1960-ih, savjet bila sasvim drugačija. U časopisu reklamu perioda, Žena je savjetovao da jede šećer da joj pomogne izgubiti težinu, jer navodno je trebalo rubu apetit i zaustavio jedeš više tov hranu.

8. Roman liječenje zadah iz usta

Prije nego što Listerine ili desni je čak bio mislio, prije nego što čak i četkica za zube i pasta za zube, rimski djevojke su i dalje svjesni potrebe za svjež dah, tako da uklonite sve faul miriše ostatke od sinoćnje gozbe, oni žvakati na komad ćumura neko vrijeme osvježiti dah.

9. Biti punije i raskošne predstavljeni ljepotu i prosperitet

Ljepota standardi su drastično promenila tokom vremena. Ako pogledate na umjetnička djela iz prošlih stoljeća, vidjet ćete puno slika i skulptura curvy, punije dame. Biti raskošne i curvy je simbol ljepote i prosperiteta; dijete je postalo moderno samo u kasnim 1800-tih.

10. Oblikovanje obrva

Ako želite dobro definirane i oblikuje obrve koje će privući pažnju svakog potencijalnog muških udvarača, onda dame iz 1940. Je imao odgovor, obrijati ih. Ovo je u vrijeme ratnog nestašice i prije pojave čitavog store brojila je preko potpunosti šminke oko očiju, obrijati ih i nacrtati ih na nekim ugljenom. Jednostavno!

11. Domaći maskara

Baš kao što nije bilo obrva olovke u četrdesetim godinama, nije bilo maskaru ni tako uviđavan dama vremena koje su date ne s nekim ugljene prašine pomiješana s vazelinom umjesto.

12. Self Tan

Žene tokom Drugog svjetskog rata imala svoje posebne metode za samotamnjenje: oni natopljen 10 vrećice čaja u toploj vodi i primjenjuje mješavina na noge da se stvori efekat tajice. Lako, brzo i efikasno!

Da, ljepota definitivno promijenila tokom vremena. Da li imate neke druge smiješno činjenice o ljepoti da dijele? Molim vas, slobodno da to učine u komentar ispod teksta.

Ostanite prekrasan izvana i iznutra!

load...