Zanimljivo

12 zanimljivih činjenica o modnoj ikoni i sjajnoj glumici - audrey hepburn

12 zanimljivih činjenica o modnoj ikoni i sjajnoj glumici - audrey hepburn

"Vjerujem u ružičasto. Vjerujem da se smeje je najbolji kalorija plamenik. Vjerujem u ljubljenje, ljubi puno. Vjerujem u biti snažan kada se čini da se sve krenulo naopako. Vjerujem da sretan devojke su najlepše devojke. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda. "

- Audrey Hepburn

Rangirani američki filmski institut kao treći najveći ženski ekran legenda u povijesti američke kinematografije, Audrey Hepburn rođena Audrey Kathleen Ruston 4. Maja 1929. Godine u Bruxellesu, Belgija. Počela joj teatralno karijeru kao plesačica, a nastupala je kao hor djevojka u mjuziklima u West End u Londonu, prije nego što je započela svoju filmsku karijeru 1950. Godine. Nakon nastupa u velikom broju britanskih filmova, Audrey Kathleen Ruston pucao na zvezde igraju glavnu ulogu u filmu 1953 'Roman Holiday ", za koji je dobila Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA. U svom kasnijem životu, Hepburn se pojavila u daleko manje filmova i umjesto toga, posvetio joj je vremena da se dobrotvorni rad u ime UNICEF-a, koji rade u ime ugroženih zajednica u Južnoj Americi, Africi i Aziji. Audrey Hepburn je nastavio svoj rad kao ambasadora dobre volje UNICEF-a, sve do svoje smrti 1993. Godine, a ovdje su 12 zanimljivih činjenica o životu Audrey Hepburn:

load...

1. Ona je živjela kroz nacističke okupacije Nizozemske

Audrey Hepburn i njena porodica živi sa babom i dedom u Holandiji, kada su nacisti napali zemlju. Živjela je kroz zanimanje za koje vrijeme je patila od neuhranjenosti i svjedoci nekoliko članova njene porodice ranjavanja.

2. Pisac Doručak kod Tiffanyja se nije dopalo Hepburn u filmu

Pisac originalnog Doručak kod Tiffanyja, Truman Capote, rekao je da je Audrey Hepburn je "krajnje pogrešno ubačeni" u filmskoj verziji svoje knjige. On je zamislio Marylyn Monroe u ulozi Holly Golightly. Čak i Audrey Hepburn kasnije priznao: "Ja sam introvert Igranje ekstrovertni djevojka bila najteža stvar koju sam ikada učinio.".

3. Ona je odbila ulogu Anne Franks

Audrey Hepburn je smatrao da nije mogla da preuzme ulogu Anne Franks, jer je bila 'emotivno nesposoban "da igra ulogu. Odbila je i Broadway i filmske verzije priče o životu Anne Franks.

load...

4. Ona je bila obučena baletan

Hepburn je formalno obučen kao balerina. Ona je počela da obuku u Amsterdamu, a zatim nastavio u Londonu, kada je tamo preselili u 1948. Uprkos trening kao plesačica, Audrey Hepburn samo ikada pojavio u dva mjuzikla: "My Fair Lady" i "Funny Face '.

5. Ona je svoje ime pozornici od oca

Rođen Audrey Kathleen Ruston, glumica je njeno ime fazi od svog oca. Njen otac je rođen Ruston, ali je promijenio svoje ime u Hepburn-Ruston u pogrešnom uvjerenju da je bio u vezi sa trećeg muža Marije Kraljice Škotske, James Hepburn.

6. Aristocratic pozadini

Audrey Hepburn majka, barunica Ella van Heemstra, bio je holandski aristokrata, bila je kćerka Baron Aarnoud van Heemstra.

7. Ona ju je posljednji film nastup 1989. Godine

Audrey Hepburn prošle ikada nastup na ekranu je u 1989. U Steven Spielberg film, 'Always', u kojem je napravila izgled cameo kao anđeo.

8. Ona je bila višejezična

Audrey Hepburn mogao da govori u pet različitih jezika. Ona je bila tečno govori holandski, španski, engleski, talijanski i francuski.

9. Ona nije pevao u My Fair Lady

To nije Audrey Hepburn vlastite glas koji čujete peva u filmu My Fair Lady. Hepburn je rekao da su u nevjerici, kada je saznala da su sve pjesme u 1964. Muzički je da se peva od strane pjevač, Marni Nixon, a nazvan kasnije na filmu.

10. Ona je pretrpjela dva pobačaja

Na žalost, Audrey Hepburn je imao četiri pobačaja; ali je također imao dva sina, Sean i Luca.

11. Ona je dobila samo jednu nagradu Akademije

U toku svoje karijere, Audrey Hepburn je nominiran za pet Oscara, ali samo je dobio nagradu jedan za njen nastup u Roman Holiday. Ironično, ona je ovaj film sa vrlo malo glumačkog iskustva i Hepburn je kasnije rekao da je naučila sve što je znala o glumu direktora filma, William Wyler.

12. Vrlo skupo malu crnu haljinu

Čuveni Audrey Hepburn malu crnu haljinu od Givenchy iz filma Doručak kod Tiffanyja, prodat je na aukciji za više od 450.000 £ (što je preko 920.000 $) u 2006. Godini, što je najskuplja haljina iz filma ikad prodan je, sve dok nije bilo nadmašio je Marilyn Monroe haljina iz filma The Seven Year Itch, koji je prodan u 2017. Za zapanjujuće 4,6 miliona $.

Znate li neke druge činjenice o Audrey Hepburn? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...