Zanimljivo

6 zanimljivih činjenica koje svaka dama treba da zna o parfemu

6 zanimljivih činjenica koje svaka dama treba da zna o parfemu

Psst... Mogu li da čuvaš tajnu? Ja ću dijeliti sa sobom. Ako želite privući Muškarac i da ga osjećati opušteno i ugodno pored vas, koristite parfem koji sadrži miris vanilije.

Dozvolite mi da objasnim to radi. Sigurno je čuo da mirisi izazivaju jake emotivne reakcije. Miris vanile nas instinktivno vraća u djetinjstvo. Naravno, nije sve u nečijem djetinjstvu bio prijatan. Ali te živopisne uspomene povezan Vanilla poput slatke i jednostavne male torte, sladoled, praznike, nevino zadovoljstvo, mekoću i brižan, ugodan mliječno toplina uvijek uvijek pozitivne. Parfem sa vanilija miris stvara zone udobnosti za muškarca i ženu čini pomoću takve parfem izgledati jednostavan, čist, pošten i čist u očima.

Evo i nekoliko drugih šest činjenice o parfem koji je dama treba da zna.

1. Prvi parfem datira do 2000 godina BC Place svog rođenja bio drevnog Egipta. Nećete biti iznenađeni saznanjem da se zvala "po fumus", što znači "kroz dim". Prvi parfemi su tamjan based mirisao začina i bilja, kao što su korijander i tamjan. Prvi parfem za kavu spominje u drevnim egipatskim evidencije je žena. Zanimljivo, 4000 godina kasnije, recept sastojaka prvog ikada parfem je obnovljen David Pybus. Parfem "Ankh" je delikatna sastav originalnih uklopljena bilja i smola sa citrusa daje privid originalnim deve trave i Calamus, začin napominje da istinski odražavaju originalne formule, i med i drvene note stapa savršeno dočarati da smoky aroma spaljivanja tamjana.

load...

2. Prvi najpoznatiji parfem modernog stila u Europi je stvoren za kraljice Elizabete Mađarske u 1370. Bio je poznat kao "Mađarska voda" i sadrži nijanse ružmarin, majčina dušica, ruža, menta, i verbene suština u rakiju. U to vrijeme, parfimeri počeo da dodaje alkohol rješenja mirisnih ulja, koji je označio novu eru u parfem odluka. Crabtree & Evelyn se bavi proizvodnjom "Mađarska voda" danas po originalnoj istorijske recept ažurira sa savremenim prednost.

3. Snaga mirisa će zavisiti od toga koliko visoko kvalitetnih alkohol je dodan u parfem ulja.

Eau Fraiche ili "parfimisani magla" ima najlakši mirisna koncentracija ulja - oko 1%. To se prvenstveno koristi za osvježiti lice ili lana.

Eau de Cologne sadrži 2% - 5% mirisa ulja. Zbog svoje svježine, ovaj tip parfimisanih voda je apsolutni "come back" ovog ljeta. Biti nezasluženo zaboravljene decenijama, Eau de Cologne je napravljen od modernih materijala i ponovo postaje trend. Parfumerija SAD sa sjedištem u "Atelier Cologne", na primjer, spaja tradicionalno za kolonjsku vodu citrusnih ulja sa notama vanilije, ruže, vetivera, ambera i pačulija.

load...

Jedan od najpopularnijih vrsta mirisni vode Eau de Toilette sa koncentracijom eteričnih ulja od 4% - 10%. To može dostići 17% - 20% u dizajnerskih brendova.

Eau de Perfum je koncentriraniji (u zavisnosti od brenda, 8% - 15% ili 20% - 28%) i više ekspanzivna od Eau de Toilette. Traje međutim duže: do 6 sati, ako je mainstream Eau de Perfum i do 48 sati u umjetničke parfimeriji.

Čistog parfema ima najveću mirisna koncentracija ulja - do 35%. Mora se biti oprezan i ne više koristiti. Samo od 2 - 3 male kapi na grudima, vratu, iza ušiju ili na zglobovima će biti dovoljno da neka ljudi uživaju svoj miris, kada se približe.

4. Ako odete na sastanak, flirty vanilije i sočnog voća će biti najbolji parfem bilješke za maženje i vrlo blizu. A bujne buket ruža na svoj miris srce će vam se pojaviti tajanstven i privlačan. Ovo je najbolji izbor za večernji sedacije i ko zna gdje će vam donijeti...

5. Chose svježe citrusa i svježe zelene note u toku dana na poslu. Oni mirisa će vam dati dinamičan, profesionalan i spreman za rad sliku. Pokušati izbjeći cvjetne note srca kada komunicirate sa klijentima i kolegama. Slatki aromatičan cvjetni mirisi imaju senzualan konotaciju. To nije ono što dama mora da projektuje u svom profesionalnom okruženju.

6. Koristite Eau de Toilette kada idete na razgovor za posao. Koncentracija ove Eau de Perfume omogućava ostavlja trag kao olfaktivna memoriju od vas, kad su nestali. To će vam pomoći da se ističu u odnosu na ostale kandidate.

Za čulo mirisa je naš primarni smisla. To je jednostavna ali veoma važno da razmišljaju o miris, kada želite izgraditi određenu sliku na poslu, u javnom životu, sa prijateljima ili čak u romantičnoj vezi.

Ostati pametan, zdrav i lijep!

Ovaj članak je ljubazno doveo do vas Ekaterina Tsaranok. Da biste pročitali sve članke Ekaterina Tsaranok kliknite ovdje.

load...