Zanimljivo

8 neobičnih i neočekivanih upotreba za lak za nokte

8 neobičnih i neočekivanih upotreba za lak za nokte

Lak za nokte može biti jeftin, ali ne baciti bocu samo zato što su sve blizu kraja. Postoje stotine, ako ne i hiljade, praktične svrhe za jasne lak za nokte, osim stavljajući sjaj na noktima, i ovdje su osam prilično neobičnih one:

1. Uklanja bradavice

Ako imate tvrdoglavog bradavice da neće nestati, a onda izbiti lak za nokte. Paint nad područjem samo bradavicu i nakon samo tjedan dana, bradavica će nestati. Zapamtite da ne koriste tu bocu lak za nokte ponovo iako, ili možda širenje bradavica virus i dobiti još jedan.

2. Fix pohaban pertle

Jasno lak za nokte je odličan način da se popravi iskrzano pertle, ako nemate vremena da kupi neke nove. Umočite krajevima vezice u nekim lak za nokte, a zatim zakrenite rasplesti završava zajedno; ostavite da se osuši, a vi ih možete ponovo koristiti bez njih više habanja.

load...

3. Zaštitite cipele od habanja

Ako nastavite pronalaženju prstima ili petama cipele prekriven oblogama maraka, a zatim lak za nokte mogao je odgovor za vas. Paint neke jasne nokte preko područja koja normalno se oguljena i to će stvoriti čvrste barijeru koja će zaštititi svoje cipele.

4. Napravite tipke ostati na duže

Ako tipke na ili dječje odjeće stalno skida, onda slikam neki lak za nokte preko teme. To će zaustaviti niti od habanja, tako da dugmad će ostati na duže i, što je još važnije, nećete biti ih zauvijek sjetve na opet.

5. Koristite za hitne mirišljave soli

Ako ste u pokretu vidite nekog ko je onesvijestila, šanse su da nemaju mirišljave soli u torbu, ali možda ima neki lak za nokte. Baš kao što je amonijak u udišu će probuditi nekoga iz varka, tako da će dim iz vašeg laka za nokte. Mi ne tvrdimo da je to najzdraviji i najbolji način, ali je još uvijek način da se pomogne nekome, ako nemate ništa drugo pri ruci.

load...

6. Tende utakmice

Kampovanja može biti veoma zabavno, dok ne pronađete da je vaš utakmice su mokre i ne možete zapaliti vatru ili plinski štednjak. Ako uronite glave vaše utakmice u nekim lak za nokte, prije nego što odeš, oni su zajamčena na štrajk kada su vam potrebne.

7. Prevent rđe prstena od metalne kontejnere

Ako je dno metalnih kanistera kao lak za kosu ili dezodorans postane mokar, oni mogu ostaviti ružne prstena rđe na toaletni stol ili kupatilo polica. Možete zaustaviti ovu iz događa farbanjem dna kontejnera sa lak za nokte i to će ih spriječiti od rđe.

8. Easy igla navoja

Čak i uz najbolju volju na svijetu, postoje trenuci kada nit jednostavno neće proći kroz ušicu igle. Možete ga polizati, možete ga okrenuti, ali to je samo da ga nema. Dakle, prije nego što stvarno izgubiti živce s tim, DIP nit u lak za nokte, a zatim uvaljati između prstiju. Kada je suho je da će se ukruti i biti lako niti.

Znaš li neki drugi načini za nokte? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...