Zanimljivo

9 loših navika koje ubijaju vašu motivaciju

9 loših navika koje ubijaju vašu motivaciju

Kako se motivirani? Postoje hiljade knjige samopomoći, vodiči i video zapisi o motivacijske tehnike, ali nije bitno koliko dugo slušaš neki motivacijski guru, govori da pumpa sebe i ići za to, neke stvari će se samo SAP da je motivacija u pravu od vas opet.

Dakle, čak i ako ste motivisani sada, hajde da pogledamo na devet od stvari koja može eksplodirati da balon i da li ste daljinski ponovo poseže za taj TV:

1. Gubeći iz vida svoje ciljeve

Bilo da je gubljenje težine, zarađuju više novca ili pronalaženje novog momka, ne zaboravi zašto je to što radite sve što je to što radite. Koncentriranje previše na samom zadatku, a ne cilj je siguran način da vam se rano.

load...

2. Biti lako omesti

Ne daju u iskušenju ometanja i koncentrirati na zadatak u ruci. Uvek postoji nešto drugo što bi radije raditi, ali ostavite da se do kasnije. Govori se da ćete "samo uzeti kratku pauzu od vaše zadatak da uradi nešto više zabave jednostavno neće raditi.

3. Nikad ni početak

Nakon što ste napravili svoj um se, da na to! Ne zaboravite, sutra nikad ne dolazi i duže da ste stali pokretanje zadatka, teže će postati.

4. Dopuštanje jedan mali propust da se ubije cijeli projekt

Ne može odlagati po jedan mali korak unazad. Ako ste postavili za cilj da izgubi broj kilograma od datuma set i ti nedostaje taj cilj malo, onda ne prestane sa dijetom svi zajedno. Moguće je da ste upravo nije postavila realne ciljeve na prvom mjestu.

load...

5. Uzimanje najave negativnih ljudi

Uvek postoji neko ko će uživati ​​u kiša na paradi, pa ih samo ignorirati. Self-motivacija je sve o tome što želite, a ne ono što neko drugi misli, tako da ne dozvolite da drugi SAP vaše odlučnosti.

6. Ne jede dovoljno

Ne treba koristiti kao izgovor kada dijete, ali ako se ne jede dovoljno, da ćete ostati bez energije, pa budite sigurni da ne ide sve van na vašem projektu i zaboraviti jesti ili ćeš ostati bez pare pola put kroz dan.

8. Odustajanje

Čak i kada stvari postanu teške, zadržati pomisao da samo-uvjerenje da prvi motivisalo jasan u svom umu. Definitivno to mogu!

9. Dosada

Dosada može ubiti vaše motivacije, brže nego bilo šta drugo i da vas više podložni problema ometanja. Da li je dosadan zadatak prvi i onda ćete imati zanimljiv bita tek treba da se radujemo.

10. Uzimajući loše vijesti za srce

Primanje loše vijesti bilo kakve nikad nije dobro i možete osjetiti motivaciju ispari dalje u trenu. Pokušajte i odvojiti u svoj um od loših vijesti iz zadatka i držati sebe na stazi.

Otpustiti up je jedna stvar, ali imajući to motivacija će je potpuno drugo. Postavljanje realnih ciljeva i ostajem fokusiran iako će vam pomoći da za postizanje tih ciljeva.

Koje druge loše navike mogu ubiti naš motiv? Slobodno podijelite svoju motivaciju savjete i tehnike motivacije u komentar ispod teksta.

load...