Zanimljivo

Hajde da razgovaramo o nekim interesantnim činjenicama o životu

Hajde da razgovaramo o nekim interesantnim činjenicama o životu

Većina nas su toliko zauzeti dilati i dahom naš put kroz život, da smo rijetko uzeti priliku da pogledaju oko sebe i diviti neverovatnih stvari koje su svuda oko nas. Sama činjenica da smo živi je čudo samo po sebi. Ako se zemlja nije bio baš gdje je, upravo veličinu koja je i njegova atmosfera upravo onako kako je, onda mi ne bi ovdje na sve. Zovu da je zona Zlatokosa, jer je Zemlja samo pravo na život da postoji. To je samo jedna neverovatna činjenica o životu koje uzimamo zdravo za gotovo i ovdje su još deset za vas da razmisli na:

1. Ti si nevjerovatan

Razmisli o svim neverovatno ko-incidenata koji vas dovesti do se rodio. Šta ako tvoja mama nije otišao na zabavu na kojoj je upoznala tvog oca? Šta ako sat tvog dede je stala, tako da nikada nije napravio taj prvi sastanak sa bakom? Šta ako? Šta ako? Dodaj sve one, šta ako je, i to je neverovatno da ste ovdje na sve!

2. Možete se prave od stardust

90% od onoga što čini ljudsko biće se sastoji od: Stardust. To je zato što samo helij i vodonik postoje u svemiru sami i sve ostalo, 90% od svih stvari u svemiru, je stvoren u zvijezde.

load...

3. Mi verovatno nisu sami

Iako su šanse planete biti u tzv Zlatokosa zone i biti u mogućnosti da podrže život su prilično tanki, tu su i do 50 milijardi planeta sama u našoj galaksiji. Čak i ako samo 1% onih planeta su bili u zoni Zlatokosa, onda bi moglo biti života na 500 miliona drugim planetama.

4. Vi ste električni

Kada razmišljate, vaš mozak proizvodi električnu impulsa. Kada ste budni, mozak proizvodi dovoljno ove električne energije za male sijalice.

5. Vi ste samo tri prijatelja od svi drugi na svijetu

Nekada se reći da je bilo samo šest stupnjeva razdvajanja između vas i svi ostali na svijetu. Drugim riječima: znate nekoga, ko zna nekoga ko zna nekoga, do šest puta, a vi biste da ste daljinski upoznati s predsjednikom SAD-a, na primjer. Facebook i ostale društvene mreže su se promijenile sve to i statističari sada izračunati da ste samo 3,7 poznanici daleko od svih ostalih.

load...

6. Vi niste ko si nekad bio

Vaše tijelo je konstantno regeneraciju i za samo 11 mjeseci 98% od atoma koji čine vaše tijelo će biti zamijenjen novim. Novi ste svake godine!

7. Morate hodati cijelom dužinom nogometnog terena da se spali off jedan M & M

Samo jesti jedan od onih maleni bombona M & M poslastice, a vi ćete morati hodati po cijeloj dužini nogometno igralište da se spali off kalorije.

8. Ljubljenje je zdravije od potresa nečija ruka

Kada kažete, neću te poljubiti imam hladno; radite ljudi nikakve usluge na svim, jer više bakterija se prenose na podrhtavanje ruke, nego su u poljubac u obraz.

9. Vi diše milioner!

Verovatno već znate da dišete mnogo, ali da li ste znali da je približan broj vašeg udisaja je preko 5 miliona godišnje?

10. Smiling je lakše nego namršten

Čin smijanja uključuje oko 17 mišića lica, dok je namršteno uključuje više od 40. To znači da je mnogo lakše, nego mršteći nasmijan. Nasmijana je također dokazano da odmah popraviti raspoloženje. Dakle, smile više, smile često!

Da li znate neke zanimljive činjenice o životu?

Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...