Zanimljivo

Kako da zaustavite usne u prirodi hladnim vremenom?

Kako da zaustavite usne u prirodi hladnim vremenom?

Kada se ohladi u zimi, zrak postaje suha, a hladnih vjetrova može brzo isušuje usne i učiniti ih bolne i ispucale. Dio problema je da je koža na usnama je vrlo tanak i to ne proizvodi ulja, i to je razlog zašto vlaži vaše usne postaje još važnije u zimi. Neki ljudi pate sa ispucale usne više od drugih, ali ako ste jedan od onih koji uvijek čini da se osuši, ispucale usne zimi, imamo nekoliko jednostavnih savjeta koji će zadržati ispucale usne na odstojanju. Evo deset prirodni načini da se zaustavi vaše usne chaffing u hladnom vremenu.

1. Koristite ovlaživač noću

Tokom zime, na usnama se osuši od hladnog vjetra, a onda je problem pogoršava učinak sušenja da je grijanje u vašem domu ima. Dati svoje usne šansu da se oporavi preko noći, koristite ovlaživač u vašoj spavaćoj sobi i da će staviti neke od vlage natrag u zrak. Ćete naći da će to pomoći ako se suhe kože na rukama i licu.

2. Koristite balzam za usne prije nego što perete lice

Sastojaka za čišćenje lica i sapuni će pogoršati upalu usne i osušite ih i dalje. Pokušajte stavljajući neke balzam za usne na usnama prije nego što perete lice i koji će štititi vaše usne od efekata sušenja stvari poput salicilne kiseline i benzoil peroksid koji se nalaze u sredstvima za čišćenje. To možda izgleda kao malo otpada, ali zaista pomaže.

load...

3. Izbegavajte liže usne

Kada tvoje usne osuši, to čini vam neke privremeno olakšanje kad ih polizati, ali liže usne će se na kraju samo da ih gore. Pljuvačka sadrži kiseline koje imaju za cilj da razbije hrane i one kiseline će samo isušuje usne i učiniti ih čak i zapisničar. Ližući svoje usne i pokvari, i uklanja, prirodna ulja na usnama.

4. Ljuštiti

Piling vaše usne će ukloniti mrtve kože, očistite tvoje usne, i učiniti ih više prijemčivi na balzama i hidrataciju. Ako su tvoje usne već ispucale, pazite da ne trljati ih sirove. Samo piling onda lagano nešto kao med i šećer, te da će ih učiniti izgledati mnogo bolje i osjećati puno lakše i mekše.

5. Koristite Shea maslac noću

Shea maslac može raditi apsolutnu čuda na suho, ispucale usne. Ako se sjedi kod kuće gledajući TV, iskoristite to vrijeme za masažu shea maslac u vaše ispucale usne i da će uskoro staviti vlage natrag u njima. Dati svoje usne dobar sloj Shea maslac samo prije nego što odete u krevet previše, i pokušajte da ne ga ližu. Koji će omogućiti dovoljno vremena za Shea maslac da se dobro upije u kožu.

load...

6. Nosite šal

Najlakši način za liječenje ispucale usne je da ih ne bi na prvom mjestu! Ako idete van na hladan dan, nosi maramu, i povucite ga preko usta. To je najjednostavniji način da se zaustavi vjetar ciljate tvoje usne i sušenje ih.

7. Castor ulje

Ricinusovo ulje je jedan od najboljih prirodnih ispucale usne pravni lijekovi koje možete koristiti i za zaštitu vaše usne od vjetra i za njih healing, ako su već postale ispucale i bolne. Nanesite malo ricinusovog ulja na tvoje usne, nekoliko puta tokom dana, a to će ih zaštititi od hladnoće i zaključati u vlage. Također možete primijeniti ricinusovog ulja prije spavanja i ostavite ga na potopiti u preko noći.

8. Rose vode i meda

Mješavina ružina vodica i meda čini veliki usnu hidratantne kreme i to je također jedan od velikih ispucale usne lijekova. Mix žličicu meda sa žličicu ruža vode, nanesite ga na usne i ostavite ga da radi najmanje petnaest minuta. Ako svaki dan rade, to će izliječiti bolne i ispucale usne, i ostaviti vas s mekom, glatkom usne.

9. Ne grizu ili pokupiti na tvoje usne

Možda čak ne shvatiti da radite, ali pokušajte da ne grizu na labave komadiće kože na usnama, ili pokupiti ga prstima. Čekati dok ne dobijete kući i lagano ljuštiti vaše usne umjesto ili ćete otkinuti kožu i čine stvari još gore. To je branje i grize koje će učiniti vaše usne krvare i koja bi mogla ostaviti podložni dobiti infekciju previše.

10. Dišite kroz nos

Kada ste u hladnom vremenu, pokušajte da ne diše kroz usta, jer, kada radite, vi vuče hladan, suhi zrak preko usana. Kao što smo rekli, završiti toplo sa šal i disati kroz nos, a vi ćete imati meke, glatke usne, sve zime.

Koje su vaše omiljene ispucale usne lekove?

load...