Zanimljivo

Odakle dolazi tradicija engleskog prstena?

Odakle dolazi tradicija engleskog prstena?

Jeste li znali da je "angažman sezona" je zapravo stvar sada? Yup, u 2017. Godini, angažman sezona je veoma in-stvar. Ona se tako naziva jer skoro polovina svih angažmana javljaju u periodu između zahvalnosti i Dan zaljubljenih, rastezanje vremena koje je sada službeno poznat kao angažman sezone.

U osnovi, tako da mnogi od nas su inspirisane da siđe na jedno koleno i predložiti našim boo u najemotivniji puta u godini (Božić, imela, porodice kako zajedno sa kestena pečenje na otvorenoj vatri, 14. Februar i tako dalje).

Ti si bez sumnje živio kroz angažman sezonu bez čak ga ostvarivanja. Možda ste pokrenuli nekoliko obrve na sve one zaručnički prsten slika na Facebooku u periodu između zahvalnosti i Dan zaljubljenih, ali su ga odbacili kao jedan-off.

load...

"Mora da je nešto u vodi", rekao si.

Ali neprestano društvenih medija PIC-a su samo jedan podsjetnik na postojanje angažmana bling.

Samo brzo pogled na Pinterest popunjava u detaljima; ovdje možete vidjeti koliko je važan angažman prstenovi su za ljude.

Zapravo, oko 80% svih prijedloga danas uključuju ne samo bilo koji drugi zaručnički prsten, ali prsten dijamant optočena.

Aw, zar nije slatko da ste čovjek te voli toliko da je spreman da simbolizira njegovu ljubav i dijamant angažman prsten?

Ali, da li je angažman prsten dijamant zaista pokaže svoju ljubav? Ili to zapravo ukazuju na to da, hej, neko negdje čini mnogo novca iz angažmana sezone?

Ako vas zanima samo da znamo odakle dolaze tradiciju angažman prstenje, i zašto postoji takva potreba i želje da provedu hiljade dolara na takvom bling, hajde da pogledamo istoriju ove zvezde-nitnama prstena.

load...

A Brief History of the zaručnički prsten

Riječ verenika možda još u širokoj upotrebi, ali to je stvarno stara riječ koja zvuči stvarno stara, previše. To proizlazi iz anglosaksonskog imenica troweth, koji u današnjem vokabulara znači istinu.

Nazad u dane srednjovjekovne Engleske, bilo par koji je zaručena obećao je istina da se uda. Prsten je dat svaki par u znak da je obećanje je razlika između para.

Dakle, koncept u trajanju od angažmana bio je u punom zamahu.

Ali zašto jednostavno nisu Get Married Odmah?

U 2017. Godini postoji jedan veoma očigledan razlog zašto parovi ne samo preskočili razdoblje angažmana (koja ponekad može trajati godinama) i preskočite pravo na vjenčanje: Novac.

Ponekad, želite da se uda za svog partnera, ali finansije ograniče od radiš sada. Jer vjenčanje može koštati tisuće dolara, morate spasiti se prvi.

Ali da se bavi je signal namjere. Volite svog partnera i stvarno bi volio da se uda za njih, ali vi ste samo da malo pričekati na to.

U međuvremenu, ideš nikuda i vaš partner je tvoj. Odbij i svi ostali, moramo angažman prstenovi da to dokaže.

U srednjem vijeku, iako, vjenčanja nije trebalo toliko vremena da se dogovoriti, a oni sigurno nisu košta $$$. Pa zašto potrebu za period od angažmana?

Jer Papa Innocent III insistirao na tome, to je zašto.

On je zapravo prisiljen kroz ovaj period angažmana sa službenim mandat na kojima je pisalo:

"Odakle, na tragu naših prethodnika, apsolutno zabranjuju tajne brakova; i mi zabraniti i da sveštenik pretpostavljaju da ovjeri takvu. Zato, proširenjem na drugim mestima općenito posebno običaj koji vlada u nekim smo dekret da kada brakovi koji će se ugovoriti moraju biti javno objavljeni u crkvama sveštenici tokom pogodan i fiksno vrijeme, tako da ako legitimne prepreke postoje, oni može biti poznat. "

Potreba za novim Rings

Vjenčano prstenje koje su koristili do ove tačke su samo jednostavne bendova, poput one koja je nastala u starom Egiptu. Neki od skupljih (i rijetkih) prevario drago kamenje, ali teško je reći koji su to angažman prstenje, a koje nisu, zbog nedostatka natpisa.

Ono što sigurno znam je da Diamond Rings nije došao u postojanje sve do 15. Stoljeća, u vrijeme kada je tehnika za rezanje dijamanata su masovno poboljšana.

Iako je poznato da li je prvi ikada dijamantni prsten je trebalo da simbolizuje ljubav jedne osobe za drugu, prva dijamant angažman prsten je razvijen u 1477. Nadvojvoda Maksimilijan Austrije domogao bend zlata i dao ga svojoj vernoj, Marije od Burgundije koji je prihvatio uz grace.

Kritičari je predložio da nadvojvoda bio zainteresovan samo za Mary, jer je ona bila bogata žena, ali izvještaji tvrde da je par bili sretni u braku, sve dok nije umro samo 25 nakon pada sa konja.

Naravno, nisu svi mogli priuštiti skupe dijamantni prsten. Zahvaljujući uspon kapitalizma i masovno proizvedene robe, lijep angažman prstenje na kraju postao manje skupo i one koje danas poznajemo su bile popularne na prijelazu iz 20. Stoljeća. Optočeni biser, ovo prstenje signalizirao namjere muškarca i žene da se uda u nekom trenutku u budućnosti.

Dijamant prsten da su mnogi od nas poznat i ljubavi u 21. Stoljeću nije postao standardni nosilac do De Beers je stvorio i njeguje na nas agresivnu marketinšku kampanju koja je došla sa privlačan slogan "dijamant je zauvijek."

Žene onesvestila na ideju, dok su muškarci morali da uzmu drugi, pa čak i treći posao.

De Beers imali svoje motive. Naravno, oni nisu bili motivirani željom za širenje ljubavi u svijetu, ali su bili zabrinuti zbog činjenice da dijamanti su poplave na tržištu i nekoliko ljudi su ih kupuju.

Pa šta bolje da se uradi nego da parove da ih kupi ?!

Zaista, De Beers je nastavio da gradi multi-dolar industrije iz te kampanje, uprkos činjenici da je angažman prstenovi pasti u vrijednosti čim ga stavite na prst vašeg partnera.

Sve u svemu, to zaista nije bitno koju vrstu zaručnički prsten kupiti voljenu osobu. To je samo simbol koji, iako niste u braku samo još, imate jedno drugo.

load...