Zanimljivo

Prvih 10 zemalja sa najvišim očekivanim životnim vijekom (i šta možemo saznati od njih)

Prvih 10 zemalja sa najvišim očekivanim životnim vijekom (i šta možemo saznati od njih)

Ono što država ima najveći očekivani životni vijek? Pa, očekivano trajanje života u većini zemalja je značajno porastao u posljednjih nekoliko godina, ali još uvijek postoje neke zemlje koje viši čin najviše po mnogo godina. Faktora koji doprinose visokom očekivanog trajanja života uključuju dijetu, prosperitet i, naravno, nivo nasilja i kriminala u zemlji. Evo deset zemalja s najvećim očekivanog trajanja života, a neki od razloga zašto.

1. San Marino

San Marino je mala zemlja, okružena sa svih strana Italije. Očekivano trajanje života je, u prosjeku, 83,5 godina, te da je zbog mediteranske prehrane da stanovništvo uživa, kao i na činjenicu da je većina stanovništva je zaposlena u uredu rada, a ne opasniji na otvorenom rada.

2. Australija

Momci pod dole rade dobro shvatio sa prosječan životni vijek od oko 83. To se smatra uglavnom zbog prosperitetna načina života i zdrave ishrane koji Australci imaju. Nedavna istraživanja predložio je, međutim, da je australijski životni vijek može pasti u narednim godinama, zbog faktora kao što su gojaznost i pušenje.

load...

3. Italija

Italija je zapravo jedan od prvih na listi zemalja svijeta s najvećim životni vijek. Italijani dobiti iz dobrobit svojih super zdrave ishrane, veliki sistem zdravstvene zaštite, kao i njihove relativno opušten način života.

4. Singapur

Singapur ima svoj prosperitet zahvaliti za svoje visoke životni vijek od oko 84. Vlada Singapur je vrlo efikasan i kada su primijetili da je stanovništvo u zemlji je starenje, oni uspostave potrebnih mjera zdravstvene zaštite osigurati za starije.

5. Guernsey

Guernsey ocenjuje visoko na listi zemalja sa visokim životni vijek previše. To je dijelom zbog bogatstva i prosperiteta otoka, ali i opušten način života tamo igra svoju ulogu previše.

load...

6. Japan

Japanci dijeta se uglavnom sastoji od ribe, riže i povrća, tako da oni imaju gojaznost stopu od samo 3%. Japanci se dopasti hodanje i vožnju biciklom, tako da svi oni zdrav izbor životnog stila dodati do prosječno očekivano trajanje života od 87 godina.

7. Loma Linda, Kalifornija

Dok Amerikanci, kao cjelina, imaju očekivani prosječni vijek trajanja 79,8 postoje džepovi stanovništva koje ne žive mnogo duže. Jedno od takvih mjesta je Loma Linda u Kaliforniji, gdje je zajednica Adventiste slijede vegetarijansku ishranu, zdrav način života i gdje pije alkohol i pušenje obeshrabreni.

8. Andora

Andora je još jedna zemlja koja ima koristi od zdrave mediteranske prehrane, a stanovništvo ne može očekivati ​​u prosjeku životni vijek 84,2 godina. Zemlja je također vrlo brdovita, tako da ljudi koji tamo žive da vježba, bez obzira da li oni to žele, ili ne!

9. Hong Kong

Radije iznenađujuće je užurban grad Hong Kong i ocijeniti na vrhu deset zdravih zemalja za život. Njihova dobro uravnotežena dijeta znači da oni imaju niže od prosjeka slučajeva bolesti, kao što su rak, bolesti srca i gojaznost.

10. Monako

Monako je druga najmanja zemlja na svijetu, a također ima jednu od najviših stopa životni vijek od svih sa stanovništva koje živi u prosjeku 89,5 godina. To je zbog, prije svega, na bogatstvo zemlje i izuzetno visokog životnog standarda. Oni također imaju neke od najboljih zdravstvenih usluga u svijetu previše.

load...