Zanimljivo

Šta da radite sa starim časopisima? 10 ideja kreativnih umetnosti i zanata

Šta da radite sa starim časopisima? 10 ideja kreativnih umetnosti i zanata

Imate li gomilu starih časopisa sjede skupljaju prašinu? Pa, nemojte ih izbaciti, jer postoje da radite sa njima 101 stvari. Uzmite škare i zanatskih ljepilo van, ovdje je 10 genije lukave načine da koriste stare časopise:

1. Podmetači

Iščupati stranice svoj omiljeni časopis koji sadrže velike, šarene slike. Ponovo presavijete stranice na pola, i do pola, a zatim još jednom, tako da imate deblji kvadrat, sa zaobljenim rubovima. Onda organizirati trgova u veličine oblika mjesto mat, koristeći selotejp na leđima da sve to drži zajedno. Šiju niz šavova sa šivaće mašine i imate svoju, domaće i zanimljivo mjesto prostirke. Zatim možete ih zapečatiti sa nekoliko slojeva sealer ljepilo za dodatnu izdržljivost.

2. Poklopac notebook i časopisima

Šta da radi sa starim časopisima? Prefekt način da personalizirati svoj notebook i časopisima je da se pokrije sa stranicama iz svog starog časopisa. Pokrij recept knjige sa slikama svojih omiljenih namirnica i zahvalnost dnevnik sa slikama stvari koje volite. To je jednostavan i lak način da se dosadna stara notebooka izgledati puno više zanimljiv.

load...

3. Kreirajte svoju pop art

Pustite mašti na volju samo neke stare časopise, zanat pjena odbora i neke za brtvljenje ljepila. Izrežite stranice časopisa u trake i dogovorite na pjenu brodu u obrasce koje želite. Pokušajte držati na temu i sa ono što je u slike i boje za još brutalniji efekt.

4. Nails da će se ste primetili

Ovdje je još jedna kul ideju šta da radim sa starim časopisima: ako vam je dosadno sa ekserima jedne boje, a zatim pokušajte ovo za nešto malo drugačije. Paint nokte prvo s bijelom lak za nokte i ostavite da se osuši. Umoči jedan čavao u neke trljanje alkohol za tridesetak sekundi, a zatim pritisnite stranice štampanih dolje na nokat. Ostavite papir na nokat još trideset sekundi ili tako i riječi iz štampe će prenijeli na nokat. Kad je suho, dodajte sloj jasan laka za nokte za više od sjajnog efekta.

5. Napravite svoju pozadinu

Ovo nije za vas ako ste u potrazi za suptilan izgled, ali može biti odličan za funkciju zid u sobi. Ne samo da drži bilo koji stari slike na zidu, iako, izaberite slike sa temom, na primjer slike tropske plaže, i pokušati organizirati ih tako da se boje diplomira s jedne strane zida na drugi.

load...

6. Časopis Halloween haljini

Da, možete napraviti haljinu od starih časopisa i oni čine fantastičan Halloween kostime. Morat ćete neke stare časopise, čičak, nit i mašina za šivanje i sva uputstva možete pronaći ovdje.

7. Daj stari kofer je novi život

Još jedna cool ideju šta da radim sa starim časopisima je dati novi život na svoj stari kofer. Sve što je potrebno za to je zlostavljane stari kofer, gomilu časopisa, škare i malo brtvljenje ljepila. Izrežite slike želite i organizirati ih, nasumice, na kofer, držati ih na i pečat. Možete koristiti slike mjesta gdje ste bili, ili odredišta Voleo da putuju u. Šta više, nećete imati nikakvih problema u uočavanje svoj kofer na aerodromu prtljagu karusel!

8. Party vijence ili cvjetni aranžmani 

Šta da radi sa starim časopisima? Stvoriti neke stranke vijence ili cvijeće koristeći stare časopise! Umjesto kupovine papira u boji da bi vijence za stranku, ukrasite svoj dom vijencima (ili cvijeće) napravljen od vaših omiljenih slika iz modnog časopisa. Za vijence samo smanjiti slike u uredne trouglova i drži ih na konac po sobi, ili da cvijeće preklapanjem magazin stranica u prekrasan cvijet oblika.

9. Samo ih drži na zidu 

Ako ne možete da podnesem pomisao da cepa svoje stare časopise, zatim stvori prikaz ih na svom zidu. Sve što je potrebno da uradite je da ih drži na nekim vešalice, uređen uredno na zid, a možete diviti naslovnice kad god želite i odvesti ih opet previše čitati.

10. Reci to s časopisima

Kreirati vlastite raspoloženje poruku sa stranicama iz svog starog časopisa rezanjem iz slova reči i drži ih na ploču ili pravo na svoj zid. Ova poruka je na vama, to bi mogao biti 'Live, ljubav, smijeh "ili" You Can Do It', ili kako bi bilo 'Smanji, Ponovno, Recycle ".

Šta da radi sa starim časopisima? Koje su vaše najbolje kreativne umjetnost i obrt ideje za odrasle?

load...