Zanimljivo

Šta je merino vuna? 10 razloga za nošenje merino vune

Šta je merino vuna? 10 razloga za nošenje merino vune

Merino vuna je preuzet iz drevne rase ovaca koji je nastao u teškim uvjetima planina Španiji, ali se sada uzgajaju u velikom broju zemalja, uključujući Australiju, Novi Zeland i Južna Afrika. Merino ovce se naširoko smatra da pruže najmekši i najtopliji vune svih rasa ovaca i to je naširoko koristi u vrhunski otvorenom i atletski odjeću. Jer ovce potiče iz takvih surovom okruženju, njihova vuna je evoluirao da im se pruži maksimalnu zaštitu od vremenskih nepogoda, i to je razlog zašto je to tako dobro za vanjsku odjeću. Evo deset razloga zašto bi trebalo da se bliži pogled na merino vune i razmotriti nosio merino vune odjeću.

1. Neverovatno ugodan za nošenje

Merino vuna je mekan na dodir, često se koristi za odjeću koju nosite uz kožu. Za razliku od vune redovne ovaca, merino vuna, nema tu bodljikavi osjećaj da ga to čini želite da ogrebu, a ne stvara statički elektricitet koji čini stajati svoju kosu na kraju bilo.

2. Vrlo lako da se brine

Jedna od zaista sjajne stvari o merino vuna je kako je lako za pranje i briga za. To, naravno, odbija mrlje i mirise, tako da ne treba pranje onoliko često koliko druge tkanine rade, a to ne mora da se pere onoliko dugo da se ponovo bude čisto. U stvari, ako samo okačiti merino vune haljinu kako bi zrak, bilo mirisa čini samo da ispari u vazduh!

load...

3. Zadržava svoj oblik duže

Merino vuna također ima izvanredan sposobnost da se protežu, a zatim se vratiti ravno natrag u svoj prvobitni oblik, čak i nakon ponovljenih pranja. To je jedan od razloga da Merino vune odjeća su tako dobri za vanjske potrage i trčanje. Izgleda da nije ni važno šta radiš to, samo ponovo odbija natrag u svoj prvobitni oblik.

4. Stain otporan

Izlijevanja nisu veliki problem ako nosite merino vune, jer je prlja otporan previše. Ako ti prosuti piće po prednjoj strani vašeg novog top merino vune, bez panike, to će samo obrišite lako. Merino vuna je također otporan na vatru, tako da će biti od udobnosti, ako se nađete sjedi oko logorske vatre.

5. Upija vlagu

Merino vuna će vas toplo i suho, čak i ako ne rade se na znoj ostvarivanja otvorenom. To može upiti 30% od svoje težine u vodi i onda će izvući vlagu dalje od kože, tako da se isparava u zrak. Župan kada ste planinarenje svoj put do strmim padini na dugog putovanja u zemlji.

load...

6. Veliki prozračnost

Ovisno o tome kako je tkani, merino vuna je porozan, tako da je idealan za nositi za aktivnosti na otvorenom kao što su biciklizam i trčanje. Kada je tanko tkane, za nešto T-shirt, to će vas toplo na hladan dan, ali će i dalje dopustiti zrak da se vaše tijelo i znoj da pobjegne u zrak.

7. Ne izaziva alergijske reakcije

Čak i ako ste alergični na vunu redovne ovaca, postoji vrlo dobra šansa da ćete biti u redu sa merino vune. To je vrlo rijetko da neko ima problema alergije sa merino vune, a to ne znači da vas svrbi, kao obične vune radi, bilo. Vlakna su samo tako meka i nježan na koži, vi ćete jedva zna da se nosi.

8. Regulira tjelesnu temperaturu

To disanje koje smo već spomenuli također znači da odjeća izrađena od merino vune su vrlo dobri za regulaciju temperature tijela. Kada ste previše vruće, to je u stanju da oslobađaju toplotu iz svoje tijelo i držati cool, a kad je hladno, to će zadržati toplinu tijela da ti bude toplo. To je ljepota nošenja prirodnih vlakana, jer to je upravo ono što merino vuna radi za ovce.

9. Ne pravi buku!

Ako ste ikada bili na trčanju ili biciklom u svim vremenskim opremu, od vas će znati šta dosadni šuštanje zvuk se može napraviti kada se krećete. Kada nosite merino vune odjeća, oni će i dalje vas zaštiti od elemenata, ali ćete izgledati puno više stila, a imate da to grozno buku.

10. To je dobro za svakodnevno nošenje previše.

Mi smo fokusirani na prednosti merino vune za aktivnosti na otvorenom ovdje, ali se može nositi bilo gdje. Pogledajte oko sebe i naći ćete majice, majice, suknje, a neke vrlo moderan veste tražim previše. To nije samo zbog nošenja kada planinarenje se planinu, možete dobiti sve praktične prednosti koje smo spomenuli u svakodnevnoj haljine previše.

load...