Zanimljivo

Video: 9 neverovatnih načina korišćenja ruže vode za ljepotu

Video: 9 neverovatnih načina korišćenja ruže vode za ljepotu

1. Koristite kao nakon sprej sunce tijelo

Lagani sprej ruže vode na vaše tijelo će vam pomoći da vam se ohladi nakon dana provedenog na suncu, to će olakšati iritacija od bilo koje spaljivanja i umiruju iritaciju kože.

load...

2. Treat suha i neposlušnu kosu

Mix ružine vode i vode zajedno, u jednakim količinama i umasirajte mješavinu u kosu. Pustite ga da radi oko deset do petnaest minuta, a onda, šampon i isperite kao i obično, i to će hidratizirati vašu kosu i smiri bilo kovrdžanje.

3. Koristite za poboljšanu ten

Mix dva kašike rižino brašno u pastu sa nekim ruža vodom i zatim nanesite na lice kao masku. Pustite ga da radi desetak minuta i to će pomoći da se očistiti, pa čak i iz vašeg tena i posvijetliti tamne mrlje ili fleke.

load...

4. Koristite kao toner kože

Rose vode može raditi kao veliki, osvježavajući pick-me-up, prva stvar ujutro. Samo poprskam malo na licu i doteram svoj jutra sa burst prirodne svježine.

5. Koristite ga kao prirodni regenerator

Evo recept za kosu koja će nahraniti vašu kosu i stimulirati zdrav rast nove kose. Mix neke ružine vode s kokosovim uljem, a neke vitamina E. Masaža je u kosu, ostavite ga na trideset minuta prije ispiranja, i to će hidratizirati i nahraniti kosu i ostavite ga tražim sjajna i zdrava.

6. Rose voda čini veliki sredstvo za čišćenje kože

Samo dab neki vatu u ruže vode i obrisati sve prljavštine i prljavština dana. To je divan način da osvježite svoju kožu i uklonite sve zagađenja.

7. Dodajte sjaj vašoj kosi

Davanje kosu konačnu ispiranje sa rosewater će ga ostaviti s prekrasnim mirisom i to će dodati dodatni sjaj i odskočiti na kosu.

8. Treat masnu kožu

Tretirati masnu kožu i očistiti pore, mix par kapi ulja čajevca u čaši ruže vode i obrišite lice s njim koristeći blazinicom. Ostavi ga na lice desetak minuta, a zatim isperite.

9. Treat akni i bubuljica

Za umirujuće, antibakterijski tretman za akne, mix dve kašike soka od limuna sa pet kašika ruže vode, nanesite ga na lice i ostavite ga na oko pet minuta prije ispiranja off sa toplom vodom.

Pobrinite se da niste alergični na sastojke prije nego pokušate nove domaće kozmetičke tretmane.

Koje su vaše omiljene ljepotu upotreba za ruža vode?

Stay beautiful!

load...