Zdravstveni saveti

10 alternative kravljeg mleka

10 alternative kravljeg mleka

Za proizvodnju kravljeg mlijeka i da bi mogli ostvariti profit od toga, farmeri koriste intenzivne poljoprivredne tehnike to znači da su krave žive u potpuno neprirodan okruženju. Krave su date umjetnih antibiotika i hormona da povećaju prinos mlijeka i kako bi bili sigurni da nema infekcije mogu dobiti na način njihovog proizvodnju mlijeka. Pitanja o dobrobiti životinja na stranu, postoje i zdravstvenih problema vezanih za piće kravlje mlijeko, a ne od kojih je najmanje, su visok nivo zagađivača naći u masovnoj proizvodnji mlijeka. Postoje, međutim, mnogo zdravije alternative kravljeg mlijeka koje ste možda željeli probati, oba iz biljnih izvora, i od životinja, koji se čuvaju u humanije uvjete i bolje za vas. Evo rezime od deset najboljih alternativa za kravlje mlijeko.

1. Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko je zdravo, povrće izvedena, alternativa kravlje mlijeko, tako da nema problema za dobrobit životinja na sve. Jedan od velikih problema pio kravlje mlijeko je visok nivo masti sadrži, ali bademovo mlijeko je malo masti, niske kalorija, a sadrži neke zdravih mononezasićenih masti umjesto.

2. Rice mlijeko

Još jedna od alternativa povrća na kravlje mlijeko je "vrlo popularan" riža mlijeko i, kao što je napravljen riže mlijeko iz jedne od najvećih svjetskih uzgaja usjeve, to je također jedan od najjeftinijih ne-mlijeko i mliječne alternative. S rižom mlijeko, od vas će dobiti dobar izvor proteina i ugljikohidrata, ali vrlo malo masti i to je i bez glutena.

load...

3. Buffalo mlijeko

Buffalo mlijeko ima sličan sadržaj masti na kravlje mlijeko, ali sadrži manje kolesterola i to osigurati viši nivo proteina, željeza, fosfora i kalcijuma. Jedna od velikih prednosti bivola mlijeka više kravljeg mlijeka je da bivoli može opstati na prirodniji dijeta, tako da se ne ulazi sve hormona ubrizgan hrani da su krave. Također možete kupiti organsku bizona mlijeko, što garantuje da životinje nisu hranjene bilo umjetno poboljšan feed.

4. Lešnik mlijeko

Za ljude koji su laktoza netolerantni, lješnjak mlijeko je odlična alternativa za kravlje mlijeko. To je puno deblji i kremastiji od mnogih mlijeka alternativa druge kravljeg i ima teksturu koja je vrlo slična mlijeko i mliječne. To je dobar izvor proteina, vitamina i minerala i to će vam pružiti dijetalna vlakna previše. Masti koje se nalaze u lješnjaka mlijeko su srce prijateljski tip masti i, kao bonus, ukus apsolutno divno sa kafom!

5. Ovčjeg mlijeka

Ovčjeg mlijeka više debljaju od kravljeg mlijeka, tako da nije dobro ako gledate svoju težinu, ali sadrži gotovo dvostruko količinu fosfora, kalcija i B vitamina. Ovčjeg mlijeka ukus puno kremastiji od kravljeg mlijeka, ali nije pogodan za ljude koji su netolerantni na laktozu ili za vrlo malu djecu. Na strani životne stvari, ovce ne treba nahraniti poboljšane hrane da prežive i oni proizvode daleko manje metana od kravljeg Do.

load...

6. Konoplja mlijeko

Konoplje mlijeko ima vrlo malo orašasti ukus da ga i lagane teksture, slična onoj obranog mlijeka. Konoplje mlijeko ne sadrži toliko mnogo proteina i neke od ostalih biljnih mlijeka alternative, ali to ne pružaju dobar izvor omega - 3 masnih kiselina. Ona također sadrži vlakna i niz minerala, uključujući kalcij, kalij i željezo. Kada kupujete konoplje mlijeko, međutim, izbjeći brendova koje sadrže karagenan. Ovo je sastojak koji se ponekad koristi za zgusnuti konoplje mlijeko i može uzrokovati upalu.

7. Oat mlijeko

Zobi mlijeko ne sadrži isti nivo proteina i kalcija da kravlje mlijeko ima, ali čini se za to i na druge načine. To je bez laktoze, ali ne i bez glutena, a sadrži visok nivo antioksidanta vitamina E i folna kiselina. Zobi mlijeko ima i kolesterola snižavanje svojstva koja zob učiniti, tako da je dobro za srce i kardiovaskularni sistem.

8. Flax mlijeko

Lan mlijeko je dosta kremast i sadrži isto toliko kalcija kao kravlje mlijeko. To je također dobar izvor Alfa linolna kiselina, koje se zna da su efikasne protuupalno agenata, tako da laneno mlijeko može biti koristan dodatak ishrani za ljude s artritisom i drugim upalnih bolesti. Većina lan mlijeko koje možete kupiti proizvodi organski, tako da neće biti genetski modificiranih sastojaka koji se koriste u izradi.

9. Oraščić mlijeko

Oraščić mlijeko nije tako široko dostupne kao neke druge mlijeko alternativa, ali, ako možete ga pronaći, to je ukusna alternativa kravljem mlijeku. To je prilično visoka u mastima, iako one masti nisu toliko nezdrava kao i zasićenih masti nalaze u redovnom mlijeko. Ona također sadrži i vrlo zdrava snabdijevanje omega - 6 masnih kiselina, fitohemikalije, i antioksidanata.

10. Sojino mleko

Soja mlijeko je jedan od najpoznatijih kravljeg mlijeka alternative i pruža mnoge iste hranjive tvari da kravlje mlijeko čini, uključujući kalcijum i proteina, ali je holesterola i siguran za ljude koji su netolerantni na laktozu. Jedina donje strane sojino mleko biti svjesni je da on sadrži dosta visok nivo šećera.

Koje su vaše omiljene kravlje mlijeko alternativa?

load...