Zdravstveni saveti

10 antioxidantnih bogatih namirnica koje mogu pomoći u sprečavanju starenja

10 antioxidantnih bogatih namirnica koje mogu pomoći u sprečavanju starenja

Kako starimo, naša koža počinje da gubi elastičnost i postaje tanji, i ne postoji ništa što možemo učiniti da se zaustavi u potpunosti proces starenja. Ono što možemo učiniti je, međutim, da se uspori proces tako što će neke zdrave izbore u ishrani. A glavni doprinos preranog starenja je šteta koja je prouzrokovana na kožu slobodnih radikala, koji dolazimo u u kontakt sa svaki dan u zagađenja, kroz ono što jedemo, pa čak i preko zrake sunca. Srećom, iako, ima dosta namirnica koje možemo jesti, što će nam pružiti antioksidanse koji u borbi protiv slobodnih radikala i da će ih zaustaviti izaziva linije i bore na koži. Evo deset namirnica koje su bogate ovim antioksidansima koji mogu pomoći u sprečavanju znakova starenja.

1. Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od superheroja antioksidansa hrane bogate i redovno šolju zelenog čaja može učiniti čuda za vaše tijelo i kožu. Tajna potencije zelenog čaja je njegov visok sadržaj antioksidansa pod nazivom katehini, koji može popraviti oštećenje ćelija i smanjiti vidljivost bora. To je samo zeleni čaj koji ima ovo vrlo visoku koncentraciju katehina, iako; crni čaj sadrži pet puta manje.

2. Borovnice

Borovnice su voće koje definitivno zaslužuje reputaciju kao super-hrane i borovnice su prilično vjerovatno jedan od najzdravijih, antioksidans bogata namirnica koje možete jesti. Tokom studija istraživanju Univerziteta Kornel, naučnici su otkrili da antioksidansi nalaze u borovnice zaštićeni i popraviti ćelija bolje nego antioksidansi naći u većini drugih plodova. Poželjno je da kupi borovnice organski, kao što se često teško prskaju.

load...

3. Maslinovo ulje

Ljudi su poznate već dugo vremena da mononezasićene masti koje se nalaze u maslinovom ulju su dobri za kožu i da su i oni pomažu smanjiti rizik od srčanih bolesti i raka. Tek nedavno je, međutim, da su naučnici otkrili da maslinovo ulje sadrži visok nivo polifenola, koji su antioksidansi koji mogu pomoći u sprečavanju pojave znakova starenja.

4. Naranče

Vitamin C je također antioksidans i naranče, i drugi agrumi sadrže vitamin C u izobilju. Vitamin C je poznat po svojoj sposobnosti da se bori protiv prehlade, ali i radi na dva načina za sprečavanje znakova starenja. To pomaže da se poveća proizvodnju kolagena u koži i djeluje kao snažan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

5. Jaja

Iznenađujuće, jaja spakovati prilično snažan antioksidans udarac previše. Sirova jaja su najbolji, ali u svakom slučaju, žumance sadrži tirozin i triptofan, od kojih oba imaju snažan antioksidans svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju bolesti raka i srčanih i boriti se protiv slobodnih radikala koji uzrokuju fine linije i bore na koži.

load...

6. Watercress

Lako dodati na sendviče i salate, potočarke će vam pružiti dobar izvor antioksidanata, lutein i zexanthin. To su dva od antioksidanata koji su posebno poznati po njihovu sposobnost da spriječi dobi makularne degeneracije, kao i za njihovu sposobnost za obranu od znakova starenja.

7. Salmon

Losos također zaslužuje mjesto na našoj listi antioksidansa hrane bogate. Dok omega - 3 masne kiseline možda neće rangirati kao super-antioksidans, oni imaju antioksidativna svojstva koja mogu pomoći da se neutralizira slobodne radikale. Smatra se da omega - 3 masne kiseline pomažu da se poveća efikasnost drugih antioksidansa u organizmu. Jedan od najboljih izvora omega - 3 masnih kiselina je riba, kao što su losos, ali mogu se naći u orašasti plodovi i sjemenke kao dobro.

8. Grožđe

Grožđe, posebno tamnije puti sorte, su također dio antioksidansa hrane bogate; sadrže vitamin C i fitohemikalije, antocijanin i proantocijanidina, koji u borbi protiv slobodnih radikala i mogu pomoći da te štiti od bolesti srca i raka. Oni također pružaju vaš imuni sistem sa boost previše.

9. Nuts

Orasi su veliki, antioksidans bogate hrane. Svaka matica ima svoj poseban spoj zdravih masti, antioksidansi i drugih hranljivih materija, tako da šačica Mixed Nuts će vam pružiti uravnotežen iznos svih različitih vrsta anti-aging sastojke. Lako je dobiti više matice u svoju ishranu. Možete ih dodati u svoj kuhanje, posuti ih preko salate i čine veliki, u pokretu, snack previše.

10. Tamno zeleno povrće

Tamne, lisnato, zeleno povrće će vam pružiti sa zdravom dozom vitamina, minerala i antioksidansa, ali spanać, brokoli i kelj, su dostojni posebno priznanje. Osim što je dobar izvor vitamina i minerala, tamno zelena povrće sadrži i antioksidans fitohemikalije, koji u borbi protiv slobodnih radikala. Zeleno povrće ne samo da su super-hranljive, sadrže i puno vlakana koja će vas napuniti, tako da su odlični za pomaže vam da previše izgubiti na težini.

Koje su vaše omiljene antioksidans hrane bogate?

load...