Zdravstveni saveti

10 čudesnih zdravstvenih prednosti kakao praha

10 čudesnih zdravstvenih prednosti kakao praha

Čokolada ne može se smatrati najzdravijih namirnica, ali kakao je jedan od najdužih priznatih svjetskih super hranu. Kakao sadrži mnoge korisne spojeve, od antioksidansi u mozak i telo povećanje hranjivih tvari. Kakao je mnogo više od samo spavanje piće, pa pročitajte na i saznajte više o mnogim i fenomenalne zdravstvene koristi koje kakao ima za ponuditi:

1. Kakao sadrži više antioksidansa od zelenog čaja

Kada ljudi misle piće koje sadrži antioksidanse, oni će obično misle zelenog čaja ili crnog vina. Ona može doći kao iznenađenje onda, saznao da kakao sadrži više nego dvostruko količinu antioksidansa kao što to čini crno vino i do tri puta više od zelenog čaja.

2. Kakao je odličan izvor magnezija

Posebno dobro za menstruaciju žene, kakao sadrži magnezij, koji je poznat za smanjenje nervne napetosti i predmenstrualni napetost. Magnezija također smanjuje rizik od vas razvoja krvnih ugrušaka.

load...

3. Šalica toplog kakao je daleko bolje od čokolade!

Razlog zašto čokolada dobija tako loš za novinare nije kakao, ali sve zasićenih masti i šećera koje ona sadrži. Popijete vruće kakao, a vi ćete dobiti sve beneficije, bez svih masti.

4. Pomaže mislite bolje

Istraživanja otkrili da kakao može da mislite jasnije. Flavonoidi da kakao sadrži povećati protok krvi u mozak i poboljšati koncentraciju i jasnoću vaše razmišljanje.

5. To je dobro za vaše srce

Kakao sadrži značajnu količinu polifenola, koji istraživači su dokazali da se smanji krvni pritisak i povećati zdravlje srca.

load...

6. Smanjuje stres

Sposobnost kakao da se smiri lice dole je shvatio stoljećima. U 17. Stoljeću, u Francuskoj, kakao je korišten za Clam 'besa i loše raspoloženje. Nije ni čudo što čini tako veliko spavanje piće!

7. Kakao je anti-upalni

Studija, koja je objavljena u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, pokazala je da 40 grama kakaa dnevno, konzumira za 4 tjedna, može smanjiti upale u organizmu i pomažu u sprečavanju arterija od začepljenja.

8. To vam daje poticaj energije

Kakao, pijan ujutro, može vam dati energetski napitak, što je uporedivo na kafu, ali bez naknadne energije sudara da kafa može da izazove, kada su efekti kofeina istrošiti.

9. Sadrži samo zdrave masti

Za razliku od čokolade, sama kakao sadrži brojne zdrave masti, uključujući i oleinske kiseline, koja je isto masna kiselina koja se nalazi u maslinovom ulju. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje kakao i tamna čokolada zapravo može smanjiti nivo lošeg holesterola u organizmu.

10. To vam može pomoći da izgubite težinu

Naučnici vjeruju da postoji veza između osjetljivosti na insulin i gojaznosti. Jesti kakao grah može poboljšati osjetljivost na inzulin, što može biti pomoć ljudima koji pokušavaju izgubiti na težini.

Znate li neke druge zdravstvene prednosti kakao praha?

load...