Zdravstveni saveti

10 čudesnih zdravstvenih prednosti kupusa

10 čudesnih zdravstvenih prednosti kupusa

Kupus ne može biti trendy povrća, ali to je bio oslonac naše ishrane stoljećima. To je svestran, dolazi u mnogo različitih sorti i to je iznenađujuće dobro za tebe. Čitajte i saznajte koliko dobro za vas je, sa ovih deset zdravstvene prednosti kupusa:

1. Kupus je dobro za mozak

Kupus, a posebno crveni kupus, ima vrlo visok sadržaj vitamina K, koji pomaže kod mentalne funkcije i poboljšava koncentraciju. Ona također pomaže da se spriječi oštećenje živaca i pruža vam odbranu protiv Alzheimerove bolesti.

2. Ona ima anti-aging svojstva

Zdravstvene prednosti kupusa uključuju anti-starenje. Jesti kupus redovito može pomoći da se usporiti znakove starenja. Sadrži dobru zalihu vitamina C, koji čuva kožu potrazi mladi i zdravi.

load...

3. Poboljšava ten

Kupus je odličan za kožu, zahvaljujući sadržaja vitamina A, koji podmlađuje tkiva. Također sadrži Folna kiselina, koje ljudsko tijelo koristi za popravak DNK i to također pomaže u podjeli i rast ćelija; kupus također sadrži vitamin E koji hrani kožu.

4. Jača vaš imuni sistem

Kupus je jako dobro za svoj imunološki sistem previše, tako da može pomoći da infekcija i bolesti na zaljev. Kupus sadrži fitonutrijenata i antioksidanse, kao i da je visok u vitamin C, od kojih su svi pomogli da se ostvare svoj imuni sistem.

5. Pomaže da se zaustavi obilnog krvarenja

Jedan dio kupusa sadrži oko 80% vaših dnevnih potreba vitamina K. To je ovaj vitamin da je tijelo koristi u procesu zgrušavanja krvi, tako da, ako smatrate da ste krvariti dugo vremena kada ste cut sebe, pokušati jesti više kupus.

load...

6. To je dobar izvor folne kiseline

Sve lisnato zeleno povrće, kao što su kupus, su dobar izvor folne kiseline (ili folata), što doktori preporučuju za trudnice jer pomaže promovirati zdrav razvoj ploda.

7. Pomaže da izgubite težinu

Zdravstvene prednosti kupusa uključuju gubitak težine. Kupus je vlaknima bogata, niske kalorijske hrane koja se lako može dodati mnogim obroka. Povećajte veličinu dio kupusa, i to će vas ostaviti osjećaj pune ali za manje kalorija. Jedan, porcija prosečne veličine kupusa (1 cup), sadrži manje od 25 kalorija.

8. Pomaže u borbi protiv bolesti srca

Bolest srca je obično uzrokovana arterija postaje blokiran loš holesterol. Kupus je holesterola i sadrži mnogo vlakana, što pomaže da se uklone holesterola iz tela.

9. Kupus je dobar za probavu

Bolja probava je još jedan od divne zdravstvene prednosti kupusa. Mi smo verovatno svi upoznati sa primjetno 'nuspojava' koji kupus mogu imati na neke ljude! To je zato što kupus je tako dobar izvor vlakana, što znači da možete jesti ga izliječiti zatvor i to će također pomoći vašem probavni sistem radi glatko. Znaš šta mislimo!

10. Može pomoći u zaštiti protiv raka

Jesti kupus može pomoći da te zaštiti od posljedica kancerogena. Povrća sadrži fitonutrijenata i glukozinolata, koji se vjeruje da je efikasna u borbi protiv off raka.

Znate li neke druge zdravstvene prednosti kupusa?

load...