Zdravstveni saveti

10 divnih zdravih grickalica za posao

10 divnih zdravih grickalica za posao

Zdrava ishrana znači jesti zdravo ceo dan, i to može biti teško kada ste na poslu i potrazi za užinu. Tu je ured automata vama ili slastičarnica samo niz ulicu iskušava, pa će vam pomoći da spriječi od grabi najbližeg, nezdravih grickalica na poslu, spakovati neke od ovih zgodan, zdrave grickalice umjesto toga, ili da neki u svojoj kancelariji ladici spreman za kada osjetite potrebu za grickanje:

1. Svježe voće

Jedan od najvećih zdrava grickalica za rad je svježe voće. Za prirodu vlastite, uredno upakovane, grickalica, ne možete pobijediti neke svježe voće. Imate dovoljno izbora: banane, mango, avokado, borovnice, liči, jabuke, grožđe, kruške, naranče, itd... Svi su puni hranjivih tvari, vlakana i prirodnih šećera. Pop komad ili dva voća u torbi u jutarnjim satima, a vi ćete imati ukusan i zdrav obrok pri ruci, kad god je to potrebno.

2. Izbor Nuts

Make up svoju mini-vreće izbor omiljenih orasi, kao što su bademi, pistacije, brazilski orah, kesten, indijski orah, kikiriki, pecans, orasi, itd, i dodati malo sušenog voća ili nekoliko tamne čokolade čipova za malo dodane slast. Orasi su veliki, niske masnoće, visoke vlakana snack i nisu uopće neuredan, tako da ih možete jesti za svojim stolom i nastaviti rad u isto vrijeme.

load...

3. Osvježavajući voćni / povrće smoothies

Možete dobiti sve vrste frape: detoksikaciju, tropske, energizirajući... Mix voće sa bobicama ili voće sa povrćem i uživajte divno i osvježavajući zdravi snack koji će vam pomoći proći kroz svoj radni dan, ispunjen energijom i jarke zdravlje.

4. Jogurt sa svježim bobica

Jedna od dobrih zdravih grickalica za rad, što je također lako nositi okolo je kadu jogurta. Bogata proteinima i kalcijumom, jedan kadu jogurta će odmah zadovoljiti vaše gladi na poslu. Možete kupiti niske masnoće jogurt, ako gledate svoju težinu, ali je standard, običan jogurt s dodatkom svježe bobičasto voće ili svježe voće kriške će zadovoljiti glad bolje.

5. Mešavina semena

Seme se ne samo za ptice, oni mogu napraviti ukusan i hranjiv zalogaj za tebe. Evo nekih od najvažnijih najzdraviji sjeme: chia sjemenke, sezam, sjemenke lana, sjemenke bundeve, konoplja sjeme, sjemenke suncokreta, itd šaku sjemena ili mješavine mnogih dostupnih će zadovoljiti glad između obroka, ali idemo na neslan sorte, kao zdraviju opciju.

load...

6. Žitarice

Zdrava grickalica za rad uključuju i žitarice. Žitarice nisu samo za doručak, a možete ih jesti bez mleka ili jogurta kao dobro. Ako nikada niste ih pokušao bez mlijeko, onda probaj, ne kušati suhe i ako ste odabrali žitarica celog zrna, bez dodanog šećera, to će vam dati zdrav obrok možete zgrabiti u bilo koje doba dan.

7. Kup klima pojavila Popcorn

Kada želite da ispunite sebe, klima-pojavila kokice čini daleko bolji snack, nego teži alternative. Možete ga sami kuhati kod kuće u mikrovalnu, torba ga i uzeti ga sa sobom. Zanima koliko kalorija u kokice? Većina mikrovalna pećnica klima-pojavila kokice ima oko 30 - 40 kalorija po kup, što znači da porciji, što je za 3 čaše, ima samo oko 100 kalorija.

8. Voćnih kupova

Ako biste radije imati mješavinu voća, a ne samo jedan komad voća, najbolji način za uživanje u raznim bez svih priprema, je da kupim spreman pakuje, zapečaćena voće miješa, koja vam ne treba zadržati u hladnjaku. Odaberite one koji su pakirani u vodi, a od onih u sirupu, kao sirup sadrži najmanje dvostruko kalorija i dvostruko šećer.

9. Zdravi snack barove

Snack barovi su također divna zdrava grickalica za rad. Snack barova koji se pojavljuju da budu zdravi lako pronaći, ali budite sigurni sastojci prve, kako su neki sadrže velike količine šećera i soli, ili se gušila u čokoladi. Najbolje mjesto za pronaći zdravo voće, oraha i žitarice je vaše lokalne zdravstvene radnju, ili čak pokušati i napraviti svoj vlastiti.

10. Tamna čokolada, naravno!

Naša lista zdrave grickalice za rad ne može biti potpuna bez tamne čokolade. Ako ste zabrinuti za čuvanje vaše odlučnost da jedu zdravo, kada se donose krofne i kolača oko na poslu, a onda držati bar tamne čokolade na vašem stolu za hitne slučajeve. To će zadovoljiti vaše slatko zub, ima daleko manje kalorija, nego krofne i sadrži zdrav antioksidansima previše.

Da li imate neke druge ideje zdrave grickalice za rad? Molim vas, slobodno ih dijeli u komentarima.

load...