Zdravstveni saveti

10 grešaka u položaju treba izbegavati stvaranje

10 grešaka u položaju treba izbegavati stvaranje

Većina nas su nam rekli naši roditelji da sjedi uspravno, hodati kako treba, ili ne se vuku, a većina nas nije baš naše najbolje ignorisati njihove savjete, ali loše držanje nije samo pitanje kako ćemo izgledati, to mogu imati i dugotrajne, štetan uticaj na naše mišiće i naše kičme. Ako često se vratiš bol, vrat boli, ili samo, osjećam se ukočeno, onda bi svi mogli biti spušten na svoj položaj. Loše držanje može čak i ograničiti protok krvi oko svoje tijelo i da se osjećate umorno, pa pročitajte ovih deset zajedničkih stav greške koje ste možda što i treba biti izbjegavanje.

1. Pogrbljivanje preko kompjutera

Mnogi ljudi usvojiti loše držanje prilikom upotrebe racunaru i oni mogu sjediti tako satima na kraju. Pokušajte i postavite monitoru u visini očiju i sjediti uspravno dok kucate. Ako slutnja iznad tastature predugo, to će izazvati u vratu i leđima i, na kraju, to će oslabiti mišiće u gornjem dijelu leđa i izazvati Vas da imate pogrbljen nazad.

2. Slouching u stolici

Kada sedneš na stolicu, leđa bi trebao biti ravno i noge čvrsto na podu. Ako se vuku u stolici, s leđa bez potpore, to će dovesti do niže bol u leđima, jer stavlja pritisak na vaše kralježnice. Ispravljanje svoj položaj sedenja može osjećati nelagodno u početku, jer niste navikli na to, ali istrajati, jer će vam uštedjeti mnogo bola kad se malo stariji.

load...

3. Slouching dok vozite

Uvjerite se da je sjedište u automobilu se podesiti tako da možete sjediti uspravno pravilno pri vožnji. Kada sjedite u automobilu, ili u vozu, vibracije motora čini mišiće opustiti i da čini efekti slouching još gore. To je jedan od razloga zašto se osjećate tako krut i umoran kad se iz svog automobila nakon dugog putovanja.

4. Savijanja s leđa

Kada se sagnuti da uzme nešto, ili čak samo savijanje iznad umivaonika za čišćenje zube, treba savijati na bokovima, a ne savijati leđa. Mišića oko kukova su neke od najjačih koje imate u tijelu, tako da ih koriste da uradi svoj savijanja, a vi ćete zadržati leđa u pravilnom položaju.

5. Držanje telefona između vrata i ramena

Držanje telefon između ramena i vrat može biti odličan za multitasking, ali to će opteretiti u vratu mišićima, gornji leđa i ramena. Tokom vremena, ako nastavite da uradite, napor da se stavlja na vaše mišiće će dovesti do neravnoteže između jedne strane vrata i sa druge strane.

load...

6. Sjedeći na istom mjestu za predugo

Naša tijela nisu dizajnirani za sjedenje i dalje za duži vremenski period, mi smo stvoreni za kretanje. Čak i ako se usvoji dobru dnevnu držanje, treba ipak uzeti česte pauze i ustati da hodaju okolo neko vrijeme.

7. Stavljanje težinu na jednoj nozi

Ako su stajali neko vrijeme, možda osjećati udobnije nasloniti sve svoju težinu na jednu nogu ili, visi u kuk, kako se ponekad naziva. Ako ovo previše često ćete staviti preveliki pritisak na samo jednu stranu vašeg donjeg dijela leđa i kuk. Trebate pokušati stati uz svoju težinu ravnomjerno širiti, ili možete razviti neravnotežu u karlici.

8. Držeći svoj stražnji kraj out

Ako pijesak sa dna viri, onda će to biti uzrok leđa luk i to će biti stavljajući pritisak na kičmu, što će dovesti do bolova u leđima. Ovo loše držanje je često uzrokovan prekomjernom težine oko struka, nosi štikle, ili to može biti rezultat trudnoće. Možete ispraviti ovaj stav, iako, uz ostvarivanje jačanje core mišiće i stražnjice.

9. Holding glavu naprijed

Ovo je još jedan zajednički problem koji je doveo na trošenjem predugo sjedi za stolom. Ako imaju tendenciju da se drži glavu naprijed iz vašeg tijela, vi ćete dobiti krute mišiće u leđima i vratu. Da biste to ispravili, morat ćete učiniti vrat vježbe za jačanje vratnih mišića. Pazite da ne pretjerate ovo, ipak, ili može izazvati oštećenje kičme.

10. Nošenje teške torbe

Nošenje teških torbi preko ramena ili na leđima će staviti nepotrebnog pritiska na kičmu i uzrok backaches i dovesti do loše držanje. Rješenje za ovaj je jednostavan. Dobiti manju torbu i samo nositi ono što vam je zaista potrebno sa sobom.

Kako imati dobar stav? Koji su vaši savjeti?

load...