Zdravstveni saveti

10 hrana koja pomažu očistiti kožu

10 hrana koja pomažu očistiti kožu

Postoji mnogo tretmana za njegu kože na tržištu i nove izgleda da se pojavljuju svaki dan. To nije iznenađenje, kad shvatite da to nije samo tinejdžere da se mjesta. Oko dvadeset posto žena pati od akni, sve do svoje sredine dvadesetih do ranim tridesetim godinama, a to je samo jedan od uslova koji mogu utjecati na vašu kožu. Ono što bi moglo iznenaditi da znate, međutim, da je za mnoge ljude, postoji alternativa za sve one kreme i losioni to je mnogo prirodnije i puno previše jeftinije. Sve je veći iznos dokaza koji ukazuju na to da je najbolji način da se jasno kože je kroz ono što jedete, pa evo deset namirnica koje će vam pomoći očistiti svoj ten.

1. Paradajz

Paradajz su odličan izvor hranjivih tvari koje pomažu da se brine o vašoj koži. Oni su bogati vitaminom C, što povećava proizvodnju kolagena i tako održava čvrstu kožu i mlade gleda. Paradajz takođe sadrže likopen, koji potiče cirkulaciju krvi u koži.

2. Masna riba

Masne ribe, poput lososa i tune, sadrže sve važne omega - 3 masne kiseline koje su tako dobro za vaše srce i vašu kožu previše. Omega - 3 masne kiseline pomažu promovirati proizvodnju kolagena, koji održava kožu elastičnom i čvrstom, a oni također pomažu u smanjenju upale u koži i smanjuje se nepravilnosti i otoka.

load...

3. Crnog grožđa

Crnog grožđa sadrže moćne antioksidanse koji su dokazali da se bore upala kože i uvjetima, kao što su ekcem i psorijaza i oni također se bore protiv efekata alergijskih reakcija previše. Antioksidansi također bori protiv štetnih efekata slobodnih radikala, koji mogu biti uzrok bora i linija formiranje u koži.

4. Integralne namirnice

Zdravlje vaše kože i vaš nivo šećera u krvi su usko povezani, i obrađenih ugljikohidrata, kao što su beli pirinač i bijelo brašno, poznati su za proizvodnju šiljaka u nivoa šećera u krvi. Ugljenih hidrata u integralni namirnica potrebno više vremena da se razbije u tijelu, tako da ne dobijete šiljaka na nivo šećera u krvi, a ti održiv izvor energije previše.

5. Nara

Nar su također dio našeg lista namirnica za čistu kožu. Nekoliko čaša soka od nara dnevno može da čine razliku na svoj ten. Nar je prepuna polifenola antioksidanata koji se bore protiv znakova starenja, zadrži ten jasne i oni će donijeti zdravi ružičasti sjaj vašoj koži previše.

load...

6. Zelena i žuta paprika

Žuta i zelena paprika izgleda da su hranu sa nekim posebno jak Negujuća svojstva previše. Žene, koji to jedu puno žute i zelene paprike, imaju manje linije u svojoj koži, posebno oko očiju. Ovo bi moglo biti jer karotenoidi koji se nalaze u paprike smanjiti osjetljivost kože na sunce.

7. Nuts

Orasi su jedan od najzdravijih grickalica biste mogli da birate i čini se da su odlične za raščišćavanju akni previše. Orasi pružaju odličan izvor selena i cinka, od kojih su nedostaci mogu biti uzrok problema kože. Oni također jača imuni sistem previše. Dodaj u tome, Vitamin E da orasi sadrže, i imate odličnu kombinaciju hranjivih tvari koje mogu učiniti čuda za vašu kožu.

8. Watercress

Dodajte malo potočarke u salatu i mogli raditi vašoj koži veliku uslugu. Potočarke sadrži mangan, kalij, beta-karotena i je prepun antioksidansa. To znači da će potočarke hrane kožu i ona će također pomoći da bi se isprale viška tečnosti i toksina iz organizma previše.

9. Oat mlijeko

Debata o tome da li ili ne mliječne hrane može izazvati bubuljice i dalje tutnji na, bez jasnog odgovora, ali nema sumnje da, ako ste malo netolerantan na laktozu, a niste znali, onda mliječnih proizvoda može izazvati probleme sa kožu. Jedini način da budemo sigurni, je izrezati mliječne neko vrijeme i probati neke alternative. Zobi mlijeko čini veliki vlaknima, bez laktoze, alternativa kravljem mlijeku. Također je bogata vitaminom E i folna kiselina, što će također pomoći da raščistimo vašu kožu.

10. Cikla

Cikla je dobar, sve oko, hrana za njegu kože koja je dobro Dodajmo da svoju ishranu. Ljubičasto povrće sadrži velike količine vitamina A i E, kao i natrija, kalcija i kalija, a sve su bitne hranjive tvari za vašu kožu. Cikla je također poznat kao sredstvo za čišćenje tijela koji pomaže da se isprali toksine iz kože i tijela.

Koje su vaše omiljene namirnice za čistu kožu?

load...