Zdravstveni saveti

10 hrana koju bi uvek trebali kupiti organski i zašto

10 hrana koju bi uvek trebali kupiti organski i zašto

Kao poljoprivrednici su nastojali, tokom godina, da proizvode više i više prinose od iste količine zemlje, oni su se okrenuli na kemikalije da pomognu da se poboljša njihovi prinosi. To znači da oni koriste sve više i više pesticida i herbicida i oni sada se okreću genetski modificiranih (GM) previše bilje. Dugoročni efekti GM hrane tek treba da se stvarno odrediti, ali pesticida i herbicida koje poljoprivrednici koriste ne ostavlja tragove u hrani koju jedemo, tako da je jedini pravi način da budete sigurni da je vaša hrana je 100% prirodni je da kupi organski. Organska hrana je često skuplje ipak, pa čak i ako se ne može kupiti sve hranu organski, evo deset namirnica koje vas da se u potrazi za organsku etiketa na:

1. Dječja hrana

U nedavnoj studiji o hrani za bebe od strane Ministarstva poljoprivrede, alarmantan broj hrana za bebe je utvrđeno da sadrže tragove pesticida i fungicida. Djeca su tijela daleko više podložni ovim hemikalijama, a to je uvijek mudro kupiti organsku hranu za bebe, ako možeš.

2. Mlijeko

Ne krave organske mliječne nisu toliko prirodno, kao što bi se moglo ni. Oni se često daju genetski modifikovane hormona da povećaju prinos mlijeka, a neke studije su pokazale da ovi hormoni mogu doprinijeti razvoju raka u ljudima.

load...

3. Kruh

Kada se uvuci u svoj tost, možete biti trpali u sebe deo malationa, insekticid koji se koristi u vaške šampon i ljubimac buha tretmani! Malationa je povezan s rakom i promjene u ljudski imuni sistem. Takođe se može prenijeti sa trudnom majke na nerođeno dijete. Zato se pobrinite da ste samo kupiti organski kruh.

4. Jabuke

Jabuke su zapravo jedan od najvažnijih visoko kontaminirana namirnica koje možete kupiti. To je dobro vrijedi provesti malo više novca na jabuke i kupuju organski, jer su osvojili nagradu za "većinu kontaminiranih proizvoda" u 2017. Godini.

5. Kečap

Jeftino paradajz koristi u kečap i umaka vrlo vjerovatno biti visoko kontaminirane pesticidima. Kada uzorak redovnih cherry rajčice je nedavno testirali, što je utvrđeno da sadrže 13 različitih pesticida. Organske rajčice neće samo biti nije kontaminirana pesticidima, oni će također sadrže daleko više nutritivnih korist.

load...

6. Meso

Životinje se često začinjena sa sintetičkim hormonima rasta i antibiotika, kako bi pomogli udebljati životinje brže. Ovi aditivi pronaći svoj put u meso da jedu i oni su krivi za rast bakterija otpornih na antibiotike.

7. Celer

Dok jabuke osvojiti nagrade za najviše kontaminirane voća, celer uzima počasti u najzagađenijih kategorije povrća. Izbjegavajte masovne proizvodnje celer, ako možeš i ići za lokalno proizvedena, organski celer umjesto.

8. Krumpir

Krompir se ne pojavljuju na vrhu ljestvice zagađenih namirnica, ali su prilično visoko na listi. Čak i piling i pere im ne pomaže, a prosječna krumpir sadrži više pesticida, od većine drugih usjeva.

9. Špinat

Spanać se često jeo svoje zdravlja i priliči, a ne sadrži mnoštvo zdravih vitamina i minerala. Ali, ako to nije organski spanać, onda će sadržavati nezdravu dozu pesticida. Spanać je drugi najviše kontaminirana povrća na našoj listi, nakon celer.

10. Jagode

Osim ako su organske, onda jagode možda neće biti toliko ukusan, kad shvatite da su oni drugi najviše kontaminirana voće u supermarketu. Ako ne možete priuštiti organske jagode, a zatim pokušajte neke naranče umjesto toga, jer sadrže mnogo manje pesticida.

Na žalost, postoji mnogo više drugih kontaminirane namirnice, voće i povrće koje možete naći u supermarketima, tako učiniti vaš istraživanja i budite sigurni da vaše zdravlje prioritet!

load...