Zdravstveni saveti

10 hrana za sjajnu i zdravu kožu

10 hrana za sjajnu i zdravu kožu

Većina nas bi radije da izgledaju blistavije, ali ponekad se čini kao da je jedini način da se ono najbolje u našoj koži je za prskanje stotine dolara na skupe proizvoda za njegu kože.

Realnost je, međutim, da svi možemo postići blistav sjaj čineći nekoliko podešavanja našoj ishrani. Tu nikada nije bilo istinitije govori nego ste ono što jedete; a ako dobro jesti, vaša koža će sjaj.

Dakle, hajde da pogledamo 10 najboljih namirnica za užaren kože!

Borovnice

Jedna od najboljih stvari o borovnice je da su mali, zgodan i super ukusno. Možete ih zamijeniti za svoj uobičajeni Chocolatey grickalice, ili ih možete postaviti na vrhu vašeg kašu ujutro. Zaista ne postoji izgovor za ne jede više borovnica!

load...

Borovnice su odlične za zdravlje vaše kože. Bogate su A i C vitamin je, kao i dijetalnih vlakana. Oni su također nizak kolesterol, natrij, i zasićenih masti, što znači da su savršeni protuotrov za loš znak. Oni mogu jasno i akne, kao i eliminirati dosadnih zamrljane spotovi od vašeg lica.

Špinat

Svi znaju sve o visokim sadržajem željeza spanać-a. Popeye mornar čovjek ne bi bilo ko je bez njegovog spanać!

Ali ovo tamno lisnato zeleno također krije sjajna tajna - to je stvarno dobro za vašu kožu, previše!

Spanać se učitava u hranjive tvari i antioksidanata koji se bore invazivne slobodnih radikala u vašem tijelu. To je također dobar izvor luteina, nutrijent koji je odgovoran za vođenje naše oči lijep i bijele. Naći ćete i željeza, vitamina B, C i E, kalij, magnezij, kalcij i omega - 3 masnih kiselina u spanaća.

load...

Čokolada!

Kladim se da nisam očekivao da vidi čokoladu na ovoj listi! Ali to je u pravu; za bilo koga sa slatko tamo, jede malo čokolade tu i tamo je zapravo potpuno štetan za zdravi sjaj. U stvari, to promovira blistavu kožu!

To je zbog svoje kakao sadržaja, koja je odgovorna za hidrataciju kože. Tamna čokolada posebno je dobar za kožu, jer sadrži više nivoa flavonola, antioksidant koji uklanja slobodne radikale iz nanošenje štete vašoj koži.

Da biste dobili najviše od smeđe stvari, treba da imaju za cilj jesti čokoladu koja ima sadržaj kakao od najmanje 70%.

Jogurt

Kao što su čokolada, jogurt zvuči više kao guilty pleasure. Ali ne postoji ništa da se osjećaju krivim ako jedete jogurt za zdravije kože.

Jogurt je bogat proteinima, što je fantastično za pomoć vašoj koži da postane čvršći, eliminirajući gadno linije lica. Grčki jogurt se preporučuje, i njegov sadržaj proteina često patuljaka koji je našao u redovnom jogurt. Samo jedan grčki jogurt dnevno može biti dovoljno za izvući najbolje u vašoj koži.

Orasi

Poput navedenih borovnice, orasi su stvarno zgodan izvora hranljivih dobrote. Mali i jeftin, možete ih jesti same kao užinu ili ih kombinirati s salate.

Oni su također prepuna zdravih dobrote koji daje vašoj koži pojačanje. Ovo dobrote uključuju omega - 3 esencijalnih masnih kiselina, koje pomaže elastičnost vaše kože, kao i bakra, jedan od ključnih minerala za proizvodnju kolagena.

Pobrinite se da držati zdjelu oraha pri ruci svaki dan, tako da možete snack na njih slobodno.

Sjemenke suncokreta

Još jedan dodatak našem snack-na namirnice koje su odlične za blistav i zdravu kožu, sjemenke suncokreta pršte sa ukusom - ali što je još važnije, oni su također prepun vitamina E. To je ovaj vitamin koji osigurava vaše koža ostaje podatna, kao što je je je u mogućnosti kako bi zaštitili svoje gornjih slojeva od previše grube izlaganja suncu.

Sjemenke su bogate esencijalnim masnim kiselinama, što znači da se mogu liječiti suho dijelove tijela, kao što su pete i usne. Nanesite površinski, i primijeniti dnevno.

I jesti dnevno, previše.

Zob

Verovatno ste umorni od rečeno da treba jesti zob za doručak, ali možda je krajnje vrijeme da ste slušali savjet.

Zob su bogate svim vrstama fantastičan minerala i hranljivih materija kože povećava, uključujući kalij, kalcij, vitamine E i B, proteina i magnezij. Oni poboljšati izgled yof vašu kožu, a mogu ublažiti jutarnje umora i stresa.

Dakle, hajde, počastite zdjelu zob upotpunjen borovnice.

Masna riba

Masna riba su odlični za vaše lice, a može eliminirati akne i sve vrste mrlja.

Ako niste sigurni kakvu riba kvalificirati kao masne ribe, samo napred i dodajte skuše, haringe, sardine, pastrmka, inćunima i šaran na sledeći spisak za kupovinu.

Onda odlučiti koje od njih mislite ukus najbolje.

Cikla

Cikla je često previđa povrća. Da li je to do svoje egzotične boje, ili jednostavno zato što ljudi jednostavno nisu svjesni koliko je ukusan i dobro za njih je to, mi u Ljepota i odgovori mislim da je vrijeme repe počela da udari na naslovne strane. I za dobar razlog, previše.

Vidite, tu je opće pravilo da postoje više antioksidanata u vašem tijelu, bolje vaša koža će biti. I cikle je apsolutno prepuna antioksidansa!

Ako niste sigurni kako se koristi od cikle, sve što trebate učiniti je smanjiti na tanke kriške i dodajte ga u salatu. Ako ste malo nesiguran o ukusu, dodajte nekoliko kapi limuna za dodatnu sokovima. Možete nam zahvaliti kasnije.

Bademi

Konačno, bademi zaslužuju pomen, jer kao što su prepune zdravog dobrote koji povećava vašu kožu.

Bademi su bogati vitaminom E, kao i mono zasićenih masti - drugim riječima, dobra vrsta masti. Ovo pomaže da smanjite nivo kolesterola, i to pomaže da zadrži svoj stanične membrane lijep i jak. Prema istraživanjima, to je upravo kako držiš izgled kože tako mladalački.

Pa zašto onda ne sipajte napraviti zdjelu kaše i borovnice prekrivena svježim bademovo mleko? Divno.

Koje su vaše omiljene hrane za užaren kože?

load...