Zdravstveni saveti

10 hrane za izbegavanje ravnog stomaka

10 hrane za izbegavanje ravnog stomaka

Ako nosite dodatni par kilograma oko sredini, jedan od najlakših načina da izgubite je da se bliski pogled na vrste hrane koju jedu. Kada želite izgubiti nekoliko kilograma, iz bilo kojeg dijela vašeg tijela, potrebno je da se spali više kalorija nego što jesti, pa krojenje visoke kalorija namirnica koje vam dati malo nutritivne vrijednosti je prvi korak. Također morate biti svjesni toga. Ako želite imati ravan stomak, morate izbaciti hranu koja bi mogla biti uzrok zadržavanje vode i nadutost, kao i da više vježba i jesti zdravu hranu. Evo deset namirnica koje trebate izbaciti iz ishrane, ako želite da biste dobili ravniji stomak.

1. Dairy

Iako mlečni je odličan izvor kalcija, koji vam je potreban za zdrave kosti, puna mliječne proizvode masti su visoke u kalorija i sadrže loše masti koje će povećati svoj nivo holesterola. Ti bi bilo bolje da te je zadržalo unos mliječnih namirnica na minimum, a uvijek je odabrao niske opcije mliječne masti. Možete dobiti kalcijum koje trebaš od zeleno lisnato povrće.

2. Prerađenih ugljenih hidrata

Profinjene ugljikohidrata koji se nalaze u stvari kao što su beli pirinač i belo brašno stvoriti skok nivo šećera kada ih jesti, što može dovesti do viška masnoće u razvoju oko abdomena i to će učiniti samo da se osećate gladniji kasnije. Integralne žitarice, s druge strane, oslobađaju svoju energiju stalno u dužem vremenskom periodu, a oni će vam pružiti više vlakana i ishrane.

load...

3. Pržene hrane

Još jedan savjet o tome kako da biste dobili stan želuca je da se izbjegne pržena, masna hrana; to traje duže za vas da probaviti i to može učiniti ako se osjećate naduto. Izgubiti na težini, morate jesti samo zdravu mononezasićenih masnih kiselina, koje se nalaze u proizvodima kao što su avokada ili maslinovo ulje. Biti posebno oprezni brze hrane koja je pržena, jer to će često su kuhani u jeftinije, nezdravo, vrste ulja.

4. Candy i soda

Zamijeniti soda za vodu, i slatkiša za voće, a vi ćete uskoro naći da ćete biti u mogućnosti da brzo izgubite težinu od svog stomaka. Soda i slatkiša ne sadrže hranjivu vrijednost na sve, samo hrpe i hrpe praznih kalorija. Čak i dijeta soda je dokazano da ljudi dobiju na težini, jer to povećava žudnju za slatkim namirnicama.

5. Visoke fruktozni kukuruzni sirup

Često ćete vidjeti visoko fruktozni kukuruzni sirup u sastojcima paketa hrane. Ovo nije bolje za mršavljenje nego rafinirani šećer će biti. Da stvar bude gora, istraživanje je također predložio da visoko fruktozni kukuruzni sirup može ometati sposobnost tijela da ti kažem kad su pune, tako da ćete završiti jesti više hrane.

load...

6. Alkoholna pića

Sljedeći savjet o tome kako da biste dobili stan želuca je da se izbjegne alkoholnih pića. Istina je da je u umjerenosti, alkohol može pomoći da izbjegnete bolesti srca, ali baš kao i slatkiše, alkoholna pića sadrže mnogo beskorisnih kalorija, pogotovo ako piješ ih mješoviti sa stvarima kao što su Coke. Drugi problem sa alkoholom je u tome što smanjuje snagu volje, tako da će biti vjerojatno da piju daleko više nego ste planirali i možda jesti nezdravu hranu u isto vrijeme kao dobro.

7. Voćni sok

Kada se pokušavate dobiti ravniji stomak, morate misliti o tome šta pijete, kao i ono što jedemo. Jedan od iznenađujuće pića koje bi trebalo da smanje je voćni sok, jer i to sadrži puno kalorija. Problem sa voćnim sokom je da izgleda tako zdravo i prirodno, a vi možda mislite da ga piju cijeli dan dugo će biti u redu, ali treba stvarno se ograničite na samo jednu čašu voćnog soka dnevno ili miješati svježe voćnog soka s lisnatom sok zelenih '.

8. Salt

Još jedan dobar savjet o tome kako da biste dobili stan želuca je da zaustavi dodavanje soli na hranu i izbjegavajte prerađene hrane koja sadrži mnogo toga, jer će sol vas zadržavaju vodu i da će izazvati nadutost želuca. Većina hrane već ima dosta soli u njemu, tako da ne bi trebalo da je potrebno dodati više na obroka.

9. Žvakaće gume

Možda niste shvatili ovo, ali guma za žvakanje može učiniti vaš trbuh izgleda veći. To nema nikakve veze sa kalorija. To je to, kad žvaču li progutala dosta zraka i da zrak može zaglaviti u stomaku i to će vas naduta.

10. Previše ugljenih hidrata

Kada jedete previše ugljenih hidrata, vaše tijelo ih skladišti u obliku masti za vas da koristite kao energija kasnije. Vrlo jednostavno, ako se smanjiti na ugljenih hidrata koju jedete, vaše tijelo će početi koristiti zalihe masti oko trbuha, a to će, na kraju, dovesti do ravniji stomak.

Kako dobiti ravan stomak? Koji su najbolji savjeti?

load...