Zdravstveni saveti

10 iznenađujućih izvora mlječne kalcijuma

10 iznenađujućih izvora mlječne kalcijuma

Kalcij je jedan od naših najvažnijih minerala. To pomaže da naše kosti jake i zdrave, čime se sprečava hroničnih bolesti, kao što su osteoporoza, i to pomaže našim krvi ugrušak. I zbog 99% naših kalcija u zubima i kostima, mi se oslanjamo na to da se sačuva zdravlje naših kutnjaka.

Ako ste u potrazi za postavljanje tvoje kalcijum popraviti negdje osim mliječne, postavlja se pitanje uvijek postaje: "Ali gde izgledam? ' Koje postoji na dijeti mliječne bez ponekad je potrebno ako ste netolerantni na laktozu, ali isto tako može biti pravi izazov u početku. Jer mlijeko je glavni izvor kalcija, sada ćete morati da traže alternativne izvore. Dobra vijest je da postoje brojne ne-mliječne izvori kalcijuma koje su ti leđa. Hajde da pogledamo.

Konzervirane Salmon

Također se možete jesti losos fileti ili dimljeni losos, ali ako ste u potrazi za zamijeniti 90 centi bocu mlijeka za slične cene alternativa, morali bismo predložiti konzerviranog lososa.

load...

Osim toga, dimljeni losos dolazi bez ikakvih kostiju, što znači da u svakom slučaju izgubiti sadržaj kalcija, jer je u kostima, gdje se smatra da je ova as mineral.

U konzervi lososa, kosti su pire se sa ribom, tako da ćete dobiti sve dobrote. I zato što su kosti pire gore, oni se ublažavaju, što znači da ne morate brinuti o bilo oštar bitova zapinjanja u grlo!

Bok Choy

Bok Choy, koji je također poznat kao kineski kupus, je još jedan od prekrasnih ne-mliječne izvori kalcijuma. A list povrća, sadrži 105mg kalcija po 100g posluživanja. Najbolja stvar je da nevjerojatnih 54% sadržaja kalcijuma apsorbira naš organizam! Da bi se to staviti u perspektivu, ne može apsorbirati samo oko 6% kalcija nalazi u spanaću, a samo 32% u odnosu na mlijeko. Nije loše, zar ne?

load...

Bok Choy je stvarno svestran, a obiluje brojnim vitaminima i vlaknima. Možete ga baciti u vok ili poslužiti kao prilog uz bijeli luk. Divno.

Blackstrap Melasa

Samo jedan kašiku Blackstrap melase sadrži 172mg kalcija. To je bilo jako!

Pazi, iako; Blackstrap melasa je nevjerojatno bogata okusa, tako da je samo stvarno za one koji imaju jako slatko. Ako ste u potrazi za ne-mliječne izvori kalcijuma, to je bolja opcija od običnog melasa, jer je napunjen sa mnogo više kalcijuma. Ova tamna melasa sadrži više vitamina i željeza. Samo ga ogrnuti na vaše palačinke, ili napraviti neki smeđi šećer s njim. Divan.

Tofu

Tofu je jedan od najboljih izvora ne-mliječne kalcijuma. Ako vam se sviđa ukus, ti si na pobednika, jer jedan 100gm porcija sadrži masivne 350mg kalcija.

Tofu je također poznat kao pasulj-skuta, i predstavlja pravu alternativu, a ne samo da se kalcij, ali i da meso uopšte (ako nisi u ovo meso stvar, previše). U suštini, to je zgrušane sojino mleko koja je dostupna u male bijele blokova. Budite oprezni, iako: postoje različite vrste tofua na raspolaganju, tako da će njihova sadržaja kalcijuma varira.

Kelj

Kale je broj jedan superhrana u ovom trenutku, i poznat je kao kraljica Zelenih. To je također poznat kao novi govedina; yup, to je kako je to dobro!

Dve šolje sirovog sjeckani kelj sadrže gotovo 200mg kalcija, što je jednako 20% od preporučene dnevne količine. Kao i kalcij, također je bogat antioksidansima, a mogu se lako kriškama, smanjiti ili usitnjeni i dodao da sledeći salatu. Probajte sa kajsijama i avokado, ili čak i zamijeniti ga za špinat na sljedeći pizzu ili u zelenom smoothie. Divno.

Brokule

Jedan od fantastičan ne mliječne izvori kalcijuma je brokoli. Za svaku 100g porciju brokule, dobijate 47mg kalcija. Stvar je u tome ipak, morat ćete jesti fer iznos od brokule za postavljanje tvoje fix kalcij, jer naša tijela nisu dobri u upija.

Ipak, ovaj tamno lisnato zeleno povrće sadrži puno vitamina C (duplo narandžasto), te je povezan sa smanjenjem rizika od raka, posebno debelog crijeva i mokraćnog mjehura.

Bilje

Bilja su jestive biljke koje smo koristili za aromu naše hrane. Postoje brojne kulinarske bilja širom svijeta, uključena bosiljak, lovor, korijander sjeme, kumin, đumbir, lavanda, jasmin, senf i koprom. Toliko smo puta posuti ovih egzotičnih začina preko naše hrane isključivo za ukus i dekoraciju. Rijetko da zaustavimo da razmišljaju o svojim hranljivih materija.

Pa, dobra vijest je da sada možete početi prskanje još više biljke na vrhu vašeg salate i supe u pokušaju da upiju više kalcijuma. Svježe biljke, kao što su mente, celer sjeme, ružmarin, majčina dušica i mirođija su prepune kalcija. Ne samo da će oživjeti svoju hranu, ali oni će živnuti vaše tijelo.

Alge

Japanci su među najboljima na svijetu nutricionisti, a tu su i japanski otočani koji žive duže od bilo koga drugog na planeti. Ovo je čisto i jednostavno do njihov način života, a najveći dio koji je ishrani. Dijeta koja se ne oslanja na mliječne.

Japanci su jednostavno vole morske trave. Kao i njegove oštre i prekrasna ukus, morska trava je jedna od amazing ne-mliječne izvori kalcijuma. Možete ili jesti morske trave kao predjelo ili prilog, ili ga možete uključiti u ukusan miso juhu.

Bademi

Preporučujemo da jedu puno oraha, jer orasi generalno punjene kalcijum. Ali ako postoji jedna vrsta matica posebno da treba obratiti pažnju na, to je badem.

Bademi su apsolutno prepuna kalcija. Jedna šolja sadrži mega 457mg mineralne.

U isto vrijeme, trebali zaposliti na umu jedenje kada je u pitanju badem; ne snack na cijeli kup istovremeno, jer sadrži više od 1.000 kalorija. Jao.

Susama

Kao što su bademi, sezam su veliki da jedu za užinu, a možete ih zamijeniti za čokolade ili slatkiša.

Oni također predstavljaju veliku alternativu mliječne kada je u pitanju vaše kalcij fix, sa samo jednim kašika sadrži 88mg mineralne.

Koje su vaše omiljene non-mliječne izvori kalcijuma?

load...