Zdravstveni saveti

10 izvrsnih razloga za redovno vežbanje

10 izvrsnih razloga za redovno vežbanje

Još ne vrišti! Znamo da znaš da bi trebao ostvariti više; trim figura, zdravo srce, pozitivne misli i sve to... Ali postoje mnogi drugi razlozi zbog kojih biste trebali držati u formi, a ne samo da se brine o svom zdravlju. Dakle, ako vam je dosadno da bude rečeno da vježba je dobro za vas, imate čitanje tih drugih razloga zbog kojih ćete možda uživati ​​uzimajući ga:

1. Osjećat ćete se manje pod stresom, ali sretan!

Jedan od velikih razloga da redovno vježbaju je da ćete osjećati manje pod stresom i više happy! Ostvarivanje je sjajan način rada iz svoje frustracije i, kao što ste ostvariti, vaše tijelo oslobađa endorfine, tvari koja olakšava stres i čini se osjećate sretniji. A brza šetnja ili mini treninga i kuca stres, jednostavnim uzimajući vaš um off stvari za neko vrijeme i čišćenje glavu.

2. Možete se osjećati više samopouzdanja i da će se bolje o svom tijelu

Ako tražite savjete o tome kako izgraditi samopouzdanje, pokušajte vježbanje! Vježba može poboljšati fizički izgled, pomoći da izgubite težinu, ako vam je potrebna i da se osjećate bolje o svom tijelu, koje će poboljšati vaše samopouzdanje, ali to ne gdje je ta priča završava. Baš kao što je važnije, kada se osjećate monter, osećate više u stanju da se o izazovima i problemima lice kvadratu na. Ostvarivanje stavlja mogućnost da se bore i da sredi stvari vratiti u svoju ličnost.

load...

3. Osjećat ćete se energičnije tokom dana

Jedan od najvećih razloga za redovno vježbaju je da ćete osjećati energičnije. Možda mislite da ostvarivanje bih samo nositi te, ne daju više energije, ali redovno vežbanje će vam dati više, održive energije tokom dana. Jedna studija je pokazala da vježbanje u podne daje vam više energije za ostatak dana, tako da samo u šetnju u vrijeme ručka bi mogao napraviti veliku razliku za vas.

4. Ćete biti u mogućnosti da se jasnije misliti

Mnoge studije su dokazale da vježbanje može pomoći mislite jasnije, pa čak i postati kreativniji. Veruje se da je povećanje kisika u mozak, da ostvarivanje uzroci mogu vam pomoći da naučite brže i jasnije pamtim stvari.

5. Vi ćete bolje spavati

Sve bolji san je još jedan veliki razlog da se redovno vrše. Ne ostvaruju neposredno prije odlaska na spavanje međutim, da će se stvari još gore! redovno vežbanje ujutro ili popodne, će vam dati više energije tokom dana i da će vam pomoći da bolje spavate noću.

load...

6. Vi ćete napraviti nove prijatelje i možda čak i više...

Još jedan veliki razlog da se redovno vježbaju je da ćete napraviti nove prijatelje! Ne samo ostvarivanje vas dovodi u više kontakta sa drugim ljudima u teretani ili samo kada se uzme trčanje u parku, ona spaja ljude sa zajedničkim interesom za razgovor. Ako ste slobodni, teretana može biti jedan od velikih načina da zadovolji fit guys;).

7. Vi ćete imati izvor u koraku

Nema više mešanja ulicom sa glavu za vas. Kada se vrši, naći ćete da umjesto toga, imat ćete definitivno skok u svoj korak i možda čak biti u iskušenju da peva malo pjesmu dok hodate!

8. Ćete poboljšati kvalitet života i da se više stvari učinio

Ostvarivanje neće značiti da ćete živjeti zauvijek, ali još jedan veliki razlog da redovno vježbaju je da ćete biti u mogućnosti da natrpati jako puno više u svoje vrijeme, kad si u formi i na oprezu. Umjesto da samo zavaljen u stolicu nakon posla, vi ćete biti gore i traži nešto drugo da radim, sjedi mirno i gledanje TV-a više neće biti opcija!

9. Ćete poboljšati vaše držanje i vaša vitalnost

Ćete dobiti veliki držanja, nije to još jedan odličan povod da redovno vrši ?! Vaš stav govori mnogo o tebi. Vaša vitalnost i energiju su odmah vidljivi drugima, kada držite sebe visok i ponosan. Ostvarivanje će ojačati mišiće leđa, a vi ćete stajati, hodati, pa čak i sede u više uspravno i pozitivan način da će se sve vidjeti!

10. Vi ćete manje često razbole

Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovno vježbaju, oboljevaju rjeđe. A fit i zdravom tijelu bolje u stanju da se bori protiv infekcija i bolesti; tako da, ako ništa drugo, da ćete dobiti manje prehlade zimi i to mora biti korist vrijedno radi za!

Spisak može ići dalje i dalje, ima puno više razloga da redovno vrši.

Volite li vježbanje? Koji ti sport voliš?

Slobodno podijelite svoju fitness savjete i razloga da se redovno vježbaju u komentar ispod teksta.

load...