Zdravstveni saveti

10 jednostavnih i efikasnih vežbi koje možete učiniti kod kuće na kauču

10 jednostavnih i efikasnih vežbi koje možete učiniti kod kuće na kauču

Kada imate izbor da ostanu kod kuće i gledao omiljenu TV emisiju, ili izlazak na sat vremena u teretani, kauč ispred TV-a se često čini da je bolji izbor, pogotovo ako je hladno i pada kiša. To ne znači da morate postati potpuno couch potato, iako, jer imamo deset velike vježbe koje možete učiniti bez propustiti jednu sekundu omiljenu emisiju. Evo deset jednostavna, efikasna kauč vježbe koje možete raditi u udobnosti svog doma, a vi nećete ni morati okrenuti leđa na TV-u.

1. Leg ekstenzija

Morat ćete sjediti za ovo, ali to je ipak bolje nego staviti na svoj kaput i odlazak u teretanu. Uspravi se i podignite jednu nogu u vrijeme polako u horizontalni položaj, spustite ga i ponovite s drugom nogom. Učinite to u više navrata i to će raditi čuda na mišiće bedara.

2. Couch štandovima

Dobijamo malo više energičan sa ovaj kauč vježbe. Sjediti na rubu kauča, sa ispravljenim leđima i glavu gore, i držite ruke ravno ispred vas. Uspravi se i zatim spustite se natrag prema dolje dok dupe samo dodiruje kauč i onda podići sebe ponovo u stojećem položaju. Ponovite ovo dvadeset puta i to će protegnuti noge i dobiti svoj pumpanja krvi oko tijela brže.

load...

3. Couch trbušnjaka

Evo još jedan efektivne vježbe možete učiniti kod kuće koji će vam pomoći ton vaše ABS iz udobnosti kauča. Ispruži po dužini na kauču i držite noge inča ili tako u zraku i odmoriti glavu na ruci kauč. Sada, podignite obje noge i ruke istovremeno dok ne dodirnem članaka. Spustite noge ponovo dole i onda ponovite vježbu onoliko puta koliko možete.

4. Couch Iskorak

Tu je uključen u kauč Iskorak malo više truda, jer ćete morati da ustane. Postolje s leđa na kauč, oko dva metra od njega. Mjesto jednom nogom natrag na kauč, a zatim nagne naprijed dok druga noga je na 90º. Podignite se uspravno ponovo, zamijeniti noge i ponovite lunge.

5. Calf raises

Ovo je još jedan od velikih vježbi možete učiniti kod kuće, koji se zapravo ne koristi kauč, ali i dalje možete stajati ispred njega. Stoji uspravno i držati oči čvrsto na TV-u. Držeći leđa ravno i glavu pomoći gore, ustani visok kao možete na prstima i zatim spustite se dole i ponoviti. Ako se to radi u redu, osjetit ćete napetost u stražnjem dijelu vašeg tele mišića.

load...

6. Leg povišice

Noga raises su veoma jednostavno raditi na kauču i to je mnogo ugodnije nego da ih na tvrdu podlogu. Položeno na leđima na kauču, ovaj put sa svojim glavu na jastuke kauča ne na ruci. Držeći noge ravno, podignite ih u vertikalnom positon a zatim ih polako ponovo spustiti. Ponovite ovaj onoliko puta koliko možete.

7. Couch sklekova

Ovdje je još jedan od jednostavnih, ali efikasno vježbe možete učiniti kod kuće: stand na strani kauča, oko dva metra od ruke i stavite ruke na ruku sa svojim rukama u širini ramena. Držanje noge i leđa ravno, spustite se dole do grudi dodirne kauč, a onda sam sebe gurati ponovo na uobičajen način.

8. Couch škare

Ovo je jedan od najefikasnijih vježbi možete učiniti kod kuće da ojača svoj unutarnji bedrima. Ravne na leđima na kauču sa svojim nogama ravno u zrak i ruke, dlanovima prema dole i zasađeno čvrsto pod dupe. Sa koljena blago savijena, raširi noge kao udaljeni kao što možete ići, a zatim ih polako ponovo zajedno donose i ponoviti. To će dati svoj unutarnji i svoj vanjski butine dobar trening.

9. Couch strani daske

Ova vježba će raditi na svojim ABS i pomoći vitkom struka. Protegnuti na vašoj strani, uz svoju težinu podržan na jedan lakat. Zategnite vaše ABS i podignite kukove gore od kauča do vaše tijelo je u ravnoj Patak kao, položaj. Na tom položaju za nekoliko sekundi, a zatim ponovo dole spustite tijelo. Ponovite tri puta, a zatim zamijene strane i rade na drugoj strani tela.

10. Couch udaraca

Naš konačni kauč vježba će vam odraditi malo agresije, dok gledate televiziju. Uspravi se na kauču, ponesite ruke na grudi i pesnicom. Zatim, koristeći alternativne ruke punch out teško ispred vas i dovesti svoje ruke natrag na grudi. Ponovite ovaj onoliko puta koliko vam je potrebno da se sve to pent se bijes se s puta!

Koje su vaše omiljene vježbe možete učiniti kod kuće?

load...