Zdravstveni saveti

10 jednostavnih savjeta o tome kako ići vegan i ostati u budžetu

10 jednostavnih savjeta o tome kako ići vegan i ostati u budžetu

Prema jednom Green Planet, 7,5 milijuna Amerikanaca su sada vegan. To predstavlja povećanje od 2,5% na 2009, što pokazuje da je vegan ishrana raketiranje u popularnosti.

Postoje razlozi za to: Going vegan vam može pomoći da brzo izgubite težinu, poboljšati vaše fizičko blagostanje, jačanje imuniteta, smanjiti rizik od razvoja raka, a to je 100% zdravi i dobro za vas.

Ali jedno od pitanja koje uvijek dolazi od početnik vegani je "Kako da upravljam biti vegan na budžet?"

To je dobro pitanje, jer mi je često govorio kako je stvarno skupo je "dobra stvar", u odnosu na brzu hranu. Dobra vijest je da je preživljavanje kao vegan na budžet je potpuno izvodljiv i ovdje su 10 lako savjeta koji vam pokazati kako se upravo to.

load...

Uvijek Kupi u rasutom stanju

Kada sam prvi put postali vegani, napravio sam novajlija greška kupnje pojedinca, prep upakovane robe. To je velika greška kada gledate ostati na budžet, a ubrzo sam dissevered ovo.

Većina supermarketa imaju većinu odjeljku kojem drže žitarice, mahunarke, žitarice i konzervi povrća. Ovo je mjesto gdje trebate glavu ako želite da smanjite troškove.

Također se može upoznati menadžera proizvoda, tako da on / ona može vas zadržati do datuma na bilo smanjenje cijene i popusti.

Kupi Store Brands

Mnogo ljudi mi je smiješno pogled kad god im kažem da kupim prodavnicu brendova. Gledaju me kao da sam čudan.

"Store marke su jeftini i neugodne," mi rekli da sa toliko osuda u svoj glas.

Ali to jednostavno nije tako crno i bijelo kao što se čini. U redu, prodavnica marke su jeftiniji - ali to je poenta. I oni sigurno ne uvijek štedjeti na kvaliteti. Zaista, ako ste probali prodavnicu brendirani žitarica i popularan brand žitarica, vjerojatno ne bi mogao napraviti razliku.

load...

U stvari, možda čak reći da je prodavnica brenda žitarica ima bolji ukus.

Oni će vam sigurno uštedjeti novac!

Kupi Frozen Foods

Voće i povrće može biti zamrznut, a kupuju smrznute hrane znači da možete kupiti mnogo manje nego što obično bi. Prečesto smo kupiti torbu šargarepe, koristiti dva i baci ostatak u otpad prije kupnje drugi torba sedam dana kasnije. Kada kupujete smrznuto povrće, možete koristiti dva sada i koristite ostatak kad god želite.

Idite i posjetite A Farmers Market

Mnogo gradovima sada imaju redovne ili barem sezonski poljoprivrednika tržištima na kojima lokalni farmeri dolaze da prodaju svoju robu.

Definitivno treba da se svodi na jedan od ovih, jer možete sami spasiti malo gotovine. Poljoprivrednici prodaju svoje proizvode po nižim cijenama od velikog supermarketa, i oni će vam najvjerojatnije dati popust ako kupite u rasutom stanju, previše.

Budite kreativni!

Recimo da imam neke od cikle, krastavaca i veganskog sira ostatke u frižideru. Ovi sastojci su bili tamo za tri dana i dolaze u blizini njihovih istekao rok upotrebe.

Verovatno si spreman da ih baciti sve dalje jer sigurno ne idu zajedno, zar ne?

U pravu! Držati ih sve na sendvič i dodajte grumen posljednje ostatke svog senf, previše.

Hrana može ići dug put ako budete kreativni i krenite u istraživanje još malo. Vi ćete biti iznenađeni koliko daleko možete rastegnuti stvari ako mislite van kaznenog prostora malo.

Stop Eating Out So Much

Postoji mnogo trendi i hip veganske kafića i restorana tamo, pogotovo ako živite u gradu. Iako ova mjesta služe neke kvalitete, ukusnih jela, trebalo bi da ih vide više kao poslastica tu i tamo, nego mjesto da ide za svaki obrok.

Iako su kuhari bi mogli da bolje falafel hamburger od one koju ste kupili od supermarketa, jedu sve vrijeme će koštati bogatstvo. Saznajte kako kuhati veganske način, a vi ćete uštedjeti bogatstvo.

Grow Your Own Produce

Nema sumnje, najviše očigledan način da uštedite novac kao vegan je da raste svoj voća i povrća.

Sada, ovo zvuči zaista zastrašujuće na prvi, ali to nije tako teško kao što zvuči. Osim toga, to je stvarno uzbudljivo i nagrađivanje.

Postoji mnogo mjesta možete pogledati online za savjete o tome kako raste, seju i žetvu svoju proizvoda, a možete e-knjige previše.

Sve što vam treba je negdje da rastu vašeg proizvoda, kao što su raspodjele, i malo know-how. Jednom kada uđete u zamahu stvari, vaša trgovina prehrambenim račun će pasti!

Bulk tvoju jela grah i Rice

Nekad sam previše troše kada sam prvi put postao vegan jer bih se stvarno gladni između obroka. Tako da sam dosta mog novca potrošeno na zalogaje, u pokušaju da ostanu popunjen.

I onda sam shvatio da sam mogao samo Bulk moja jela sa dodatnim ugljenih hidrata i proteina preko jeftini grah i riža umjesto toga. Spasio sam bogatstvo, i bio sam zapanjen koliko je vreća pasulja ili paket riže traje. Fantastično!

Uvijek Planirajte svoje obroke Ahead

Nekad sam svake sedmice potrošiti bogatstvo na hranu jer nisam planirao moje obroke napred. Dakle, ono što se dogodilo je da sam gubio toliko hrane - i novac.

Kupio bih povrće kao što su špinat i nikada ne koristiti puni paket. Ili bih otvoriti kesu spanaća u ponedjeljak, a zatim želite koristiti ostatak u petak, do kada je otišao crno ljigav i ja bih da kupim drugi paket. To je značilo bacanje pola kese spanaća u otpad.

Ako planirate svoje obroke unaprijed, da ćete se štedi toliko novca i otpada.

Izbjegavajte Fancy Foods

Mnogo veganskih namirnica su stvarno fancy i ukusan i OMG ja samo želim da jedem sve u redu.

Ali ne možete biti budžet vegan ako ste vrlo, vrlo slab.

Moj poslednji savet je, dakle, da se izbjegne fancy stvari i držati regularnom stvari. Hej, to je još uvijek zdrava i vegan.

load...