Zdravstveni saveti

10 jednostavnih tehnika upravljanja stresom

10 jednostavnih tehnika upravljanja stresom

Simptomi stresa izazvanog naše prirodne let ili odgovor borbi, što uzrokuje otkucaja srca ubrzati, adrenalin da teče, i krvne sudove ugovora. U drevnom svetu, to bi nam dati snage da pobegne ili da se suoči sa našim napadača, ali danas, jer radimo ni mi boca sve to i pod stresom. Baš kao što tijelo ima automatski odgovor na stres, također ima automatski odgovor na osjećaje sigurnosti i blagostanja, i ako znate kako da se pokrene taj odgovor, imate sredstva na raspolaganju u borbi protiv stresa. Ako ostavite stres označeno, to može izazvati sve vrste zdravstvenih problema, tako da naučiti ovih deset jednostavnih tehnika upravljanja stresom, a vi ćete biti u mogućnosti da zadrži svoj nivo stresa i pod kontrolom.

1. Uzmite snack

Postoji mnogo dokaza koji ukazuju na to da, kako gladni ste, možete utjecati na to kako je naglasio osećate. Ako ste gladni da će pokrenuti hormona stresa, tako da, ako ste već naglasio, glad će samo pogoršati stvari. Uzeti pauzu od petnaest minuta od god da je radite i jesti zdravu užinu, i to će smanjiti nivo stresa i dati vam dopune energije.

2. Uzmite duboko udahnuo

Još jedan od jednostavnih tehnika upravljanja stresom je da se duboko. Diše duboko usporava otkucaje srca i povećanje količine kisika koji postaje do mozga. Ovo će imati učinak oba, brisanje svoj um i smirivanje tvoje dole. Kada se osjećate svoj nivo stresa počinje da raste, napravite pauzu od pet minuta, sjesti negdje mirno, i traje dugo, duboko udahni.

load...

3. Idite u šetnju

Samo šetnjom će vam pomoći da se smiri i smanjiti stres. Možete hodati bilo gdje, ali u šetnju u nekim zelena površina je najbolja stvar. Hodanje na svježem zraku će očistiti glavu i učinit će Vaš endorfina oslobađanje tijela, koji se suprotstavi hormona stresa. Hodanje u zelene površine, kao što su park, također stavlja vaše tijelo u stanje meditacije, zbog čega hoda u parku je najbolja stvar za stres.

4. Koristite vizualizacija

Medicinski stručnjaci sada prepoznaju moć vizualizacije, ili "vođeni slike", kao što se ponekad naziva. Možete borbi protiv stresa uzimanjem pet minuta u mirnom prostoru, ako možete naći jedan, i vizualizaciju se u miran, opuštajući sceni. Moglo bi se zamisliti sebe na mirnoj plaži, na primjer, ili uzeti svoj um natrag do vrlo sretan put u svom životu.

5. Isključite sve i otići

Dva od najvećih uzroka stresa danas su mobilni telefon i računar, tako da kad se pritisak počinje da mount, isključite kako i hoda od njih za deset minuta. Istraživanja su dokazala da mobilni telefoni i računala, oboje doprinose osjećaj stresa, tako da im pauzu povremeno, a vi ćete osjetiti mnogo mirniji i više pod kontrolom.

load...

6. Pogledajte smiješno YouTube video

Imati dobar smijeh će suprotstaviti stres. Smijeh povećava količinu kisika koja se ulazi u krvi i povećava nivo osećaj dobrog hormona u vašem sistemu, što sve doprinosi do osjećaš puno manje pod stresom. Dakle, kada su uzimajući zatrpan poslom sa radom, pet minuta da provjeri neke smiješno virusnih videa. Odmah će de-stres vas i, kasnije u danu, samo razmišljam o video će vam dati kikotanje i pomoći da vas opet de-ulicama.

7. Slušajte umirujuću glazbu

Jedan od jednostavnih tehnika upravljanja stresom je da slušam neke umirujuće glazbe. Slušanje muzike će smanjiti otkucaje srca i smanjiti krvni pritisak. Umirujuće klasične muzike smatra da je najbolje za to, ali bilo koju vrstu muzike koja se da ćete uživati ​​će učiniti trik. Glazba preplavljuje mozak dobro raspoloženje neurohemikalije, kao što su dopamin, a koje će smanjiti anksioznost i stres brzo.

8. Koristite čulo mirisa

Vaš osjećaj mirisa može imati snažan utjecaj na vaše raspoloženje i možete da ga koristite za kontrolu stresa. Samo se malo svježeg zraka će vam pomoći, ali možete koristiti i moć eteričnih ulja kako bi se smanjila stres. Možete koristiti eterična ulja u difuzor, ako ste kod kuće, ili možete samo trljati kapi eteričnog ulja na dlanove i udisati pare dok ste. Neki od najboljih eteričnih ulja za opuštanje su ruža, tamjan i lavande.

9. Jedite banana

Banane su dobar izvor kalija i da može smanjiti krvni pritisak u vrijeme stresa. Mnogi ljudi kažu da jedu bananu smanjuje stres i to će vam dati više energije da bi mogli da se nose sa stresnim situacijama.

10. Žvaču

Kada ste pod stresom, a vi pokušavate učiniti previše stvari odjednom, guma za žvakanje može pomoći da se nose sa situacijom bolje. Istraživanja su pokazala da, kad žvaču, može smanjiti anksioznost, da vas više na oprezu i pomoći vam da multitasking efikasnije.

Koje su vaše omiljene tehnike upravljanja stresom?

load...