Zdravstveni saveti

10 korisnih saveta kako da smršate i pridobijete mišiće

10 korisnih saveta kako da smršate i pridobijete mišiće

Postoje tri glavna područja da se koncentriraju na kada želite izgubiti na težini i dobiti mišića u isto vrijeme: ishrana, kardio i trening sa tegovima. Ali, oni moraju biti uravnotežena. Previše kardio, a vi izgubiti mišića, kao i masti. Previše hrane i nahraniti mišiće, ali i staviti na neželjene težine. Ako ste u potrazi za izgubiti višak masti i mišića u isto vrijeme, a zatim pročitajte ovih deset savjeta o tome kako možete to učiniti:

1. Kako da izgubite težinu i dobiti mišića? Ne možete učiniti bez radnog out

Nećete biti u mogućnosti da ostvarite svoj cilj bez rada redovno, i to će biti mješavina treninga snage i kardio rada. Možete ostvariti mišića dobitak gurajući sebe teže nego što bi normalno raditi, pa budite spremni staviti u neki napor.

load...

2. Balance kalorija

Još jedan veliki savjet o tome kako izgubiti težinu i dobiti mišića je imati na umu da ćete raditi nešto naporno, tako da ćete morati kalorije kao gorivo za sav taj napor. Precizan broj kalorija koje trebate, ovisit će o nizu faktora, uključujući dob, visina i trenutne težine. Pogledajte na online fitness stranicama i naći kalkulator kalorija da bi dobili bolji uvid.

3. Jedite više proteina

Sljedeći savjet o tome kako izgubiti težinu i dobiti mišića je jesti proteine ​​hrane bogate, i prije i nakon treninga. Posnog mesa, ribe i jaja su dobar izvor proteina, koji će vam pomoći da se izgradi mišićnu masu, bez izgradnje masti.

4. Izbjegavajte prerađenu hranu

Prerađene hrane će biti vaš najgori neprijatelj. Oni su obično puni masti, šećera, aditiva i mnogo dobrote će su oduzeta. Držati umjesto da svježe hrane, gdje god možete, a vi ćete imati bolje šanse za gubljenje težine i toniranje mišića.

load...

5. Nemojte se oslanjati na dodatke

Nemojte biti u iskušenju po slikama super fit žena na bocama dodataka u nekim zdravstvenim trgovinama. Ne postoji realna alternativa naporan rad i dobar, zdravlje i uravnoteženu ishranu.

6. Limit ugljikohidrata

Istina je da je smanjenje ugljikohidrata će vam pomoći da izgubite težinu, ali ne treba zaboraviti da ugljikohidrati imaju važnu ulogu u izgradnji mišića i dati vam gorivo na vlast vašeg treninga. Jedite Whole Foods zrna gdje god možete, oni će vam dati duži rok izvor energije.

7. Limit kardio u trajanju od 30 minuta dnevno, 3 - 4 dana u tjednu

Kardio rad važan za toniranje svoje tijelo i izgubiti neželjene težine, ali treba držati do 30 minuta maksimalno dnevno. Ništa više nego da i vaše tijelo će početi da koristite mišiće kao gorivo za vježbu.

8. Marka težina treniranje dio svog treninga

Još jedan veliki savjet o tome kako izgubiti težinu i dobiti mišića je uključiti redovne obuke težina u svoj vježbanje rutinu. Dizanje tegova i obuka otpor su najbolji načini da se izgradi mišiće. Da li trening snage samo na drugi dan, tako da vaše tijelo ima šansu da se oporavi između, i ne idu u more. Potrebno je da sam sebe gurati, ali ne želite da povredite.

9. Ostanite motivirani

Najbolji način da ostanete motivirani je postaviti sebi realne ciljeve i pratiti svoj napredak. Kupatilo vage ne može biti najbolji način pratite vaš napredak, kao što želite staviti neku težinu na mišiće. Bolje je da pratite svoj napredak u težinama podiže i fotografirati sebe, tako da možete pratiti promjene u vašem obliku tela.

10. Nemojte očekivati ​​preko noći čuda

Ne verujem da sve hype možete pročitati u nekim časopisima, to neće biti preko noći promjene. Možete, međutim, očekuju da će vidjeti neke promjene u 5-8 tjedna ili tako nešto.

Kako izgubiti težinu i dobiti mišića? Slobodno delite savete u komentar ispod teksta.

load...