Zdravstveni saveti

10 korisnih savjeta o tome šta nositi u teretani

10 korisnih savjeta o tome šta nositi u teretani

To nije uvijek lako odlučiti šta nositi u teretani. Želiš da izgleda dobro, ali je isto tako mora biti praktičan. Da li ići na najnovije teretanu 'u stvari', ili samo oblače u nešto udobnije? Evo deset korisnih savjeta koji će vam pomoći odlučiti što da nose u teretani.

1. Ne prati trendove

Uvek neki novi trend u teretani-wear, ali ne biti u iskušenju da samo prate i svi drugi. Neki od trendova ispostavi da potpuno nepraktično, a to će vas koštati malo bogatstvo u korak sa svima njima u svakom slučaju.

2. Nemojte nositi 100% pamuk

Pamuk se može činiti dobra ideja, jer je tako ugodan za nošenje, ali i vrlo brzo upija vlagu. Pamučne tkanine će se držati svoje tijelo i oni će potrebno mnogo vremena da se osuši; pa šta nositi u teretani? Bolje je da se odluče za brzo sušenje sintetičke tkanine umjesto.

load...

3. Kupiti pravu vrstu grudnjak

Morate biti ugodno kada se radi nešto i ne osjećaju samosvjesne, tako da je važno da kupiti dobar sportski grudnjak. Dobar grudnjak će vam pružiti potrebnu podršku, tako da možete razraditi do maksimuma, bez naprezanja tkiva i ligamenata.

4. Ne preteruj sa make-up

Većina ljudi to ipak prate, ali neke žene i dalje gomilaju na šminku pred odlazak u teretanu. Ako radite sa punim licem šminke, od vas će se brinete samo o tome kako to izgleda sve vrijeme i to će učiniti da se znoji više i začepiti pore.

5. Nemojte nositi široke odeće

Još jedan savjet o tome šta treba nositi u teretani je da se izbjegne vrećastu odjeću. Vrećaste odjeća može biti opasno u teretani, jer ne mogu da te uhvate u opremu. Baggy odjeća može biti previše otkriva, kada se vozi se dok ste vježbanje, tako da idu na dobro ugradnje odjeću koja će vam dati više slobode kretanja.

load...

6. Razmislite o cipelama

Sljedeći savjet o tome šta treba nositi u teretani je da izabere dobro patike. Cipele koje nosite u teretanu su daleko važniji nego što možda shvatili. Oni mogu pomoći da ostanete uravnotežen, rade bolje i podržati svoj lukova pravilno. Ne ostavljajte ga dok vam patike imaju ili rupe u đonovima, jer dotrajale patike su jednako loši kao pogrešan tip cipela.

7. Skloni nakit

Šta nositi u teretani? Još jedan ne-ne za teretanu je sav nakit koji visi ili ljuljačke oko, pa čak i prstenovi mogu dobiti na putu ili približite bolno previše. Ostavite nakit kod kuće, to će se ošteti samo ili oštećenja, ako ga nosite u teretanu.

8. Testirajte svoju opremu kod kuće

Uvijek je najbolje da isprobate svoj teretanu odjeću i obuću kod kuće, prije nego što se u teretanu. Vi ne želite da se nešto ne uklapa, ili je neugodno, na pola puta kroz trening.

9. Ne hidrataciju prije nego što treninga

Izbjegavajte upotrebu debljine losione bilo koje vrste pred odlazak u teretanu. Teško je da se drže za opremu kada su vam ruke sve masne, a može ostaviti neke strašne ostatke iza na klupama previše.

10. Dress motivirati

Bez obzira na vrstu odjeće se odlučite nositi u teretanu, haljina na način koji će vas motivirati. Ako znate da izgledaju dobro onda, osjećat ćete se više kao stavljanje u dodatni napor, a borave ekstra deset minuta. Pola bitke u treninzima je fiziološki i odjeća može ići dug put prema dajući vam da fiziološke pojačanje koje bi trebalo da ide dodatni milju.

Šta nositi u teretani? Koji su najbolji savjeti?

load...