Zdravstveni saveti

10 korisnih savjeta za povećanje metabolizma

10 korisnih savjeta za povećanje metabolizma

Bolestan i dosta je spor metabolizam ste nasledili od svojih predaka?

Ovdje je dobra vijest: da ne zaglavi sa ovakvim metabolizma za ostatak svog života. To može biti promijenjen!

Istraživanja su pokazala da naš metabolizam može biti prevareni u mijenja tako da gori kalorije brže i efikasnije nego što je radila. Kako super je to?

Neki od savjeta o ovoj listi su vrlo teško, a drugi su lako peasy hack. Ali, ako ste ozbiljni o povećanju vaš metabolizam i prebacivanje nekih težine, vi ćete ga uzeti sve ozbiljno.

load...

Hajde da pogledamo 10 korisnih savjeta o tome kako povećati vaš metabolizam.

Budite Intense

Ako redovno ići u šetnju, kupanje ili čak jog ili trčanje, možda ćete imati koristi ako se pojačaju intenzitet se malo. Ide teže intervalima Trideset druga prije povratka u svoje uobičajene brzine znači da uzmete u više kisika, koji onda pretvara ćelija u moćnike koji rade teže na gori više energije. Score!

Prema riječima stručnjaka, što intenzivnije za samo 30 sekundi, sada i onda tokom treninga je jednostavan način poticanja ćelije da gori Burn efikasnije u ostatku dana.

load...

Zato prestani ide na svoj uobičajeni stopa - go teže!

Jesti Protein

Još jedan dobar savjet o tome kako povećati vaš metabolizam je jesti više proteina. Koliko proteina ciljaš ujutro? Šanse su da vam je potrebno dodati više.

Doručak je ključan obrok za vas sada kao što teže jačanju vaš metabolizam. A mastima doručak je veliki ne-ne, to treba da bude zamjenjen sa jednim bogata proteinima.

Ako vaš uobičajeni doručak sastoji se od palačinki i kave, to je vrijeme da zamijene za jaja i jogurt (poželjno grčki).

Troše više Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline su super. Ali ti ide dovoljno ih u svoj sistem?

Omega-3, koje se najviše u izobilju naći u poput lososa i oraha može pomoći da se smanji upala, kontrolirati svoj nivo šećera u krvi - i bolje regulirati metabolizam. Win all-round.

Osim toga, omega-3 masne kiseline su također povezani sa spuštena otpornosti na leptin, hormon masti izazivaju.

Ako vam se ne sviđa i losos i orasi, moguće je konzumirati suplemenata omega-3 masnih kiselina umjesto. Oni su zgodan, jeftin i punjene sa puno velike prednosti koje će ubrzati vaš metabolizam.

Izrežite Diet Soda

Ovo je još jedan veliki savjet o tome kako povećati vaš metabolizam... Znam, znam. Pijete dijetalni sok jer si uvijek volio sodu, te su uvjereni da dijeta soda je puno zdravije. Osim toga, to znači da ne morate da se u potpunosti završiti svoju ljubav aferu sa sodom.

Loša vijest je da ishrana soda je loše za tebe. Naravno, nema kalorija, ali je umjetni zaslađivač u ishrani sodu tim je veće savijanje način vaš metabolizam obično odgovara na šećer na vrlo loš način.

To nije konačan, ali istraživanje je predložio da postoji veza između ishrane gazirana pića i metabolizam sindrom.

Da bi bili sigurni, izbjeći dijeta gazirana pića.

Neke Strength Training

Imam neke bučice u potkrovlju? Fantastično. Ako ne, bez brige - ne košta mnogo novca na sve. I beneficije sada za Vas su nemoguća - oni povećati svoj metabolizam.

Zaista, studije su pokazale da mišić teži mnogo više od masti. I ne samo to, već i koristi se više energije, previše.

Radeći neki trening snage, možete poboljšati svoj metabolizam za oko stotinu dodatnih kalorija svaki dan. Kako slatko je to?

To znači da kada se ne sviđa udaranje u teretanu tu i tamo, to je teško problem.

Zeleni čaj

Redovno piju zeleni čaj je još jedan nevjerojatan tip o tome kako povećati vaš metabolizam.

Ah, zeleni čaj. Najbolja stvar na svijetu za neke od nas, a najviše strahuje tečnost ikada za ostatak. Samo ti znao da će biti na ovoj listi, zar ne ?!

Istina je da je zeleni čaj je stečena okus i nisu svi voli. Ali njegova zdravstvene prednosti su brojne i osim toga sada možete kupiti okusom zelenog čaja koji ima bolji ukus i još uvijek dolazi sa svim mnoge prednosti - uključujući pojačani metabolizam.

Istraživanja su zaista pokazala da dijeti koji piju mnogo zelenog čaja izgubiti više težine brže od onih koji se uzdržavaju od njega. Stručnjaci smatraju da je ovo sve do katehini u zelenom čaju, koja može (ili ne može) povećati termogenezu i oksidaciju masti.

Kako vaš metabolizam reagira na zeleni čaj ovisi o tome koliko pijete. Pet šoljica dnevno bi trebalo biti dovoljno da to trik.

Izrežite Alkohol

Kao i dodavanje zelenog čaja u svoju ishranu, to je i vrijeme da izrezati alkohol. To je obično nešto što mnogi drže dijetu bore sa, ali ako počnete povezujući alkohol bola (debljanje i spor metabolizam) u odnosu na zadovoljstvo (zabava sa prijateljima), lako možete smanjiti ga iz svog života.

Ne samo da alkohol sebe usporiti naš metabolizam, također nas ohrabruje da jedu više kalorija. Booze je, na kraju krajeva, aperitiv.

Dodajte začine Vaše Posuđe

Sljedeći dobar savjet o tome kako povećati vaš metabolizam je dodavanje začina na svoj jela. Začini su tako jednostavan za korištenje i tako ukusno. Samo posuti malo na juhe, promiješati pomfrit i jaja (i još mnogo toga, previše!).

Ne preskačite kalorije

Vaš metabolizam je pametan. Bez uvrede, ali to je vjerojatno pametniji od tebe.

Vidite, dok ti misliš da radiš pravu stvar preskačući puno kalorija sada kada ste na dijeti, vaš metabolizam je već identifikovao problem: Ako troše manje kalorija, vi ćete imati manje energije. Tako je, vaš metabolizam odluči da će to metabolizam čak i sporije tako da sačuva više energije!

Drat! Jednostavno ne možete nadmudriti ga.

Dakle, držati jesti kalorija, tako da je to vaše odmorište metabolički stopa najmanje odgovara.

Get Active

Ozbiljno, ništa se neće povećati vaš metabolizam baš kao aktivnost. Uzmite šetnje nakon obroka. Umjesto vožnje do trgovine, hodati do trgovine. Započnite dan uz jutarnju jog. Izbjegavajte liftova i stepenicama umjesto.

Malo promjene u svoj život, kao što su ovi stvarno će vas nagraditi brži metabolizam da sagorijeva masti efikasnije.

Da li imaju i druge savjete o tome kako ubrzati metabolizam?

load...