Zdravstveni saveti

10 koristi od seta bundeva za seme koje trebate znati

10 koristi od seta bundeva za seme koje trebate znati

Semenke bundeve su veliki, prijenosni snack koje ne treba čuvati u frižideru, tako da ih možete držati na poslu ili da ih nose sa sobom. Oni također pružaju neke prilično neverovatno zdravstvene koristi previše od jačanju vaš imuni sistem na čuvanje vam miran. Evo deset fantastičan zdravstvene prednosti semenki:

1. Oni vam mogu pomoći da spavati

Ako imate problema sa spavanjem onda žvakali na nekoliko sjemenke bundeve prije spavanja može pomoći. Sjeme sadrži aminokiselinu, triptofan, koje tijelo pretvara u hormon sna, melatonina, koji pomaže da se promoviraju san ugodan noć.

2. Oni imaju anti-upalni svojstva

Još jedna od velikih sjemena bundeve zdravstvene prednosti je da sjeme imaju snažan anti-upalni učinak, a kada jeli, oni mogu pomoći da se smanji upala uzrokovana bolesti kao što su artritis, bez neželjenih efekata da neki lijekovi uzrokuju.

load...

3. Oni mogu stabilizirati razine šećera u krvi

Zahvaljujući se na visok nivo lako probavljive proteine ​​koji Sjemenke bundeve sadrže, oni mogu biti vrlo efikasna u stabilizaciju razine šećera u krvi u vašem tijelu. Ovo vam pomaže da održi stabilan nivo energije i to također može pomoći da izgubite težinu.

4. Oni su vrlo dobra za vaše srce

Sljedeći jedan od velikih sjemenke bundeve zdravstvene prednosti je da se sjemenke su fantastičan izvor magnezijuma, koji ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući pomaže u kontroli krvnog pritiska i pomoći u sprečavanju srčanog i moždanog udara.

5. Oni mogu smanjiti holesterol

Jedinjenja fitosterola koji se nalaze u sjemenkama bundeve se vjeruje da su efikasan način da se smanji loš holesterol u krvi. Od svih sjeme i orasi, sjemenke bundeve sadrže drugi najviši količine fitosterola jedinjenja, nakon sjemenke suncokreta.

load...

6. Oni su dobar izvor vlakana

Bundeve sjemenke su odličan izvor dijetalnih vlakana koja pomaže probavni sistem i pomaže ukloniti toksine iz tijela.

7. Oni jača imuni sistem

Semenke bundeve zdravstvene prednosti i uključuju poboljšane imunološki sistem. Grickanje na sjemenke bundeve će vam pomoći da se bori protiv zimskih prehlada i gripa. Oni također sadrže visok nivo cinka, koji igra vitalnu ulogu u zdravo funkcionisanje imunog sistema.

8. Oni vam mogu pomoći da brže zarastaju

Semenke bundeve sadrže samo pravo mješavina vitamina, minerala i proteina da pomogne oštećenim ćelijama zarastaju brže. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje sjemenke bundeve može biti odličan način da vam pomoći da se oporavi od bolesti brže.

9. Oni mogu biti od koristi ženama u menopauzi

Ulje u sjemenkama bundeve je bogat izvor fitoestrogena, koji pomaže da se smanji krvni pritisak, valunzi, bolovi u zglobovima i druge simptome doživljavaju žene u menopauzi.

10. Oni imaju antibakterijska svojstva

Semenke bundeve su odlični u borbi protiv infekcija raznih vrsta. Oni su dokazali da imaju snažan antifungalna i antivirusna svojstva, za koju se vjeruje da dolazi iz kompleksa proteina koji sjeme sadrže.

Znate li neke druge sjemenke bundeve zdravstvene prednosti?

load...