Zdravstveni saveti

10 koristi za zdravlje u prahu zelenog čaja matcha

10 koristi za zdravlje u prahu zelenog čaja matcha

Zašto toliko ljudi vole Matcha zeleni čaj u prahu? Ovaj zeleni čaj u prahu, koji je ugrađen u japanskoj kulturi i smatra se da je moćan zdrav napitak sa izuzetno ogroman sadržaj antioksidansa, pa svoje velike zdravstvene koristi. Jeste li znali da je jedan kup od Matcha zelenog čaja je ekvivalentno 10 šoljica uobičajenih zelenog čaja, kada je u pitanju svoje nutritivne vrijednosti i sadržaj antioksidanata?

Evo 10 razloga zašto biste trebali uključiti ove moćne zeleni čaj u vašoj ishrani:

  • To vam daje osjećaj smirenosti

L-teanin, aminokiselina prisutna u Matcha čaja, daje osjećaj opuštenosti i smirenosti. Japanci su Zen budističke i kineski taoistički monasi piti ovaj čaj, tako da oni nisu u mogućnosti da se opustite, ali i da meditiraju i dalje na oprezu.

load...
  • To poboljšava svoj holesterol

Oni koji redovno piju ovaj čaj imaju tendenciju da imaju niži nivo loših (LDL) kolesterola i viši nivo dobrog (HDL) kolesterola. Muškarci koji redovito uključuju Matcha čaja u ishrani su nešto 11% manje sklone bolesti srca, u odnosu na one čiji pića prednost ne uključuje ovaj čaj.

  • To detoksikuje vaše tijelo

Razlog zašto je boja Matcha čaja je zelena je zbog visokog sadržaja klorofila, koji je vrlo važan element koji pomaže u detoksikaciji organizma. Stoga, kada pijete ovaj čaj, ona je prirodno uklanja kemijskih toksina i teških metala iz vašeg sistema.

load...
  • To je napunjeno EGCG katehini 

Katehini su organski spojevi prisutni u zelenom čajeva. Katehini se smatraju najkorisnije i potentni antioksidansi. Matcha zeleni čaj u prahu sadrži 60% EGCG (epigalokatehin galat), koji je specifičan katehina koji je najpoznatiji sadrži svojstva koja su od suštinske važnosti u borbi protiv raka.

  • Gori kalorija

Matcha zeleni čaj povećava metabolizam i pomaže tijelu u gori masti brže. To je dijeta pomoćnik koji nema nikakve neželjene efekte, kao što su povišen krvni pritisak i visina stopa srca.

  • To povećava izdržljivost i povećava nivo energije

Matcha zeleni čaj u prahu ima energizirajući svojstva. Sadrži posebnu kombinaciju hranjivih tvari, koje mogu vam dati snažan poticaj energije. To je čista i dobre energije koja se oslobađa. Iako stimulansi, obično, dovesti do hipertenzije i nervozu, kao neželjeni efekti, oni koji piju Matcha čaja ne doživljavaju takve nuspojave, zbog L-teanin prisutan u njemu.

  • Sadrži visok nivo antioksidansa

Tamna čokolada, zelena povrće i sirovo voće sadrži antioksidanse. Matcha zeleni čaj u prahu ima najvišu razinu sadržaj antioksidanata u odnosu na sve ove namirnice, dakle, može strahovito poboljšati izgled vaše kože, čineći ga izgleda zdravije, više sjajnih i jednostavno besprijekoran; ona također može pomoći usporiti proces starenja. Zar nije savršen ?!

  • To povećava koncentraciju i memoriju

L-teanin u Matcha zeleni čaj proizvodi kemikalije, kao što su serotonin i dopamin. Ove hemikalije poboljšanje memorije, poboljšati raspoloženje i povećati koncentraciju.

  • Ona jača vaš imuni sistem

Matcha zeleni čaj u prahu sadrži kalijum, gvožđe, kalcijum, proteina i vitamina C i A. Osim ovih nutrijenata, ovaj čaj sadrži antibiotik svojstva neophodna za promociju sveukupno zdravlje.

  • To vam daje ugodan osjećaj

Matcha zeleni čaj ne zahtijeva limun, mlijeko ili šećer dodati ukusu, s obzirom da već ima svoje ukusan okus. Pije ovu divnu čaj koji je sve prirodno, bez neželjenih komponenti čini ne samo da se osećate dobro, ali je korisno za vašu ukupnu dobrobit.

U stvari, popis zdravstvenih prednosti Matcha zeleni čaj u prahu može ići dalje i dalje... Na mom mišljenju, Matcha je jednostavno najbolji i najkorisniji vrsta zelenog čaja koje možete danas naći.

Da li mi se pije čaj? Ako da, koja vrsta je omiljena? Slobodno podijelite svoja razmišljanja o ovoj temi u komentar ispod teksta.

load...