Zdravstveni saveti

10 mogućih razloga zašto se uvek osećate umorno

10 mogućih razloga zašto se uvek osećate umorno

Da li se osjećate umorno i letargičan svaki dan? Šta izaziva umor? Pa, moglo bi biti više razloga za to, osim očiglednih onog koji ne dobija dovoljno sna. Očigledno, paljenje svijeća na oba kraja će napraviti li umorni, ali postoje neki medicinski razlozi koji bi mogli objasniti zašto se uvijek osjećati umorno, ili bi moglo biti samo da su potrebne promjene u nekim od vaših izbor životnog stila. Imati nekoliko dana da se osjećate umorno i isprane, prirodno je, ali ako se to dogodi prečesto, onda nešto možda treba da se uradi, pa pročitajte ove razloge zbog kojih možete biti umorni cijelo vrijeme.

1. To može biti vaša dijeta

Ono što jesti i piti ima veliku ulogu u tome koliko energije imate u toku dana. Najbolji savjet je da redovno jesti tokom dana i započeti dan uz dobar doručak. Izbjegavajte previše šećera i kofeina, jer su obojica izazvati usponi i padovi u nivo šećera u krvi koji će uzrokovati da se ponekad osjećati pospano.

2. To može biti znak dijabetesa

Mi ne znači da alarm vas, ali kontinuirano umor može biti znak osnovni bolesti koja treba obratiti pažnju. Dijabetes može učiniti ako se osjećate umorno i da umor će obično biti u pratnji gubitak težine, osjećaj žedan i potrebe da se češće posjetiti kupaonicu. Ako imate ove simptome, onda, igraju na sigurno i da posete lekaru.

load...

3. Nepravilnog ritma spavanja

Vaše telo voli da radi u redovnu rutinu, tako da je važno da se držite redovno obrazac spavanja. Uvijek probati i dobiti u krevet u isto vrijeme svake noći i probuditi se u isto vrijeme u jutarnjim satima. Ovo će poboljšati kvalitetu vašeg sna i da se osjećate manje umorno tijekom dana.

4. Mogao bi biti anemični

Jedan od najčešćih medicinskih razloga za umor je nedostatak željeza u krvi. Nedostatak željeza je vrlo česta, ali se lako otkloniti. Jedite više željeza bogate hrane kao što su jetra i tamno zeleno povrće kao što je špinat, ili uzeti peglu dodatak.

5. Vi bi samo biti dehidrirana

Drugi uzrok umora i pospanosti je jednostavan dehidracije. Pio više čiste vode i manje alkohola i drugih pića, a vi treba da se oseća više na oprezu i budan duže tokom dana.

load...

6. Anksioznost

Tesko je ne treba naglasiti ovih dana, ali anksioznost ne samo da čini vam nemirna noću, ona će s vremenom SAP svoju energiju previše. Anksioznosti i stresa da su ti hormoni tijelo puštanje u svoje tijelo da se poveća stopa metabolizam i da će, na kraju, ostaviti umorni. Pokušati i napraviti vremena za opuštanje i raditi više stvari koje ćete uživati, tako da vaše tijelo dobije priliku da se oporavi od stresa.

7. Jedete previše junk food

Previše brze hrane i prerađene hrane osjećat ćete se umorno i pospano previše. Oni sadrže visok nivo jednostavnih ugljikohidrata i šećera koji će uzrokovati šiljcima na nivo šećera u krvi i uzrokovati da imate pospano uroka, kada to prestane. Jedite više složenih ugljikohidrata koji će vam pružiti bolji izvor zadobili energije, kao što su integralne žitarice i nemasno meso.

8. Možete imati nedovoljno aktivne štitne žlijezde

Nedovoljno aktivne štitnjače će učiniti ako se osjećate umorno previše. Ako imate nedovoljno aktivne štitnjače, onda ćete vjerojatno doživjeti debljanje i vaši mišići će se boli. Ako ovi simptomi potraju, onda posjetite svog doktora i da su test krvi učinio, tako da možete biti propisani odgovarajući tretman.

9. Depresija

Svi osećaju niska, s vremena na vrijeme, ali ako cijelo vrijeme osjećati se i vi takođe osjećaj kao da je potrebno više sna, onda možete biti pate od blage depresije. Nema sramote u tome da depresije, to je bolest koja je iznenađujuće veliki broj ljudi pati od. Ako mislite da bi mogao biti u depresiji, posjetite svog doktora i mogu vam preporučiti rješenje.

10. Možda samo treba da ostvare više

Smešno, najčešći uzrok umora je u tome što se ne dobija dovoljno vježbe. Sjedi za stolom cijeli dan će da se osjećate više umorno, nego da je brza šetnja. Ustani i oko češće hoda i izgraditi još neke fizičke aktivnosti u svoj dan, a vi ćete spavati bolje i osjećaju budan tokom dana.

Šta izaziva umor? Koje su vaše misli?

load...