Zdravstveni saveti

10 načina da se ohladi vreli dan

10 načina da se ohladi vreli dan

Već smo ovo ljeto imali neke prilično vrućih dana i, u nekim zemljama, evidencije se slomljen, pa kako ti ostati hladan, kada sunce gori vruće, a vi ste van, ili nemate klimu? Ako se ne radi, to je lako, ti idi i uzeti zamoči u bazenu, ili jednostavno opustiti i uživati ​​u vremenu, ali ako to ne mogu, evo deset drugi načini na koje možete ohladi na vrelom dan.

1. Jedite manje obroke, češće

Na vrlo toplih dana, posljednja stvar koju želite učiniti je povećati svoj metabolički toplote jesti velike obroke koje sadrže visok nivo proteina hranu, ili će se povećanjem temperature iznutra. Jedite male, lagane obroke i češće jesti ih, i to će vam dati energiju koja vam je potrebna, bez tebe opterećuje i čini se osjećate još toplije.

2. Izbjegavajte kofeinom i piti puno vode

Kad stigne vruće, vaše tijelo znojenje kao način da vam se ohladi i, ako postanete dehidriran, nećete imati tečnosti u telu da bi mogao to učiniti. Izbjegavajte pića koja će vas dehidrirati, kao što su alkohol i kofeinom i piti puno, puno vode da bi ste kul i hidrirana.

load...

3. Navlažite kosu s hladnom vodom

Hladan tuš je uvijek odličan način da se ohladi na vrelom danu, ali ako ne možete doći do tuš, navlažite ruke hladnom vodom i pokrenuti prstima kroz kosu. Hladnu vodu na glavu će vas ohladiti odmah i, kako se voda isparava iz vaše kose, da će nastaviti da se neki od topline iz vašeg tijela već neko vrijeme.

4. Pokrenite hladne vode preko zglobove

Vi ćete biti zadivljeni koliko je efikasan je ovo. Pokrenite zglobove pod hladnu vodu na nekoliko minuta, jer je krv u venama dolazi vrlo blizu vaše kože u zglobovima. Kao krv prolazi kroz zglobove će se hladi vodom, a zatim da hladnija krv će se nastaviti u i kruže oko ostatak tijela.

5. Snack na smrznuto voće

Najbolji snack za vrućeg dana je zamrznuto voće, a to je daleko bolje za tebe nego sladoled. Možete zamrznuti gotovo bilo voće i to će vam pružiti sa istim hlađenje efekt sladoleda, ali s puno više ishrana i puno manje masti. Za kreiranje divno, ukusan i apsolutno zdrav sladoleda, spajaju dva ili tri zamrznute banane, zajedno sa oko pet datuma i nekih zamrznutih bobica u blenderu. Probajte i hvala nas kasnije!

load...

6. Jedite začinjenu hranu

Jesti vruć curry jela ili ploča puna čili može izgledati poslednja stvar koju bi želite da uradite na vrelom danu, ali to zapravo može biti vrlo efikasan način da vam se ohladi. Hot paprike i ljute papričice napraviti svoj cirkuliše krv brže kroz vaše tijelo i to će uzrokovati da se znoji više, a oba će pomoći da se ohladi temperaturu jezgre tijela.

7. Freeze svoj flaširane vode

Ako znate da će biti vruća dana narednog dana, stavio nekoliko boca s vodom u zamrzivač preko noći, ali samo ih ispuniti do tri četvrtine, i ostavite kapu kad ih zamrznete, ili će eksplodirati. Tada ćete imati hladne vode sa sobom, po ceo dan, da vam se ohladi kad god vam je to potrebno.

8. Koristite aloe vere umjesto vaših redovnih hidratantne kreme

Držite neki aloe vera gel u frižideru i koristiti to kao ovlaživač tijelo u jutra i večeri. Aloe vera ima prirodnu efekt hlađenja i da će srušiti površinske temperature kože brzo, kao i umiriti bilo opekotine od sunca koje ste možda uspio na toplo i sunčano.

9. Pokušajte sprej za hlađenje

Postoji mnogo hlađenje sprejevi dostupna na tržištu, od kojih mnogi uključuju aloe vera kao sastojak, ili ste mogli izmisliti svoj kod kuće. Da bi svoju hlađenje krastavac sprej za lice, stapaju pola krastavac na mrtvo i procijediti kroz sok iz pulpe kroz tanku tkaninu. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i žličicu ružina vodica i držati ga u spreju, u frižideru, dok ga ne treba. Ako radite kupiti sprej za hlađenje iz prodavnice, budite sigurni da pažljivo pročitate uputstva, jer nisu svi za hlađenje sprejeve su pogodni za upotrebu na licu.

10. Postavite mokar peškir oko vrata

Pokrenite ručnik pod hladnom vodom, iscedite ga i nositi oko vrata, a koji će vas ohladiti brzo. Ona radi na isti način kao i hladne vode u zglobovima radi, hlađenjem krv teče venama. Uranjajući noge u posudu ledenog vode ne previše isti trik.

Kako zadržati cool u ljeto? Koji su vaši savjeti?

load...