Zdravstveni saveti

10 načina za bolji noćni san

10 načina za bolji noćni san

Ne mogu da spavam noću može biti zaista frustrirajuće, ali nekoliko neprospavanih noći vam neće naškoditi, čak i ako se to desi učiniti ako se osjećate umorno tijekom dana, a možda biti malo kratak naravi. Ako patite od nesanice često, međutim, to će na kraju staviti pritisak na vaše tijelo, a vi ćete biti daleko češće pate sa stresom i anksioznosti. Mi svi osjećati sljedećeg jutra bolje nakon dobrog sna, ali ono što možete učiniti ako ste stalno nađete u stanju da zaspim kroz noć? Evo deset velikih savjeta koji će definitivno pomoći da dobijete spavati mnogo bolje noći i probuditi osjećaj osvježenja i spreman.

1. Spavanje na rasporedu

Vaše telo voli da radi na rasporedu, kada je u pitanju spavanje, tako steći naviku da uvijek idu u krevet u isto vrijeme, i uvijek ustaje u isto vrijeme. Čak i vikendom ili kada ste na kratkom odmoru, drže raspored, a onda nećete baciti svoj prirodni sat tijelo iz ravnoteže.

2. Napravite svoju spavaću sobu koja je udobna moguće

Će vam pomoći da bolje spavate, pobrinite se da vaše spavaće sobe je tiho kao što može biti, tu je kao malo svjetlo dolazi u sobu je moguće, a svoj krevet je udoban. Pobrinite se da vaša spavaća soba nije previše vruća, kao i, jer ćete bolje spavati u hladnoj prostoriji, a ne vruće pečenje.

load...

3. Izbegavajte kofeinom pića

Kofein u kafi i drugim kofeinom traje puno duže nego što mislite. Ako neprospavanih noći su veliki problem za, možda želite uzeti u obzir davanje kofeinom pića sve zajedno, ili barem ne pije nikakve poslije podne. Nemojte zaboraviti da se dosta sode pića sa kofeinom, uključujući većinu cola pića.

4. Ne uzimajte dremke u toku dana

Problem s nesanicom je u tome što čini da se osjećate umorno tijekom dana, tako da možete biti u iskušenju da se podne nap. Izbjegavajte da iskušenje, ako možete, jer će otežati da se dobro naspavao je kasnije. To će biti bolje ako se vojnik, a onda ću otići u krevet osjećaj stvarno pokušao kasnije te večeri i možda ćete spavati kako treba.

5. Zapišite svoje brige prije odlaska u krevet

To je često stres i brige da ljude drži budnim noću. Ako zapišete listu i ono što ste zabrinuti i šta planovi su da se bave tim problemima, to će pomoći da vaš um miruje, znajući da imate sve pod kontrolom.

load...

6. Nemojte jesti svoj glavni obrok kasno noću

Jesti veliki obrok neposredno prije odlaska u krevet će poslati vaš metabolizam u overdrive i držati budnim. Pobrinite se da jesti glavni obrok najmanje dva sata prije nego što odete u krevet, i izbjegli vruće začinjenu hranu koja bi mogla dati gorušice ili probavne smetnje.

7. Izbjegavajte alkohol u večernjim satima

A spavanja može izgledati kao dobra ideja kada imate probleme sa spavanjem, ali to će zapravo pogoršati stvari. Alkohol će učiniti ako se osjećate pospano na početku, ali to ometa ciklusa sna i vjerovatno ćete probuditi ponovo kasnije u noći. Previše alkohola također će vam dehidrira, tako da ćete možda probuditi jer si žedan.

8. Isključite neke pametne ekrane dva sata prije odlaska u krevet

Svijetle svjetlost koja dolazi iz TV ekranima, računala i tablete će također utjecati na vaš ciklus spavanja. Mozak interpretira takve svjetlosti kao dan, pa će misliti da bi trebalo biti u potpunosti budan. Isključiti sve gadgete koje emituju jakom svjetlu dva sata prije nego što namjeravate ići na spavanje i da će pomoći vašem tijelu se pripremi za spavanje.

9. Ulazi u vrijeme rutinske noć

Još jedan način na koji možete reći vaše tijelo da je vrijeme da se pripremi za spavanje je da se u redovnu noćnu rutinu. Možete imati toplu kupku da se opustite, a zatim je vruće, mliječno piće. Ako si na to svake noći prije nego što odete u krevet, vaše tijelo će početi da se prepozna da kao signal za početak stišava.

10. Ako ne možete spavati, ustati i čitati knjigu

Ako ne možete dobiti na spavanje, ležeći u krevetu brinuti će vjerojatno samo pogoršati. Većina ljudi smatra da je najbolja stvar za učiniti je da ustane i čitati knjigu za točku, a zatim se vratiti u krevet kada počnete ponovo pospan. Nemojte pomicati na računaru, iako; kao da će učiniti vaš mozak misli da je dan je počeo.

Kako dobiti dobar noćni san? Koji su najbolji savjeti?

load...