Zdravstveni saveti

10 najboljih jela po treningu

10 najboljih jela po treningu

Koliko često ste imali veliki trening slave hamburger i pomfrit? Hajde, možete ga priznati; svi smo uradili.

Problem je u tome da je ovo totalno nije u redu. Vaša nakon treninga obrok je možda najvažniji obrok u danu. Cijele sedmice čak.

Vidite, ono što se događa kada se vježba je sve glikogena i proteina koji je spremljen sve sedmice u mišićima se iznenada oborio. Nekoliko sati nakon što ste završili vježbanje, vaše mišićnih proteina opada, što praktično znači da vaši mišići brzo se razbije.

load...

Imaš prozor 45 minuta u kojem se apsorbuju ugljenih hidrata i proteina, jer je u ovom prozoru da vaše tijelo je na svom najviše odgovara. Hajde da pogledamo 10 najboljih namirnica za jelo nakon treninga.

Grčki jogurt

Hmm, redovni jogurt je u redu, a ne sadrži pristojnu količinu proteina. Ali to stvarno nema utakmica na sve za moćni grčki jogurt, koji sadrži duplo više proteina kao običnim osnovne jogurt. To je također dobar izvor ugljenih hidrata.

load...

Ako ga miješati s žitarica ili voća, da ćete dobiti još više za svoj novac. Preporučujemo grčki jogurt sa mikro bobica. Popeti na njega za veliki oporavak nakon treninga.

Integralni žitarice za doručak

Većina ljudi pretpostavljaju da možete jesti samo žitarice ujutro - na doručak. To je "norma". Problem sa normom je u tome što nas ne ohrabruju da proširimo naše umove i probati nove - bolje - stvari.

U osnovi, možete jesti žitarice u bilo koje doba dana.

I definitivno bi trebalo jesti nakon treninga rutinu. To je zato što žitarica je bogata proteinima, ugljenih hidrata i vlakana, te je stoga odličan za pretovar mišiće. Možete Bulk ga previše dodavanjem puno mlijeka, pa čak i jogurt.

Jaja

Proteina i ugljenih hidrata su ključni kada je u pitanju vaše nakon treninga obrok. Jaja su dobili oba pokrivena opterećenja žlica.

Velika stvar je da jaja nisu prepuni previše kalorija (samo 70), ali oni su zbijeni s puno proteina. Oni također sadrže vitamin D, koji je također od ključne važnosti.

Ti, međutim, ne treba da uradi Rocky stvar i jesti ih sirove. Možete potpuno ih imati kuhani. Bez brige.

Quinoa

Smeđa riža je stvarno dobro za ugljenih hidrata, a ti si vjerojatno oslanja na njega već duže vremena. To je jeftin, svestran i limenki bulk većinu obroka.

Ali, smeđa riža nije ništa u odnosu na tatu potpune proteina - quinoa. To je vjerojatno jedna od najboljih namirnica za jelo nakon treninga.

Quinoa je punjena sa svim esencijalnih aminokiselina je, kao i vitamina i hranljivih materija nego štapom možeš stisnuti u. To je također natovaren proteina i vlakana i lakše je pripremiti. Ulazi u quinoa voz!

Sok od narandže

Možda ćete biti u iskušenju da uzme energetski napitak nakon treninga (ili čašu vina), ali preporučujemo da zamijene i za dobre stare sok od naranče.

U redu, tako da sok od naranče ima svoje kritičare i dobiva lošu reputaciju za se učitava sa šećerom. Ali to je takođe prepun kalijum što je odlično za vas nakon što ste upravo vježbanje.

Osim toga, sportska pića i energetskih napitaka su bolje tokom vježbanja, a ne poslije. Sok od naranče je kralj nakon treninga pića.

Banane

Banane također zaslužuju svoje mjesto na našoj listi najboljih namirnica jesti nakon treninga. Banane su odlične za obnavljanje izbrisane energije u vašem tijelu nakon što je udaranje neke guzice u teretani.

Oni su također bogat u takozvanim "dobrih" ugljeni hidrati koji su trenutno samo tonik. Ove ugljenih hidrata raditi brzo obnoviti nivo glikogena, pomažući da se vaše tijelo za popravak oštećenih mišića. Oni su također bogat kalijumom, previše.

Losos

Losos je jedan od najboljih riba možete jesti u bilo koje doba dana, ali njegovi efekti su posebno potentan nakon ispasti. Losos je jedan od onih lakih i lean proteina koji dolazi s nevjerojatnom bonus - to je bogata omega - 3 masnih kiselina. Ove promovirati zdravlje srca, a natovareni antiinflamatorni agenata da je pomoć u oporavku mišića.

U osnovi, oni pomažu mišićima da se oporave nakon što ste ih kroz zvono.

Preporučujemo vam da kombinujete losos sa ugljenih hidrata i povrća, kao što su spanać i kus-kus. Ovo će također pomoći da se osjećate puni za duže.

Stir Fry

Promiješati pržiti nakon vježbe bi trebao biti ne-brainer. Ti u osnovi dobiti tonu hranjivih tvari u samo jednoj jednostavan za kuvar obrok. A možete i povrh svega s nekim bogata proteinima poput piletine. Sve što je potrebno da onda se baciti u nekim đumbira i vi svi poredani za ukus.

Đumbir i intenzivira naš metabolizam, a to je ono što vam je potrebno nakon treninga. Preporučujemo da bačena paprike i smeđe riže u tavi previše.

Slatki krompir

Samo protein nije dovoljno; također trebate neke nutrijentima bogate ugljenih hidrata.

Vaš najbolji kladiti se slatki krumpir, koje su zapravo super namirnica u nesreći. Oni dolaze s vrijedan zapanjujućih 3 dana 'vitamina A, kao i cijeli gomila ugljenih hidrata koji pomažu da se izgradi svoj osiromašeni napajanja glikogena.

Osim toga, svaki slatki krompir je bogata vlaknima, što pomaže da ostanete punu duže. To znači da se ne uhvate nešto grickanje na slatkiše!

Izbjegavajte alkohol

Kao i najbolje namirnice jesti nakon treninga, to je dobro znati šta da izbjeći?

Alkohol.

Mnogi od nas uživaju u drzak koktel ili čašu vina nakon treninga. Mi smo to zaslužili.

Dok alkohol je u redu u umjerenost, mi zaista preporučujemo da se uzdrži od toga u potpunosti nakon vežbanja.

Vidite, alkohol može ubrzati gubitak mišića za oko 40%. To je zapanjujući broj. Osim toga, alkohol može usporiti proces obnavljanje glikogena, što u osnovi znači da vjerojatno neće biti u mogućnosti da traje udaljenosti tokom narednih treninga.

Samo jedan slatki krompir je dovoljno da svoj ugljenih hidrata fix nakon treninga. Da bi ga uključiti u obrok, zašto ne dodati ga u smoothie ili jesti sa posudom kaše?

Koje su vaše omiljene namirnice jesti nakon treninga?

load...