Zdravstveni saveti

10 najboljih kamilskih čaja za zdravlje, kožu i kosu

10 najboljih kamilskih čaja za zdravlje, kožu i kosu

Zdravstvene prednosti čaja od kamilice su poznati po stotinama godina; od gubitka težine u pomažući vam da spavate. Ne samo čaj od kamilice ima dosta zdravstvenih prednosti, ali i odličnog okusa, pa evo deset vrhu čaj od kamilice koristi za vas da uživate:

1. Period bolovi

Čaj od kamilice koristi uključuju periodu bolove olakšanje. Šalica čaja od kamilice može opustiti mišiće maternice i zaustaviti ih grčevi tokom perioda. Čaj za javnost glicin, koji olakšava grčenje mišića.

2. Insomnia

Jedan od popularnih čaj od kamilice koristi je da se može pomoći u borbi protiv nesanice. Čaj od kamilice ima prirodnu i blag sedativ, umirujuće, pa šolju toplog čaja od kamilice prije spavanja će vam opustiti i pomoći vam da bolje spavate.

load...

3. Želudac žalbe

Čaj od kamilice može se koristiti za liječenje brojnih poremećaja želuca. Smiruje i olakšava bolove u stomaku i pomaže probavnog sistema.

4. Prehlade i gripa

Još jedna od popularnih čaj od kamilice koristi je da se može koristiti za bitku prehlade i gripa. Pije čaj od kamilice će ti biti bolje, povećati vaš imuni sistem, a njegova antibakterijska svojstva će pomoći raščistiti hladno mnogo brže.

5. Dijabetes

Redovno konzumiranje čaja od kamilice je dokazano u studijama za sprečavanje progresije dijabetesa na daljnje komplikacije. Čaj od kamilice može se koristiti za kontrolu nivo šećera u krvi. (Bez obzira lekaru pre bilo kakvog pokušaja samo tretmani).

load...

6. Migrene

Čaj od kamilice koristi uključuju migrenu olakšanje. Oni koji pate od čestih migrena su prijavili da piju čaj redovno je drastično smanjiti učestalost i ozbiljnost napada migrene.

7. Hemoroida tretman

Koristi se u mast obliku, kamilice je također pokazalo da je dobar tretman za hemoroide koji smiruje bol i pomoći očistiti ih.

8. Dark krugovima oko očiju

Čaj od kamilice koristi se ne ograničavaju na samo za internu upotrebu, možete koristiti i čaj od kamilice spolja, kao i za piće. Ako koristite čaj od kamilice vrećice, onda spasiti korišćenih, ohladiti ih i mjesto preko očiju neko vrijeme (za 5 - 10 minuta je obično dovoljno); čaj od kamilice torbe će pomoći ukloniti tamne krugove oko očiju, kao i natečenost očiju.

Tretman 9. Kože

Čaj od kamilice ima antioksidativno, antimikrobno i protuupalno svojstva. Kao što je već spomenuto, može se koristiti i interno i eksterno; možete koristiti ohladi čaj od kamilice kao prirodni tonik za lice, u kombinaciji sa ostalim sastojcima pripremiti domaći tretmani lica ili ga koristiti kao prirodni, osvježavajući sprej za lice. Nanosi izvana, čaj od kamilice će smanjiti iritaciju kože, može pomoći ublažiti svrab i koža osip, ubrzati proces ozdravljenja ožiljaka od akni, bubuljice, opekotine i manjih rana, to će nahraniti i pomladiti kožu, te prekrasnim sjajem; zahvaljujući antioksidant svojstva, čaj od kamilice može pomoći u borbi protiv starenja; a kada ga piti, to će hraniti i hidriraju ceo sistem iznutra i pomoći brinu za alergijsku reakciju.

10. Čaj od kamilice kosu ispiranje

Čaj od kamilice može se primijeniti na kosu kao završni ispiranje kose (proverite da li je čaj nije vruće, čekati da se ohladi prije nanošenja na kosu, temperatura treba da bude ugodno na dodir) ili se može dodati na različite maske za kosu i domaće kosu tretmanima. Ne samo čaj od kamilice kosa ispiranja će pomoći u borbi protiv peruti, čađ iritaciju vlasišta i njeguju kosu, ali isto tako možete dodati prekrasan sjaj i zlatni sjaj inače dosadne brave tražim. Ako redovito koristite čaj od kamilice kosu ispiranje, može se postepeno i prirodno posvijetliti vaše brave.

Čaj od kamilice koristi su brojne, ali treba paziti da pije previše o tome, jer to također može uznemiriti stomak i uzrokovati proljev. Takođe bi trebalo izbjeći čaj od kamilice ako ste trudni, jer to može djelovati kao uterusa stimulans. Pitajte svog ljekara ako čaj od kamilice je siguran i zdrav izbor za vas, prije nego što uključujući ga u svoje svakodnevne ishrane.

Da li mi se pije čaj od kamilice? Koje druge čaj od kamilice koristi znaš? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...