Zdravstveni saveti

10 najboljih namirnica prije treninga

10 najboljih namirnica prije treninga

Razrada je odličan način da se u tip-top fizičkoj formi. Ali, iako možda uživaju poboljšanja što vidite nakon svake posjete u teretanu, možda neće biti maksimiziranje treninga u svoj pravi potencijal.

Da zaista optimizirati svakog treninga i izvući najbolje iz njega, ono što jedete prethodno je od suštinskog značaja. Mnogi od nas fokus prebaciti na naše post-teretanu obroka, ali ako želite da vidite ogroman napredak, to je vrijeme za početak koncentrirajući se na svoj pre-workout dijetu.

Bez obzira na vrstu treninga radite - trčanje, podizanje ili čak biciklom - važno je da imate dovoljno ugljenih hidrata i proteina kako bi vam ide. Da biste bili sigurni da ne oštetiti vaše mišiće loše, također je potrebno pravo spoj nutrijenata. Hajde da pogledamo 10 najboljih namirnica za jelo prije treninga.

load...

Banane

Banane su poznati kao jedna od najpopularnijih namirnica jesti prije treninga i oni su veliki izvor dijetalnih kalijuma, ali oni su također fantastičan izvor za ugljenih hidrata koji se ponašaju brzo i koji popuniti te sa potrebnim gorivom za trening. Dakle, dok je kalijum je od suštinskog značaja za izradu sigurni mišiće i živce ne suza, i ugljenih hidrata potiče od banane su tu da vam pomognemo nastavi.

Posebno ako ste tip osobe koja radi od prva stvar ujutro bez doručka u stomaku, banane su visoko preporučeno. Daju ti da je potrebno malo goriva prva stvar, i oni su sigurni da to ne učinite bilo kakvu štetu na mišiće.

Integralni kruh

Vaš pre-workout ishrana treba da bude prepuna pravu količinu ugljenih hidrata, i u tom pogledu integralni kruh je tvoj novi prijatelj.

Međutim, iako integralni kruh po sebi je dobra, stvarno treba biti u potrazi za udvostručiti dole dodavanjem nekoliko slojeva na njega.

Ako želite da kombinujete ugljenih hidrata sa proteinima, možete dodati malo meda i džem u postupku, ili čak i teško kuhano jaje. Ako zaista želite da se vaše igre, predlažemo preliv hleb utakmicu u nekoliko kriški Turske. Bingo.

load...

Zob

Kao što su banane, zob su odličan doručak obrok za sve one koji se obično preskače ništa jesti prije nego što se ujutro putuje na posao. Jeftin i jednostavan za varenje i napraviti, zob su prepuni pravu količinu ugljenih hidrata da, kada u krvotoku, ispunite vam dovoljno energije kako bi se osiguralo da ste u mogućnosti da nastavi.

Zob su također prepuni vlakana i proteina, što im je bolja opcija doručak za svakoga ko nije veliki ljubitelj banana čini!

Grožđice

U redu, grožđice nisu za svakoga. Zaista, veliki broj vrhunskih sportista i žena će vam reći da su oni izbjegli grožđice jer sušenog voća igra pustoš sa svojim želudac. Ali, ako znate da je vaš probavni sistem na kraj sa njima, trebali biste razmotriti ih dodati na svoj pre-workout dijetu. Visoka u fruktoze i glukoze, oni su dobro poznati za pomoć biciklistima posebno plug kroz svoje intenzivnog treninga režima.

Voće i jogurt

Voće i jogurt je lijepa kombinacija bilo koje doba dana, ali to je posebno dobitna kombinacija namirnica za jelo prije treninga.

Ove dvije namirnice imaju dva što vam je potrebno najviše: proteina i ugljikohidrata. Plod je visok u drugoj, a jogurt je visoka u bivšoj.

Dakle, ako ste tip osobe koja ne fensi dobiješ ugljenih hidrata iz izvora kao što su kruh i meso, treba uzeti u obzir grabi neko voće prije udara u teretanu.

Kofein

Svi znamo da nam kofein daje trzaj energije u jutarnjim satima, kada nam je potrebna pick-me-up. Mnogi ljudi širom svijeta, čak bi priznati da ne mogu funkcionirati dok su imali svoj prvi kup Joe dana.

Stoga brojke da, ako kofein može da nas probudi u ulasku u tuš i ide na posao, može nam dati dovoljno energije za trening sesije.

Umor je faktor broj 1 koji može ubiti treningu ranije. Srećom, kofein usporava umor dole dok povećanjem stopa masti opekotine.

Top savjet: Dodajte nekoliko snimaka espresso do treninga šejk.

Mrkve

Možda se pitate gdje na zemlji povrće su na ovoj listi. Šargarepa su jedan od naših omiljenih pre treninga hranu zbog složenih ugljikohidrata koje sadrže. To je ovih ugljenih hidrata koji učvrstiti se mišići uz pravu količinu energije potrebne za nas preko intenzivnog treninga sjednice. Kao što su banane, oni su također bogate kalijumom koji pomaže kontrolirati kontrakcije mišića.

Slanutak

Slanutak su ključni sastojak za humus i oni probaju božanski. Ali, da li ste znali da su i oni čine fantastičan pre-workout obrok? I da li ste i ne, to čak i ne zahtijeva nikakve kuhanje, koja ih je savršen obrok znači ?!

Da bi vaše tijelo u pravom obliku i raspoložen za trening, sve što trebate učiniti je Gobble četvrtinu šolje leblebija, što je jednako udarac 30 grama ugljikohidrata i 10g vlakana. Za ukus, ste mogli sezone sa sokom od limuna.

Bjelance

Svijet je podijeljen između onih koji vole bjelanca i onih koji vole žumance. Ali, čak i ako vam je draže žumance, vi ćete morati da odustanem, ako želite da se vaše tijelo premazane za trening.

Vidite, masti u žumance je zaista teško brzo metabolizam, i stoga doprinosi umor i tromost dole u teretani. Kako bi se povećala svoj trening sesije, morate izrezati žumance i jedu bjelanjaka. Ovi loši momci su prepuni proteina i nula masti.

Chocolate Milk

Čokoladno mleko je lako jedan od najviše previdjeti hranu jesti prije treninga. Ali čokolada mlijeko ne treba više jer, iako nekonvencionalne, to povećava vaše sjednici u načine na koje možda nisu mislili da je moguće previdjeti.

Čokoladno mleko je prepuna kalcija, osnovni trening nutrijent nećete naći u mnogim drugim mjestima. Zašto je kalcij toliko važan? Jer, kada odete na trening, znojite kante - i znojite se puno kalcija.

Koje su vaše omiljene namirnice jesti prije treninga?

load...