Zdravstveni saveti

10 najboljih prirodnih mamurnih lekova koji rade

10 najboljih prirodnih mamurnih lekova koji rade

Kada se osećate grubo, jutro nakon noći prije, zadnja stvar koju trebate učiniti je da se vjeruje da je dlaka psa rješenje. Više alkohola mogu dobro učiniti ako se osjećate malo bolje, ali onda i to će nestati, a vi ćete osjećati još gore. Moglo bi se, naravno, okrenite taj stari lijek Alka-Seltzer, ali ako je nešto malo više prirodno da tražite, evo deset namirnica koje čine veliki mamurluk leči.

1. Sok od paradajza

Jedan od najboljih prirodnih mamurluk leči da je rad sok od paradajza. Čaša soka od rajčice će pružiti samo poticaj minerala i vitamina koji vaše tijelo treba nakon duge noći van. To će također pomoći napiti ti i fruktozu koji paradajz sok sadrži će također pomoći da se isprale eventualno alkohol da i dalje imate dugotrajan u vašem sistemu.

2. Banane

To nije samo glavobolja morate boriti sa, kada imate mamurluk; to je ujedno i generalni slabost da se osjećate previše. A banana će brzo vratiti nivo kalija u tijelu, što će vam dati poticaj energije i pomoći vašim mišićima da pravilno funkcionirati.

load...

3. Med i limun piće 

Još jedan od najboljih prirodnih mamurluka leči taj posao je topli napitak od meda, limunovog soka i vode; to će također pomoći da povećate nivo energije i ubrzati svoj mamurluk oporavak. Med prirodno smanjuje toksina u vaše tijelo i razlaže alkohol, dok će sok od limuna pomoći da se poveća funkcionisanje jetre. Vodu, naravno, pomoći ću ti da rehidrataciju, kao što je dehidracija to je uzrok mnogih od simptoma mamurluka.

4. Ginger

Još jedan simptom mamurluka je nelagodno želuca i jedan od najboljih prirodnih lekova za stomačne tegobe đumbira. Žvakati na nekim svježe đumbir ili kandiranog đumbira, ili dodati neke đumbir na med i limun napitak za koji je dodao olakšanje vašeg mamurluka.

5. Šparoga

Istraživanje je pokazalo da šparoga pomaže da se poveća enzima u organizmu koji razlažu alkohol. Jesti šparoge prije nego što piti alkohol, dok su ga pili, ili jutro nakon, može pomoći da se smanji taj mamurluk osjećaj brže.

load...

6. Toast

Nekoliko kriški jednostavnih tosta može pomoći ukrotiti mamurluk previše. Kada pijete puno alkohola, jetra postane tako zauzet bavi time, ne može uvijek kontrolirati svoj nivo šećera u krvi pravilno i ugljikohidrata u tost će pomoći da ispravi to. Tost je također vrlo jednostavan za stomak, kada se ne možete suočiti jedu puno više od toga.

7. Kokosova voda

Sljedeći je jedan od najboljih prirodnih mamurluk leči da je rad kokosove vode; to je odličan i prirodan način da balansira vaše tijelo hemije i kokosova voda je puno bolje za tebe nego sportski napitak, koji sadrži umjetne boje i aditiva. U stvari, naučnici su dokazali da kokosovo voda sadrži samo isti nivo elektrolita kao sporta piće radi; tako kokosova voda može povećati svoju energiju, hidratizira ceo sistem i pomoći ukrotiti mamurluk.

8. Jaja

Jaja, ako ih možete suočiti sa mamurlukom, također su dobar način da dovedete svoje tijelo u ravnotežu nakon noći viška. Protein u jaja će vam pomoći da se stabilizuje nivo šećera u krvi i oni će također pomoći da dopunu vitamina B koji se gubi kada pijete alkohol.

9. Opuncija

Kako bi se smanjio upalu koja će biti uzrok vaše glavobolje, opuncija sok je još jedan od najboljih prirodnih mamurluk lekove koje rade. Možete popiti opuncija sok ujutro, kako bi pomogli popraviti štetu, ili piti neke ranije pije alkohol, kako bi vam pomogli spriječiti da uđe mamurluk na prvom mjestu. Istraživači na Tulane University otkrili da pije opuncija sok prije noćnog izlaska smanjuje mamurluk simptoma za 50%.

10. Ne pijem puno!

Svi ovi prirodnih lijekova će pomoći da se smanji simptome mamurluka, ali jedini način da se ne dobije mamurluk je gledati ono što pijete. Uvijek imaju nešto za jelo, prije nego što piti, probajte i alternativne između alkoholnih i bezalkoholnih pića kroz tokom večeri, i popiti veliku čašu vode, neposredno prije odlaska u krevet. Na taj način, još uvijek možete imati dobar provod, bez osjećaja grozno sljedeće jutro.

Koji su najbolji prirodni mamurluk leči taj posao?

load...