Zdravstveni saveti

10 najboljih saveta kako dobiti težinu

10 najboljih saveta kako dobiti težinu

Uz sve savjete koji se baratalo o tome kako izgubiti težinu, svako bi pomislio da su svi višak kilograma! Ali, znaš šta? Neki ljudi bi zapravo želio postaviti na određenu težinu. Ono što oni ne žele da rade, iako je da se ide na dijetu brze hrane i čokolade, žele da dobiju na težini zdravo. Ako želite da stavite na par kila, i ostati na zdravoj ishrani, a zatim pročitajte ovih deset savjeta o tome kako dobiti na težini:

1. Osnove

U suštini, da se stavi na težini, morate konzumirati više kalorija, nego što su u plamenu. Ovo ne znači da trebate sjediti kod kuće i binge jesti! Moraš početi konzumiranje više od višeg namirnica kalorija na redovnoj osnovi da se postepeno dobiti više težine.

2. Jedite pet ili šest obroka dnevno

Ako jedete manje obroke, češće, onda će vam pomoći da cijelo vrijeme osjećati udobno puna. Ako pokušavate dobiti sve vaše ishrane u jedan ili dva obroka dnevno, onda je vaš želudac će biti prilagođavanje velike porcije i kažem da ste puni, prerano.

load...

3. Dodajte više kalorija na hranu

Još jedan dobar savjet o tome kako da dobiju na težini je dodati više kalorija na hranu. Promjenom sastojaka u hranu, možete povećati kalorije, bez nadutost. Probajte dodati krišku sira u sendvič ili pomoću punomasno mlijeko, a ne obrano. Sve će dodati gore, bez potrebe da drastično promijeniti količinu koju jedete.

4. Nemojte biti u iskušenju junk food

Čak i kada tražiti savjete o tome kako dobiti na težini, ne biti u iskušenju u jedu brzu hranu. To će vam pomoći da staviti na funti, ali će popuniti te s beskorisnim kalorija i loših masti koje će na kraju biti loše za vaše sveukupno zdravlje.

5. Snack na visokim kalorija, zdravu hranu

Ako se ne koriste za jesti velike obroke, a zatim što iznenadna promjena će učiniti ako se osjećate naduto i neugodno. Probajte, umjesto toga, redovno grickanje između obroka na zdravim grickalicama kao što su orašasti plodovi i voće, ili tost i maslac od kikirikija.

load...

6. Držite dijetu uravnotežen

Iako želite da preuzme kalorija odbora, ipak je važno za održavanje zdrave, uravnotežene ishrane. Ne odustaju od niskokalorični hranu u potpunosti; i dalje morate ravnotežu hrane iz svih različitih grupa hrane.

7. Šta pijete će vam pomoći previše

Šta pijete će vam pomoći da se previše udebljaju. Potreban vam je redovno konzumiranje vode, ali pio više kalorična pića kao što su bademovo mlijeko, svježe voćne sokove i svježe frape kao dobro.

8. Vježba

Pravu vrstu vježbe će vam pomoći da izgradite mišićnu masu. Izbjegavajte trening izdržljivosti i intervalni trening visokog intenziteta, koje će učiniti da izgubite težinu, ali dizanje tegova i aerobik vježbe će pomoći da se pretvoriti hranu u mišić, tako dugo dok ste dovoljno jela.

9. Ostanite hidratizirani

I dalje je potrebno da ostane hidrirana, pa čak i ako piju više bademovo mlijeko, voćni sok i drugih pića, uvijek morate vaše osam čaša dnevno vode previše. Trudim se da ne pije vodu neposredno prije obroka, iako, ili voda će vas napuniti i da jedete manje.

10. Budite konzistentni

I na kraju, još jedan dobar savjet o tome kako da dobiju na težini je biti konzistentan. Baš kao i sa dijetom, morate držati na tome da se previše udebljaju. To može biti korisno voditi dnevnik hrane, tako da možete zadržati evidenciju o kalorija unosite. Daj mu malo vremena iako, to bi moglo dobro proći i nekoliko mjeseci prije nego što počnete da vidite razliku u svoju težinu.

Koje su vaše omiljene savjeta za dobija na težini?

load...