Zdravstveni saveti

10 najboljih saveta za zdravu hranu

10 najboljih saveta za zdravu hranu

Kupuju zdravu hranu, kada ste sa malim budžetom, može izgledati kao neostvariv san, ali je moguće. Ne morate plaćati cijene zdravstvene nepunih jesti zdravo; uz malo planiranja i promišljenosti, možete kupiti hranu koja je dobra za vas jeftino. Izbjegavajte iskušenje da se popuni na jeftino, pripremili pogodnost namirnice koje su ispunjene soli, šećera i konzervansa i kupovati mudro za svježe zdrave hrane umjesto toga, koristeći naše savete za jelo zdravo na budžet:

1. Napravite plan

Jedan od najlakših savjeta za zdrava ishrana na budžet - planirati svoj shopping prije nego što čak i korak stopalo ispred vrata! Odlučuje o ono što je potrebno za sedmice i držati na toj listi. To će vam pomoći da izbjegnete kupovinu previše nešto što samo će pokvariti, prije nego što ga jesti i izbjeći one kompulzivnog kupovine onoga što stvarno ne treba.

2. Budi pametan kupac

Još jedan jednostavan savjet za jelo zdravo na budžet - cilj je da idem u kupovinu kada niste gladni; napravite više logičkih kupovinu odluke na taj način. Potražite najzdraviji i najjeftinija opcija koje možete naći za svaku stavku na svojoj listi i držeći se ostrva da stvarno treba, će vam pomoći da ostanete iz grabi užinu na impuls.

load...

3. Kupi sezonske svježe hrane

Variraju ishranu sa onim što je u sezoni, a ne držeći se isto voće i povrće tijekom cijele godine. Shoping će uvesti proizvode obliku nadaleko i naširoko da ga zadrži na lageru, ali to znači da je van sezone proizvoda će koštati mnogo više. Ako imate tržište lokalnim poljoprivrednicima, a zatim pokušajte kupuju tamo jeftiniji, u sezoni proizvoda.

4. Provjerite jačinu zvuka, kao i cijene

Uvijek provjerite težinu ili volumen paket hrane, kao i cijene. Najniža cijena paketa ne garantira najbolju vrijednost za novac. To je cijena po jedinici koja broji, a ne cijena po paket.

5. Napravi svoj

Kupuje svježe hrane i čineći svoje obroke je daleko jeftinije i zdravije, nego kupovina unaprijed pripremljene obroke. Jednostavan vreća krompira, na primjer, možete li trajati cijeli tjedan i mogu se koristiti na mnogo različitih načina. Koristite svoju maštu (i internet); jesti zdravo na budžet ne znači jesti dosadno.

load...

6. Pazi za posebne ponude

Uvijek biti u potrazi za specijalne ponude. Prodavnicama vole stvari poput 'kupiti dobiti jedan slobodan', jer to dovodi ljude u radnju, samo budite oprezni iako da ne dođete u iskušenje da kupi više nego što možete jesti, prije kvari hranu.

7. Shop oko

U različitim trgovinama imaju različite ponude na različite proizvode, tako da stvarno ne isplati kupovati okolo. Ne samo da posjetite svoj jedan redovna prodajna cijena, pogledajte nekoliko i saznajte kojih je jedan prodaje najzdravijih namirnica najjeftiniji.

8. Kupite smrznuto

Jedan od najvećih otpada hrane kupuje više nego što možeš jesti. Još uvijek možete dobiti ogromne zdravstvene koristi od zamrznuto voće, bobičasto voće i povrće, a često su jeftiniji, nego svježe na prvom mjestu. Smrznuto povrće su posebno korisni, kao što možete samo uzeti ono što vam je potrebno kada vam je potrebno iz zamrzivača.

9. Preskoči brendova

Još jedan jednostavan savjet za jelo zdravo na budžet - ne kupuju samo velika imena brenda; plaćate za ime na etiketi, koliko ste za sadržaj. Mnoge trgovine rade vlastitih proizvoda "No frills ', koji su jednako dobri.

10. Neka to bude igra

Pretraživanje se najzdravije i budžet za porodicu hrana može biti zabavno! Izazov se kupiti više za manje nego prošli tjedan. Zdrava ishrana na proračun može postati prilično zabavna igra!

Slobodno dijeliti druge savjeta za zdrava ishrana na budžet u komentar ispod teksta.

load...