Zdravstveni saveti

10 namirnica koje vam pomažu da spavate

10 namirnica koje vam pomažu da spavate

Da li ima problema da da spava noću? To može biti vaša dijeta da je uzrok problema, jer stručnjaci kažu da ono što jedete može imati veliki učinak na tiho u snu. Ako postaju frustrirani i ponekad leže u krevetu trenje o vašem nedostatak sna, a zatim pogledajte ovih deset namirnica koje će vam pomoći da mirno spavaju.

1. Banana

A banana, ili smoothie sa banana, može biti dobar način da vas zaustavi od bacanje i okretanje po noći. Banane su odličan izvor kalija i magnezija, koji opušta mišiće, a sadrže i triptofan, što je ključni sastojak koji pomaže u proizvodnji smirivanje hormona u telu.

2. Čaj od kamilice

Izbjegavanje sve kofein pića, od oko podneva pa nadalje, će vam pomoći da mirno spavaju. Ako želite čaj, popiti čaj od kamilice. To je slobodan od kofeina i vrlo dobar prirodni pomoć san.

load...

3. Cereal

Posuda od vaših omiljenih niskog šećera u žitarice za doručak će vam pomoći da spavati. Kompleks ugljikohidrata naći na cijeli žitarica, uz mlijeko, će vam dati proteina trebate i povećati triptofana u krvotoku, koji će vas klima glavom van ni vremena.

4. Cherry Juice

Istraživači sa Sveučilišta u Pennsylvaniji i Rochester otkrili da višnje sok povećava nivo melatonina u organizmu, koji opušta i da će vam pomoći da bolje spavate. Ljudi u studiji koji su pili sok višnje, prije nego što su otišli u krevet otkrili da su njihova nesanica simptomi smanjena.

5. Honey

Nutricionisti kažu da med može pomoći da izazove spavati kao dobro. A žlicu meda prije spavanja, ili možda sa svojim čaj od kamilice, će podići svoj nivo insulina malo i pomoći triptofana ući u mozak.

load...

6. Bademi

Takođe je potreban magnezijum za san mirnu noć, a bademi su odličan izvor magnezija. Oni čine zaista ukusan i zdrav obrok, a istraživači su povezani nedostatak magnezija u tijelu na nesanicu.

7. Hardboiled jaje

Jedna stvar koja se može držati budnim noću jede previše šećera, neposredno prije odlaska u krevet. Ono što je potrebno je složenih ugljenih hidrata, kao i onih koje se nalaze u jajima, čime će se izbjeći oscilacije u nivou šećera u krvi i zaustaviti iz probudio u noći.

8. Zelena salata

Zelena salata sadrži prirodni sedativ zove lactucarium, koji će vam pomoći da se na spavanje. Možete imati svoj hardboiled jaja sa malo salate, a onda bi dobili korist i složenih ugljenih hidrata jajeta i prirodne opuštajući svojstva salatu.

9. Orasi

Još jedna matica kako dodati na svoju listu sna izazivanje namirnica je orah. Orasi su prirodni izvor amino-kiselina, triptofan, koji je poznat kao pomoć u san miran san. Oni također sadrže melatonin, koji pomaže da se smiriš.

10. Fish

Riba, kao što su losos i tuna, vrlo su bogate vitaminom B6, koji tijelo treba da proizvede serotonina i melatonina, tako da riba bi savršen dodatak vašem večeri salatu previše.

Bez obzira na hranu koju ste odabrali kao kasno noću snack, ne jedu previše hrane, jer svaka obilnog obroka, samo prije spavanja, će držati budnim.

Koje su vaše omiljene namirnice koje će vam pomoći spavati?

load...