Zdravstveni saveti

10 navika koje vas staraju

10 navika koje vas staraju

Jedna od stvari koje su mnogi od nas se boje najviše je prerano starenje. Mi ne želimo da starost brzo, a mnogi od nas čak i ne želim da gledam našu zaista imaš. Umjesto toga, želimo da nastavimo tražim mlađe, uživajući u fontani mladosti za što je duže moguće.

Ali ako stalno provjeriti u ogledalo svakog jutra, a brinu da ti starenje stvarno brzo, možda želite da se bliži pogled na vaše navike. Yup, to je često te "sitnice" koje uzrokuju prerano starenje. Dakle, hajde da pogledamo u 10 navika koje ste doba.

1. Možete Lounge naokolo

Mnogi ljudi uživaju dolazi kući s posla i opuštate ispred televizije. To nam pomaže da se opustite i ublažiti stres rada. Ali, ako ne odgovore na sva vježba, mogao bi dobro da se dodavanjem nekoliko godina u lice.

load...

Ako ste spali manje od 500 kalorija dnevno, vi i stavljajući sebe na rizik od prerane smrti. Živi život couch potato je direktno povezan sa bolestima, kao što su dijabetes, rak i bolesti srca.

2. Pijanke

Nekoliko pića u petak uveče nakon posla je navika koju mnogi od nas deli. Dobro je da se sa kolegama, i imaju smeh preko nekoliko pića. Ali, ako imate više od nekoliko, možete biti stavljajući sebe u opasnost od preranog starenja.

Dok umereno konzumiranje alkohola zapravo preporučuje, pijanke definitivno nije. Ne samo da može 5-6 pića u jednoj noći put pritisak na organe, kao što su srce i jetru, ali isto tako može uzrokovati da vaša koža nabora i sag. Što nije u redu.

load...

3. Pušenje

Pušenje je jedan od najgorih navika možete imati ako pokušavate da izbegnete preranog starenja. Pušenje ima negativan uticaj na skoro svaku ćeliju u telu - što je mnogo ćelija, zapravo trilione!

I ne samo to, nego pušenje i stavlja vas na rizik od razvoja nekoliko vrsta raka, uključujući i pluća, želuca, usta, grlo, bubrega, krvi i raka mokraćnog mjehura. Dobra vijest je da ako kick naviku ćete osjetiti i vidjeti nagrade gotovo odmah. Vaša koža će izgledati svježije i zdravije, a vi ćete usporiti proces starenja. To sigurno još uvijek nije izgubljen slučaj.

4. Alkohola With A Straw

Vjerojatno ste vidjeli mnoge dame ispijanju pića na slamku, a možda i ti sami. Bez obzira na razloge za pijuckanje na slamku, ne postoje zapravo nema zdravstvene prednosti. U stvari, ispijajući na slamku je zapravo jako loše za podsticanje znakova starenja.

Ono što se događa je da napućiš tvoje usne kao što pijuckati, a to pomaže linije da se formira oko usana. Vremenom, vaša koža je napeta dok se na kraju vaše lijeve strane sa stalnim osmijehom linijama. Ovi nabori su pouzdan znak da izgledaju starije nego što zapravo jesu. Ups!

5. Izlasku iz kuće bez krema za sunčanje

Izlazite iz kuće bez kreme za sunčanje, uprkos pečenje temperature i velika žuta lopta na nebu rekavši: "Ja ću BURN You" je i dalje vrlo jednostavno za napraviti, i puno nas učiniti. Mi ili jednostavno zaboraviti da se prijave za zaštitu od sunca, ili smo u previše žuri da to učini. Ili to, ili pretpostavimo da će se za nekoliko minuta bez kreme za sunčanje "nije tako loše."

Ali to je. Čak i hodanje svog psa za 15 minuta bez kreme za sunčanje može izazvati značajna oštećenja od sunca. Tokom vremena, ovih 15 minuta izlaganja mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja na vašoj koži, što uzrokuje da starimo brže nego ste planirali.

6. Nedostatak sna

Čak i kada ste trideset može biti tako lako vjerovati da još uvijek možete uživati ​​u spavanje navike tinejdžera. Na kraju krajeva, ti si samo 30, zar ne? Part-ay!

Ali ne. Jednostavno nema. Kako stariš, stvarno treba da počne sve više sna. Naravno, to može biti teško kad imaš puno posla, a siguran da može biti još teže kada imate box set da nadoknadimo. Ali nedostatak sna može učiniti da izgledate umorno i staro. Osim toga, to može povećati rizik od dijabetesa, debljanja i visokog krvnog pritiska.

7. Candy

Svako voli malo slatkiša tu i tamo, ali slatkiše treba gledati kao nagradu na kraju pod pritiskom sedmice. To ne bi trebalo biti pravilo. Na primjer, ako jedete slatkiše svaki put kada gledate film, ti si u nevolji.

Vidite, sadržaj šećera u poslastica je jako loše za vašu kožu. Ono što se dešava je šećer vezuje se za proteine ​​za stvaranje novih molekula poznata kao napredni kraj glikaciju proizvoda. Kada se ovi počinju da se razvijaju na povećanu stopu, oni u osnovi napadaju zaštitne proteine ​​vaše kože, kao što su kolaž i elastina. A onda su napali. Kao posljedica toga, vaša čvrsta i elastična koža postaje suha i lomljiva. Hmm.

8. Nedostatak voća i povrća u vašoj ishrani

Na zdrave, sjajne kože, trebate voća i povrća u vašoj prehrani. Ako opstaju na brzu hranu i meso, možda ćete osjećati više ispunjen u stomaku, ali ćete se pokazuje sve znakove preranog starenja.

Prema riječima stručnjaka, najbolje voće i povrće možete jesti za mlađe kože su šarene one: žuta paprika, cvekla, kivi i tako dalje. Također je potrebno kako bi bili sigurni da ćete dobiti dovoljno omega - 3 masnih kiselina, koje možete dobiti od plave ribe.

9. Stres

Kada smo pod stresom, zapravo osjetiti stariji. I kada pogledamo u ogledalo, mi sigurno izgledaju starije previše. Stoga, ako ste pod stresom, stvarno treba raditi na otklanjanju situacije.

Identificirati stres okidače i pokušati raditi na njima. Ne možete ukloniti sve izvore stresa iz svog života, ali možete smanjiti okidače i njihov uticaj. Osim toga, možete raditi stvari da se smanji stres, kao što je smijeh, uzeti odmor ili ići na duge šetnje.

10. Samo Eating When You gladujete

Ako čekate samo dok ti si kao gladna prije jela, možda ćete pretpostaviti da radite svoje telo uslugu. Na kraju krajeva, vi jedete samo kad ste gladni i zato ti ne bingeing na otpad.

Ali čeka dok ne gladi može dovesti do prejedanja, što može dovesti do viška kilograma i preranog starenja. Predlažemo da ne upuštati u grickalice, ali bi bili sigurni da ste zdravi grickalice. Na primjer, bademi, borovnica ili sjemenke bundeve.

load...